Přejít na obsah

Polar OIII RS

Doporučené příspěvky

Takze auticko, je doma, konecne opadol stres. Spojnost nadovsetko a na mojej tvari usmev od ucha k uchu. S autom sa len zoznamujem, dal som si prvu jazdu a nad 4000 to taha fakt slusne, clovek len pozera kolko to uz ide a modli sa aby nestretol radar.

Mensie zhrnutie vozidla:

Octavia Combi RS - 2.0 TSI 6-stup. mech.

Farba biela Candy

Cervene presity interier (fakt krasa a ten volant sa im podaril neskutocne)

Kolesa "GEMINI" 7,5J x 18" antracit

Čierný design paket

Rádio "BOLERO"

SIMPLY CLEVER paket

Elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá, s automatickým stamovaním a s osvetlením nástupného priestoru

Komfortné telefonovanie s Bluetooth a bezdrôtovým spojením vonkajšej antény

Vnútorné spätné zrkadlo s automatickým stmavovaním a senzorom vlhkosti

Predlzena zaruka 4 roky

Bezpecnostne prvky

Snad asi vsetko, treba uz len davat pozor a jazdit :rolleyes: dalsie info coskoro :lool:

Odkaz ke komentáři

Gratulujem, nech slúži :palec:

Ak si z BA alebo okolia a chcel by si nejaké vychytávky (laptimer, ledky do osvetlenia špz, corner hmlovky, rainclosing, sklopenie zrkadla pri cúvaní, obe zadné hmlovky...), daj vedieť. Nie je problém to nakódovať :palec:

Chlapci, rád sa pridám k stretku :palec:

Btw Polar, keď pises nad 4tis to taha, to mu uz davas na krk? Ja som zvykol aspon prvych 1500km max do 3tis.

Nech Ti sluzi a si spokojny. A ako pisal Igor, ak si z BA, dajme spicha.

Odkaz ke komentáři

All: Cez vikend porobim nejake foto.

Duri: Nedavam tomu cez krk, len som to par krat vytocil (urcite nie do obmedzovaca a samozrejme motor v prevadzkovej teplote. Zas nebudem nove auto tocit kazdu rychlost do obmedzovaca ;) Proste ma to lakalo, teraz nastane klud, inac optimalne to ukazuje prehodit pred 2,000 (+/-) priklad po meste som isiel 50km a ukazuje to zaradit 5 rychlostny stupen, vtedy to toci okolo 1500 ot.

160R: z BA niesom ale kludne mozem niekedy dojst, led osvetlenie spz a rainclosing znie dobre. Niesom si isty ale zda sa mi ze sklopenie zrkadiel pri cuvani som videl niekde v nastaveni, ked som to zbezne prebiehal. Jedine co by som asi nedaval su corner hmlovky, tie svetla sa pekne natacaju, ta hmlovka by tam len spatila a niekde som cital, ze s tym ma poliicia problem.

Odkaz ke komentáři

Duri: Stretko je dobrý nápad, len klasika blíži sa koniec roka, tak potrebujem vedieť v dostatočnom predstihu, aby som tomu vedel prispôsobiť časový harmonogram :wallbash:

juraj351: Áno, O3 má plynový pedál zavesený zhora. Ale vôbec to nie je problém, človeku to ani nepríde, že je to inak, než mala O2.

Polar: Dosť dobré fotky sa ti podarilo spraviť! Neviem, či som už profesionálne deformovaný ako tá sedačka na fotke :lol:, ale ja tam teda vidím, že mohla byť aj krajšia - krivo zošitá látka pri spoji s kožou na opierke, pokrčená koža v rohu, nepravidelná vzdialenosť lemovania od okraja... Alebo som až moc veľký puntičkár :rolleyes:

Sklopenie zrkadiel pri cúvaní štandardne určite nie je, je tam jedine priklopenie pri zamknutí, ak teda má auto sklápacie zrkadlá. Dnes som skúšal základnú Ambition a tam to sklopenie pri cúvaní tiež šlo aktivovať :palec: Na corner sa môžu zelení drábi sťažovať max tak na lampárni, viem, že v minulosti to skúšali, ale už je to bežná vec aj u iných áut. Napriek tomu, že auto má natáčacie bixenóny, tak aktivovaný corner je poznať. A keď sa ešte posunie pôvodná horná hranica deaktivácie zo štandardných 40 na 50 km/h... Jediné, čo vadí, je nažltlé svetlo hmloviek. Určite by sa to dalo poriešiť nejakými inými rozumnými žiarovkami či ledkami :palec:

