cubecnik Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 (upraveno) Colourlock Alcantara Cleaner Látky Alcantara nebo amaretta jsou z ultramikrovkáken, mají povrch podobný kůži. Jsou podobné hrubým kůžím. Jsou však choloustivé a musí se pravidelně čistit navlhčeným hadříkem s čističem alcantary. Vždy jej nejprve vyzkoušejte na méně viditelném místě. Colourlock impregnace na Alcantaru a textilní čalounění Čalounění z alcantary je velmi choulostivé na zničení vodou. Proto se nesmí tepovat, namáčet apod. Aby se alcantara ochránila proti zašpinění a pronikání vody je vhodné jí impregnovat. Tento spray vytvoří dokonalý štít vůči nežádoucím vlivům. Povrch se před impregnací dokonale vyčistí pomocí čističe a poté impregnuje sprayem ze vzdálenosti cca 40cm. Upraveno Září 24, 2013 uživatelem cubecnik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 Na kolik tahle sranda vyjde něco bych na tu alcantaru potreboval 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Září 24, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 24, 2013 Do tisícovky s velikou impregnací by jsi se měl vejít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
x Michi x Odesláno Září 28, 2013 Sdílet Odesláno Září 28, 2013 Jdi do toho Chipe, bo nic lepšího za tu cenu neseženeš a navíc to funguje. Kdybys chtěl jít o level výš, koukej po Swisswax ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pásovec Odesláno Září 28, 2013 Sdílet Odesláno Září 28, 2013 V alcantáře není jak jít o level výš :-) pouze rozprašovač má swissvax lepší, akorát dřív odejde :D Swiss tu alcantaru nejšpíš jen přebaluje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Kluci, chci jít do přečalounění sedaček, kde mám vymyšlenou světlou Ivory Alcantaru na střed sedáku a střed opěradla. Ale bojím se toho jak čert kříže. Teď mám světlou kůži a už tak musím ty středy čistit Colourlockem co měsíc určitě. Ani tak nejde o špínu jak o oblečení, ve kterym člověk sedí a když si představím léto... Džíny nenosím, ale stačí třeba tmavá košile a už to na opěradle je vidět. A když si představím léto... Takže lze nějak zabránit samotému špinění? Případně čím čistit? Říkám si, že když budu do toho materiálu hrabat co měsíc, za chvíli se mi udělají cucky a prostě to po roce bude vypadat hnusně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
x Michi x Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Hmm. To asi máš pravdu... Jestli to budeš chtít zachovat, tak ti podle mě nezbyde nic jiného než házet přes sedačku nějaký přehoz než si na ni sedneš... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 S nějakou dekou pod zadek jsem smířenej, ale opěradlo je věc jiná. Můžu si koupit takový ty navlíkací tílka.. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mstoces Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Předělávat interiér s tím, že si budu pod zadek dávat deku mi přijde divný teda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Mám světlý interiér z výroby a s celokůží nejsem spokojenej, protože ta používaná ŠA je nekvalitní, krčí se a mačká se ať se člověk stará jak chce. Alcantara je pevná, viděl jsem přečalouněný RS sedadla, kde celý střed byl z Alcantary a byly krásně pevný a držely tvar i po spoustě km. Světlou vybírám jen kvůli ladění v interiéru a kontrastnímu prošívání, na 90% dopadne černá varianta, ale zajímalo mě jen, jak zabránit špinění Alcantary obecně. Světlá se běžně do aut dává, i do OII, tak mě jen zajímalo, jak to preventivně ošetřovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mstoces Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Máma to tak měla v superbu. Ivory světlou s alcantarou. Samozřejmě že třeba po dvou letech to trošku ztmavlo, ale že by to bylo nějaký hrozný, to se říct nedá. Myslím si že když tu alcantaru budeš udržovat tak jak se má, tak to bude "relativně v pohodě. A je pravda, že ta alcantara drží tvar, narozdíl od kůže co dává škoda do aut. Ikdyž teď tam má perforovanou kůži a ta teda je na tom docela slušně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Já vím, že ty jsi ty celokožený RS křesla měl v pěkném stavu, ale asi jsi narazil na dobrý kus. Viděl jsem taky pomačkaný, prosezený a to pak žádná hitparáda není. Díky za info, praktickou zkušenost jsem potřeboval znát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mstoces Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Teď co máme doma druhýho superba, tak tam jsou větraný perforovaný sedadla a je to teda mnohem lepší než celokůže :) Jasný :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Únor 19, 2014 Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 (upraveno) Je vhodny tento produkt na alcantaru na sedackach O2 FL L&K ? Viem ze kraje su normal koza ale stredy mam z alcantary ;) Upraveno Únor 19, 2014 uživatelem lumi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Únor 19, 2014 Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Myslím, že úplně v poho. Je to pravá alcantara, žádná náhražka. Zbytek samozřejmě kůže není, ale koženka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Únor 20, 2014 Sdílet Odesláno Únor 20, 2014 A nejaky postup ako na to ? :D na cleaner od doda na kozu pouzivam mikrovlakno ale na toto to asi nebude :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Únor 20, 2014 Sdílet Odesláno Únor 20, 2014 Myslim, ze jsou na to jemne kartacky, ale jisty si nejsem. Zkus kouknout na shopu. Samotneho me to zajima. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 26, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 Dotaz od Peťase z jiného vlákna: Čaute, máte někdo zkušenosti s čištěním a impregnací ALCANTARY ? Jakými prostředky a jak na to , jakou technikou ? Mám tu tmavou alcantaru , a už se mi zdá , že to nějak neni ono, tak bych to chtěl vyčistit, ale tak , aby to zůstalo po tom "zákroku" stejné , poněvač zadní sedadla mám téměř nepoužívané , a tak tam bych to raději nechal na pokoji . Koupil jsem na Detailing shopu " COLOURLOCK " cleaner a impregnaci , nevím, ale jak s tím pracovat. U zboží nějaký detailnější popis není, a na youtube jsem taky nic nenašel . Vzít hadr, a požmolit to tím samozřejmě dovedu ale , abych to takto spíš nezapracoval dovnitř toho materiálu . Mohl by mi někdo poradit , kdo s tím už pracoval , popř. jaké s tím má zkušenosti ? Jistě to uvítá více lidí . Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Srpen 26, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 Já bych na to možná zkusil suchou páru. Ale s aplikací nemám zkušenosti, Alcantara se mi ještě pod ruku nedostala. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mr. Bean Odesláno Srpen 26, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 Já taky o Alcantaře moc nevím... Spíš nic :D. Cos konkrétně koupil? Tu impregnaci ve spreji a Alcantara cleaner? Já bych ji asi vzal tím čističem a jemně Colourlock kartáčkem a pak vytřel mikrovláknem. Nechat uschnout (i když se nesmí promáčet) a stříknout tou impregnací. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.