Seda Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Pánové kdo jezdíte na červenou naftu ?:) známý co dělá na lodi říká že je to normální nafta ale je v tom přidaný barvivo.Kámoši co maj VW passat B5 a B5,5 fabie RS a OII RS facelit tak všichni na to jezděj a bez problémů 🙂 kdo má zkušenosti a co její kvalita? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Červená nafta se prodává pro zemědělské účely a její využívání pro osobní auta mimo zemědělství je zakázané a tvrdě se trestá.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Srpen 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Tohle vím že je to nelegální :) do Německa nejezdím atd. nebo jenom za hranice.Když u nás pořád tu naftu zvědaj koko*i !!!!!! a ušetřit na litru 8-10kč je celkem dost :)) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zitny Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Pánové kdo jezdíte na červenou naftu ?:) kdo má zkušenosti ? No to se ti tady urcite nekdo prizna, ze s tim ma furu zkusenosti, ze na to porad jezdi.... Ten rozdil neni v chemickym slozeni ty nafty, opravdovej rozdil se projevi az pozdeji, az ti dvere vykopnou celnici a odvedou te k nim na bernak, abys jim doplatil spotrebni dan plus penale atd atd atd 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Srpen 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Tohle chápu :) jen mě zajímalo zda to udělá něco s motorem atd. :)) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 já jezdím na malinovku už 3měsíc a v pohodě, kámoši na to lítaj už přes rok a taky v pohodě , táta to leje do pracovního auta a taky v pohodě, neboli takle u nás na vesnici na to jezdí každej já sem se od toho furt distancoval ale už sem taky podlehl když dávám 26kč za 1L a za 3 měsíce žádnej problém akorát klesla spotřeba a to říká každej, jen v zimě přilejt adetiva sou tady u nás co to lejou do novej bavoráku,tuaregu,touranu a taky žádnej problém 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Tak rotacka to pochroupa v pohode. Ale do novejsich modelu nevim, nevim. Tech par usetrenejch korun by mi za to riziko fakt nestalo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 je to ta samá nafta jako kterákoliv jiná, jediný rozdil je v použitém barvinu a podle toho se dá poznat o jakou naftu se jedná 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Tak to jsem nevedel, jsem myslel, ze je to neco "osizenyho" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kaby Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Já bych se toho nebál... a i nové auta na to jezdí v poho....a s těma aditivama známej na to jezdí už dýl bydlí v horách a říkal že právě aditiva tam dávat nemusí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luďa Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Jirko, šizenýho na tom není nic, bo traktory maj ten samej motor jak okta, jen větší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mira Odesláno Srpen 9, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2013 švagrová octávka + co máme v příbuzenstvu TDi jezdijou na to všichni v pohodě...:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Srpen 11, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2013 kamos si nechal udelat rozbor a uplne v poradku jen doporucili davat aditiva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Srpen 12, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2013 Je to nafta s příměsí barviva Dyeguard Red MC 25Y, na spalování a průchodnost přes filtry ve vašich "ropácích" to nemá vliv, ale z hlediska daní je to problém. Tato nafta nesmí být použita k pohonu motorů vyjma lodní dopravy, zde je vyjímka a při legálním používání také daňové zvýhodnění :D . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petus Odesláno Srpen 12, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2013 Ještě jsem nezažil, že by to u nás někdo kontroloval. Něco jiného je za hranicema. Tam bych s tim nejel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Srpen 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 12, 2013 Jo za hranice bych s tím taky nejel max 10km za hranici nakoupit do Německa :)) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martan Odesláno Srpen 12, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2013 jedná se o daňové uniky a v pohraničí po tom jdou - celní správa v civilních autech 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petr1990 Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 Hele takze moje octa 66kw v pohode dchroupne malinovku.. a co v zime jake aditiva? A nema nekdo zdroj ve stredoceskem kraji m.boleslav nymburk kolin a okoli? Ja mam zdroj 130km daleko... kdyztak mail pokud nekdo ma chanel88@email.