Přejít na obsah

Spotřeba oleje 1l/4000km

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám problém se spotřebou oleje, moje AEEčko papá asi 1l/4000km, zdá se mi to celkem hodně, kolik to "papá" Vám ?

Najeto 205k, olej mám Castrol Magnatec 10W-40

Olej měněn při 198000, od té doby dolito 1l při 202000 km, nyní při 205500 mi opět problikávalo mazání motoru v ostřejších zatáčkách, olej na spodní rysce, takže jsem zase dolil 1l...

Je to moc, nebo to mám jen hlídat a neřešit to ?

Ještě dodám, že olej nikde po motoru neteče, a ve vodě taky není.

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

:o to bych možná i uvažoval o sehnání jiného motoru, ale raději bych samozřejmě udělal opravu, kdybych se vešel třeba do 10k, bůh ví jak by na tom byl ten motor, co bych koupil, že :)

Jinak 1l na 500km :o to už tam ty kroužky snad ani nebyly ne ? :blink: :D koukám že ten můj na tom až tak moc zle asi nebude :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Jak řikám těch 20tis byl autorizák a ty maj na dílech hrozný ceny.Nějakej šikula v garáži ti to udělá asi podstatně levněji.Jinak ty kroužky byly zapečený, takže to tam teklo jak do černý díry.Docela sem měl strach co na to katalyzátor, ale přežil i když asi moc dobře mu to nedělalo.Sada kroužků stojí asi kolem 2 tis. , v servisu si řekli 5 tis.Takže materiál je celkem za hubičku horší je ta práce, rozdělat motor, srovnat hlavu, vyměnit kroužky, změřit tlaky a tak.

Odkaz ke komentáři

Ta cena se mi taky líbí :wub:

Jo to máš pravdu, není horší pocit :D kor když na tebe začne řvát a blikat v zatáčce v noci :wallbash: :D

Už si to budu raději kontrolovat, když vím že to žere třeba každých 1000km, aby se to už nestalo, než se pustím do té opravy :)

Jak to začne papat ještě víc tak to nechám udělat :) určitě to prospěje i výkonu :rolleyes:

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Nechal sem měnit všechny hydroštely, gufera, pístní kroužky, srovnání hlavy a těsnění a stálo mě to 7500Kč. Chlapík co mi to dělal robí v autorizáku. Údajně ty kroužky se zalepí použitím špatnýho oleje- to se mi sice nezdá, olej měním sám, vždy po 15000, používám 10W40 Total nebo Elf. Jinak to bylo pěkně zakarbonovaný, ale co by taky člověk čekal po 250000Km...

Odkaz ke komentáři

noo já bych ten interval zkrátil na 10 000Km. Upřímně i po 10tis. z toho vypouštím slušnou černotu.

To už snad ani nemá cenu zkracovat, auto už má svý roky, najeto celkem přes 330 000km, když už to vydrželo takovou dobu, tak teď už to nezachráním.... Černotu z toho vypustíš i po najetí 1000km.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...