statik_08 Odesláno Září 25, 2013 Sdílet Odesláno Září 25, 2013 Zdravím ve spolek, rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se sklápěním zadních sedadel pomocí páčky z prostoru kufru. Jak Vám to chodí (Octavia / Octavia Combi)? Má nějaký vliv, zda jsou sedačky kožené nebo textilní? Co jsem já zkoušel, tak ve verzi Combi s textilními sedačkami se maximálně odjistí pojistka a sedadlo se pohne tak o 1 cm. Je vidět, že o sebe drhne koberec vs. sedadlo a sedadla vzájemně. Budu rád za jakoukoli Vaši zkušenost. Děkuji. Jen pro úplnost uvádím, že zadní sedadla by se asi měla po zatažení pákou z prostoru kufru sama sklopit dolů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Nasty Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Mám textilní sedačky. Po odjistění se sedadla uvolní pouze o pár cm. Ale nijak mi to nevadí. Trochu je pak popostrčím nákladem a poroučejí se poslušně dolů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Červenec 2, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2014 Mam textilni s po odjisteni uplne odpadnou dolu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 6, 2015 Sdílet Odesláno Únor 6, 2015 Po odjištění z kufru se sklopí opěradla úplně. Jen jsem dnes narazil na zajímavý postřeh; díky tomuto ovládání z kufru nelze vyjmout z auta zadní opěradla! Potřeboval jsem, kvůli stěhování, vyndat opěráky a přístup je tam fakt dementní... Vycvaknout plastovou krytku celého mechanismu, pod kterým se nachází torx na uvolnění plechu - obdobný patent známý z OII. Po vyšroubování torx je třeba černý ocelový plech naklopit směrem vpřed a zároveň tahat vzhůru; je tam takový jakoby zub v protikusu, ze kterého se to musí vyháknout. Blbý je, že z kabiny se k tomu přes opěradla nedá dostat, takže se vše dělá poslepu z kufru a nejlépe s pomocníkem, který drží opěradla zhruba v polovině dráhy sklápění. Pokud je v autě instalováno odjištění opěradel z kufru, pak z boku běží do opěradla bowden. Ten běží až do horní části opěradla a po vycvaknutí plastové krytky z boku je vidět to, co je na druhé fotce níže... Výsledek je takový, že opěradlo se nedá z vozu vyjmout, aniž by člověk někde (nehledal jsem kde, protože byla zima a neměl jsem tolik času) nevyhákne bowden pro odklopení sedadel, který vede nahoru směrem k tlačítku na vrchní straně opěradla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gumofka Odesláno Únor 7, 2015 Sdílet Odesláno Únor 7, 2015 Mám kombi L&K v kůži a po odjištění jdou sedačky ca 15cm, pak do nich musím strčit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
boban1108 Odesláno Únor 7, 2015 Sdílet Odesláno Únor 7, 2015 Tím jsem se nikdy nezabýval. Ale vyjmutí opěradel snad ani není v manuálu, tedy s tím ŠA primárně nepočítá jako s uživatelským úkonem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napalm Odesláno Únor 7, 2015 Sdílet Odesláno Únor 7, 2015 Gomofka: Pokud máš L&K tam tam ještě můžeš mít vyhřívání zadních sedaček, takže to je pak další kabel navíc.... navím, zda je tam konektor na rozpojení, snad ano.... u OIII se holt moc z vyndáváním sedáků nepočítá.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hravec Odesláno Únor 10, 2015 Sdílet Odesláno Únor 10, 2015 odklopení operaků z kufru nemam, ale to ze někomu jdou až dolu a někomu jen kousek - nebude zakopaný pes v zadních bočních airbacích? Na veletrhu jsem zkoušel a šly až dolů, ale airbagy nevím zda byly, ale nejspíš ano... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Brzy vyzkouším a dám vědět. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Tím jsem se nikdy nezabýval. Ale vyjmutí opěradel snad ani není v manuálu, tedy s tím ŠA primárně nepočítá jako s uživatelským úkonem. To je sice možný, ale když se stěhuješ, tak je potřeba každý místo. :D A docela jsem čučel, když jsem vytrhnul zadní sedák, tak je tam už rovnou plech a dokonce i vybrání v karoserii jsou vyplněný jen a pouze hmotou ze sedáku. A jsou tam slušný prohlubně, který jsou vyplněný jen tou sedákovou hmotou :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 se šetří kde se dá, no :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Březen 1, 2015 Sdílet Odesláno Březen 1, 2015 Tak mě sedačky po odjištění padají úplně - kůže+bagy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Březen 9, 2015 Sdílet Odesláno Březen 9, 2015 zkontrolujte si take, zda tam nemate pasy, ale to predpokladam ze ne, prtoze ja to zkousel u kuze + bagy Scouta a pohlo se to o 1 cm a vzdy tomu vadil i jen kousickem bezpecnostní pas. takze jsem je nastrkal schvalne hodne do stran, aby to slo bez problemu a pak uz to padalo az dolu. u liftbacka tuhle funkci bohuzel nemam, takze nevyzkousim :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest sPepino Odesláno Květen 8, 2015 Sdílet Odesláno Květen 8, 2015 Pozor na paket dynamic - sklapeni z kufru odpada.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
majkyke Odesláno Květen 8, 2015 Sdílet Odesláno Květen 8, 2015 Pri pakete Dynamic sa nedaju sklapat sedacky z kufra? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest sPepino Odesláno Květen 10, 2015 Sdílet Odesláno Květen 10, 2015 nene, nevsiml jsem si toho a bylo to prekvapeni :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OCTAVIA1.5 Odesláno Listopad 30, 2021 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2021 Zkoušel někdo mechanismus sklápění sedaček z kufru dodělat ? Šlo by to na Octavii 4 ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Únor 22, 2022 Sdílet Odesláno Únor 22, 2022 Dodělat by to určitě šlo, ale potřebuješ k tomu i komplet sedačky, protože už pěna je jiná - má tam navíc vykousnutí pro táhlo.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.