Přejít na obsah

stropne osvetlenie zo superbu


Doporučené příspěvky

Řešil jsem to v rychlosti po telefonu s Jardou "Rolbařem" a prý to svítí spíš než na kulisu řazení (Superb) někam na ruční brzdu.

Neměl byste někdo nějaký fotky jak to skutečně vypadá? Na vedlejším fóru jsem něco našel, ale z toho moc poznat nejde.

V OII je to prý lepší řešit spíš difuzní diodou ve zpětném zrcátku (po vzoru Touaregu). Ale asi ta cena...

Já osobně na řazení vidět nepotřebuju, protože neřadim, ale líbí se mi krom toho ambientního světla i podsvícená tlačítka.

Odkaz ke komentáři

Nevíte jak je to s možnosti difuzního osvětlení ze zpětného zrcátka? Mám samozatmavovací a vespod jsou naznačené dvě dírky právě pro tyhle LEDky. Svítilo by to potom ideálně na středový panel a řazení, zkrátka víc k čelnímu sklu. Je tam na to nějaká elektrická příprava nebo je jen korpus společný s VW, který to tam umístěný má v originále? Moc se mi nechce shánět VW zrcátko, když by to možná byla otázka "pár kabelů a žárovek". Díky. :palec:

 

Ach jo, zase ta moje Ivory barva interiéru. Takhle by to mělo vypadat ve funkčním stavu.

 

http://auto.bazos.cz/inzerat/26545804/Zpetne-zrcatko-samozatmpro-destovy-senzor-s-LED-osvetlenim.php

Odkaz ke komentáři

Vašku, koukni do svýho RS, jestli tam máš také ty náznaky dírek. Já mám jednu z prvních OII, těžko říct, jestli to tu přípravu má i dál. FL to podle mě už mít nebude.

Každopádně jde o to, jak je to uvnitř zrcátka. Zda tam příprava pro připojení difuzek je i po elektronický stránce nebo jestli je to jen korpus. Já nic nepoznám, i kdybych to měl rozebraný. :)

Odkaz ke komentáři

Já mám jednu z prvních OII, předsérii. Zřejmě se s tím ve vývoji počítalo. Zjišťuju, že se to montovalo už do všechno Golfů IV ve verzích GTI, GLX, Passatu W8, ale taky třeba do Leonu Cupra, cca do všech VW ve vyšších výbavách do roku cca 03, pak se začalo asi šetřit a má to z novějších třeba Turek. Takhle to zrcátko vypadá vevnitř, když má ty ambientní LED. Takže by to mělo jít dodělat, jen vyřešit kužel světla, ale koukal jsem po netu a dají se koupit přímo difuzní LED.

post-1472-0-71431000-1378940638_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ta fotka rozdělaného zrcátka je z nějakého zahraničního VW fóra, kde někdo sehnal zrcátko s ambientním LED osvětlením ze staršího VW a rozdělal ho, aby ho nalakoval na černo. Je to tam pak i vyfocený v konečným stavu.

Vím, že já tam LED nemám, nemám tam ani provrtané dírky, ale mám tam výlisky (náznaky), kde mají dírky být.

Takže se s tím asi ve vývoji počítalo. Pozdější zrcátka v OII už ani náznaky dírek nemají jak píše Cubecnik.

Stačilo by tedy sehnat jen LED, zapojit a vyvrtat do těch náznaků správně kuželovité dírky.

Je možný, že tedy jedny z prvních OII tam mají i nějakou elektrickou přípravu (samozřejmě bez LED, fyzicky tam na 99% zamontovaný někde pod korpusem nebudou). Na druhou stranu třeba u VW lidi psali, že zrcátko rozdělali a našli je tam, akorát nebyly zapojený. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...