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zitny Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 Zkus se zeptat u vas na bernaku, dej jim taky svoji adresu, at ti napisou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petr1990 Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 Treba nekdo ma zdroj a ozve se :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Marthass Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 Taky jsem se s tím setkal (ale nejezdím na to). Je to nafta bez řepky, vyšší kvality než tady prodávaná, protože dnešní traktor je na naftu daleko větší cíta než osobák. Když je to přímo z německa, tak tam dojedete do pumpy k tomu určené, natankujete do kandíku za necelý euro a jedete. A doma to použijete do traktoru :P nějaký množství je snad povolené převézt přes hranice Samozřejmě je asi něco potřeba dodanit :P (ehm) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 Přes hranice smíš vzít najednou maximálně 20 litrů PHM. A i tak se na to už pohlíží jako možný daňový podvod; zkrátka v Německu to je tak, že když tě policie či v horším případě celníci (Zoll) zastaví a najdou ti v autě kanystr větší jak 5 litrů, tak máš na krku popotahování na úřadech, dokladování k čemu a proč atd. Nic příjemnýho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frigo Odesláno Prosinec 6, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2014 http://usti.idnes.cz/celnici-ridicum-kontroluji-nadrze-aut-kvuli-cervene-nafte-pna-/usti-zpravy.aspx?c=A141205_155228_usti-zpravy_alh#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Prosinec 6, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2014 Tvl ty celníci to je hrozná pakáž.v televizi se chlubili,že za tento rok odhalili daňový únik za půl milionu.Na druhou stranu jsou daňový úniky za miliardy a to neřeší,protože na to nemají.Honěj obyčejný lidi,a dělají ramena kvůli pár korunám!!To je výsměch! Žijeme v pěkných sračkách. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 6, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2014 Jo todle je fakt demence, at si kazdej do auta leje co chce, pokud to sezene. Davat za to, ze mam v nadrzi olej mi pride ulitle. Mit to ale v kanystru a tahat to pres hranice, to uz zavani pruserem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 6, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2014 Tvl ty celníci to je hrozná pakáž.v televizi se chlubili,že za tento rok odhalili daňový únik za půl milionu.Na druhou stranu jsou daňový úniky za miliardy a to neřeší,protože na to nemají.Honěj obyčejný lidi,a dělají ramena kvůli pár korunám!!To je výsměch! Žijeme v pěkných sračkách. Hele také se mi takový stav nelíbí,ale co mají dělat?Jak by jsi to jako viděl obecně?Nebudeme malé levárny trestat,protože někdo dělá větší? :-) Jo todle je fakt demence, at si kazdej do auta leje co chce, pokud to sezene. Davat za to, ze mam v nadrzi olej mi pride ulitle. Mit to ale v kanystru a tahat to pres hranice, to uz zavani pruserem. Palivo máš předepsané v TP,s takovým palivem je homologované a výrobce garantuje nějaké emise. Takže kdo tam leje cokoliv jiného,neporušuje jenom daňovou legislativu,ale i zákon 56/2001Sb a vyhlášku 341/2002Sb. Tak jak,mají být policajti a celníci důslední,nebo důslední když se nám to zrovna hodí do krámu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Prosinec 7, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2014 Nejsi jeden z nich?Já v tom nevidím ani tu nejmenší levárnu.Když chtějí trestat malé levárny (daňové úniky) jak píšeš,tak musí začít u vietnamců a jejich večerek!!!!! V televizi to prezentují jako,že ochraňují naše motory před tou "hrozně špatnou naftou z německa",ale přitom jim jde jen o peníze."jezdi si třeba na chcanky hlavně když z nich zaplatíš daň" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 7, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2014 Palivo máš předepsané v TP,s takovým palivem je homologované a výrobce garantuje nějaké emise. Takže kdo tam leje cokoliv jiného,neporušuje jenom daňovou legislativu,ale i zákon 56/2001Sb a vyhlášku 341/2002Sb. Tak jak,mají být policajti a celníci důslední,nebo důslední když se nám to zrovna hodí do krámu? Co mam v TP je jedna vec, ale co do toho leju je moje vec, pokud si to nekdo riskne a vykurvi si tim motor. Pokud si koupim cokoliv, je to zdanene a tudiz by melo byt kazdemu putna, na co to pouziju, zda na smazeni rizku, ci na kurveni meho motoru. Presne jak pise Atila, jenom zdimou prachy na nesmyslech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.