Odkaz ke komentáři

Hele, sedačky jsou kožený a podle mě ke kůži vrásky patří.. Tohle prostě nechápu, vyrábíme hlavovky a ty musí být jak ze škatulky a pak se podíváš po půl roce na sedačky a jsou hrbolatý.. Podle mě přírodní materiály by měly zůstat tak, jak jsou a každý být originál.. Jinak si myslím, že je ta sedačka v pořádku, vzhledem k tomu, že potahy se šijou ručně, tak nevím, jak bys docílil, aby byly všechny stejně šité - nějaký tolerance mít musíš palec.gif

Odkaz ke komentáři

160R:Som rad, ze sa ti pacia fotky,nebolo moc casu tak aspon mieco. K sedackam: podla mna si moc velky puntickar,asi trochu zaujati, to obsitie je v pohode. Mame napriklad novu trojku tiez s cervenym obsitim a ked porovnavam sitie volantu a sedaciek nevidim nejaky rozdiel,no tvoje majstrovske oko by tam urcite nieco naslo, hehe. Ako pise kolega, tolerancia je vsade, zober si dve auta a v kazdom to bude ine. Je to hand made a to sa mi paci.

K tym zrkadlam,ano idu sklapat tak to bude asi toto a myslim ze aj stierac sa zapne ked dam spiatocku a prsi,nejake nastavenia tam urcite je,ale co konkretne - dnes na to kuknem. Corner hmlovky sa mi proste nepacia u ziadneho auta, ja neviem asi tiez nejaka deformacia.

Odkaz ke komentáři

Dakie, Polar: Tolerancie pri športových sedadlách v O3 sú úplne niekde inde, než boli v O2. Môže za to bohužiaľ prekomplikovaný tvar sedadiel s integrovanou hlavovou opierkou. Obyčajné nešportové sedadlá sú ušité vzorovo (látkové aj kožené), ale tieto športové teda pôsobia odfláknuto. Bohužiaľ nie je to len môj názor :rolleyes: Je mi jasné, že nie každý to musí vidieť rovnako.

Zaujatý určite nie som, je pravda, že si nie vždy dávam servítku pred ústa, ale vždy hovorím a píšem to, čo si myslím a keď si dačo kritiku zaslúži, tak kritizujem :rolleyes: Stačí sa pozrieť na sedadlá v O2RS a potom v O3RS, na prvý pohľad je jasné, že sedadlá v O2 sú spracované precíznejšie. Treba dúfať, že sa to časom zlepší a ženy za šijacími strojmi sa zabehnú :palec:

Odkaz ke komentáři

Krásné auto, RS se mi moc líbí a ještě lepší motor. Byla by to i moje volba, akorát vč. DSG a nějakých dalších drobností kolem výbavy. Přeji mnoho spokojených KM. :palec:

Jinak k sedačkám. Jsem z oboru respektive s těmito materiály pracuju a znám jejich šarže a kvalitu.

Nenechával bych se opíjet rohlíkem, protože handmade je Pagani (doporučuji shlédnout dokument, kde je právě křeslům a konkrétně čalounění věnovaná veliká část) a ne ŠA, sedačky jisto jistě budou vypadat strašně po 50tkm, stejně jako sedačky po stejný době v OII.

Že je někde odchylka od ideálu, není znakem handmade, ale šlendriánství.

Naopak kvalitní handmade je přesnější než stroj.

V týhle cenový hladině za auto se (bohužel) nedá očekávat extra kvalita a perfektnost (nesrovnávejme se zmíněným Paganim), ale to ani u vyšších řad BMW nebo Audi.

Švadlena může být sebezručnější a sebepřesnější, ale pokud dostane pod ruku nekvalitní materiál (o kterém nerozhoduje designer, ale management výrobce), jedno sedadlo musí kombinovat v několika šaržích a ještě je půlka stejně umělá koženka, mohla by se rozkrájet a "víc" z toho nevymáčkne.

Komplikovanost sedadla nerozhoduje, můžeš tam mít klidně parohy a do toho kouli na řetězu a i tak by to mělo být 100%.

Tady je to spíš navoněná bída - přitažlivý tvar známý z jiných cenových kategorií, ale špatné materiály. Tvar v této cenové hladině "prodává".

Odkaz ke komentáři

Myslim, ze za tie peniaze su v pohode (sedi sa v nich fajn a to je pre mna podstatne, vyzeraju v pohode,kvalita je = cene) detailing neriesim, zatial nebolo auto, kde bolo vsetko tip top a to sme tych aut mali dost. Myslim, ze vydrzia viac ako 50tkm o sedadla sa vzdy staram, pravidelne cistenie a udrzba koze, za tych par eur navyse urcite stoji.

A zas predsa niesom otrokom auta, ale auto je mojim otrokom. Ako sa k nemu spravam tak aj vyzera :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes najazdene 8900 km a neda mi to, ale: 1. Skoda spravila inkognito update a poslala ho do aut. Vysledok - 1. tvrde zabrzdenie uprostred krizovatky, 2. pri parkovani do pozdlzneho smeru 4x brzda, za mna bezdovodne. Chlapci v Skode znesiem toho dost, ale toto je za hranou… Safety First…pred updatom som ziadny problem nepostrehol. Vitaj v online svete! 2. Elektrony - vychytavka - vybranie materialu “jarok”, no s umyvanim sa nepocitalo 🙂 hlavne, ze sme usetrili trochu hlinniku 3. Zadny spojler - vyborne na bezkontaktnej umyvacke. Dva krat vas vysprchuje odrazajuci sa prud vody a date si pozor! Umyvanie okna pod siltom, je to zazitok 🙂 klasicky smetak tam nedate, potreba nosit zo sebou handru! 4. Laura je fajn, ale chuda natvrdle…zatial nevidim jej prinos mimo vykuzlenie usmevu pri je odpovediach, super!  5. Odozva motora, no potom co automobilky online posielaju aktualnu spotrebu “do Bruselu” (pokial to nie je vyhovorka). Pri porovnani na SIII s rovnakou motorizaciou mam pocit, ze Skodovka tie motory jednoducho nechce predavat. Mozno “po zabehu” bude nejake prebranie? Mozno necakany update? Cakanie na Godota? Ta latencia mi pride oproti SIII markantna. 6. A dnes perlicka, to ma prinutilo opat popisat spolunazivanie. Vonku 22 C, vypnuta klimatizacia, teplota v aute na 22 C pootvorene okna a auto miesto (moja predstava) priebezneho pustania vzduchu z vonku KURI tak az to je neprijemne. Ze by novy update?  Neviem ci je to odflaknute odizolovanie prudu tepleho vzduchu z motora, ktore vam moze ist bokmi pod kapotou priamo do nasavania vzduchu do kabiny…alebo sa skratka pocita, ze klimu si vypne len blbec.    A teraz nieco pozitivne…ufff… 7. Dazdnik vo dverach spolujazdca nie je ako pri predchadzajucej generacii 🙂 Ja neviem mozno inflacia od roku 2020, ale u vlajkovej lodi Skody (mozno uz nie je), som tak nejako na pochybach… Celkovo auto fajn, pohodlne…ale poznate to su tam detaily, ktore otravuju.    
    • Díky za příspěvky. Byl jsem na geometrii - přední i náprava OK. Takže to přestávám sledovat, až mě pácne přes nos smrad od brzd, budu vědět.... obě nápravy Ok
    • auto dotlmené a mal som pocit na dialnici že to hučí pri 150km/h ako keby som šiel cca 130km/h takže niečo to určite spravilo 🙂 sedačky už idú ale ešte treba toho dosť dorobiť čo sa týka elektriky a pozapájanie. Posed paráda ale sedím v nich o poznanie vyššie tak neviem či je potreba aby sa ešte vysedeli (dorábal tam peny čalumník) alebo to je tým že sú elektrické a nejdú tak nízko ako manuálne. Opäť pocitovo cítim sa že som tak o 5cm vyššie ako by som chcel..
  • Vytvořit...