Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Tak, dnes jsem se rozhodl konečně po skoro měsíci a půl auto zase umýt. To, co mě čekalo, předčilo mé představy. Že bude auto od asfaltu jsem čekal, po středeční cestě do Slavičína jsem totiž objevil pár teček i na čelním skle. Proto jsem si včera rovnou poprvé koupil prostředek proti asfaltu (do té doby jsem pár teček odstraňoval pravidelně vždy po mytí leštěnkou). Jenže jsem fakt nečekal, že umytí auta mě bude stát zase celý den a poněvadž bylo potřeba mýt 2x a musel jsem koupit druhý prostředek pro odstranění asfaltu (oba jsem dobral), stálo mě to celkem rovných 500,- Kč. Bylo to všude. A když říkám všude, myslím fakt všude - na kolech, náraznících, prazích (tam to byla vzhledem ke struktuře fakt sranda), na kapotě, na 5. dveřích, na střeše, na oknech... MILUJI ČESKÉ SILNICE!!! :wallbash:

Před:

post-28923-0-77947700-1417362791_thumb.jpgpost-28923-0-55756500-1417362796_thumb.jpgpost-28923-0-42409900-1417362800_thumb.jpgpost-28923-0-60412000-1417362805_thumb.jpgpost-28923-0-51223900-1417362812_thumb.jpgpost-28923-0-09312100-1417362819_thumb.jpgpost-28923-0-61703700-1417362823_thumb.jpgpost-28923-0-68236700-1417362828_thumb.jpg

Mezi:

post-28923-0-68606200-1417362833_thumb.jpg

Po:

post-28923-0-41533800-1417362837_thumb.jpgpost-28923-0-63391900-1417362842_thumb.jpgpost-28923-0-40953600-1417362847_thumb.jpgpost-28923-0-89115600-1417364795_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Možná by jsi uspěl.Alespoň mně by stavební firma čištění zaplatila.Jenomže já se začal pídit co to bylo za bordel,až když jsem měl auto čistý.

Nevím jestli jsi projel stavbu jednou,nebo víckrát,ale já jsem jezdil po takovém úseku asi týden.Nejdřív po vyfrézovaném pruhu,potom po položeném a vyfrézovaný byl sousední.Vše se odehrálo v podzimním období,každý den déšť,tak nikoho nenapadlo auto mýt.

Když jsem se k mytí dostal,málem mně ranila mrtvice,pravý bok jsem měl po lištu,levý pod okna.Auto jsem myl technickým benzínem,potom umytí vodou,opět techničák,mytí na čisto a voskování.Ruce jsem měl až po kolena.Když jsem věděl,že už je auto v poho,tak jsem se začal pídit co to bylo za sračky a asi jsem nebyl první,protože mi opravdu řekli,že náklady uhradí.

Odkaz ke komentáři

@mikl: Naštěstí jsem tam projel jen jednou, ale osobně jsem toto ještě nezažil. Otravné tečky klidně hned po týdnu jo, ale toto... V porovnání s tím, co píšeš jsem skončil ještě dobře, ale i tak to byl vopruz - hlavně když u garáže ustavičně fouká a dnes celý den bylo -2 :wallbash:

@Schavi: Letos jsem vůbec auto na zimu nestihl připravit, žádný vosk.. Jen příležitostné přeleštění leštěnkou s voskem, ale ne po celé ploše. Používám jen skoro nanicovatý vosk na ruční myčce, ale jinak nic. Tím, že jsem auto musel po odstranění mýt ještě jednou, vosk jsem nanesl, ale opět jen na myčce - na velké voskování je teď už moc zima, leštěnka, kterou jsem použil na jiné nedefinovatelné fleky, které se na bílé tvoří když ji delší dobu nemyju a neodstraní je ani horká voda s kartáčem, mi dnes přimrzala k autu, stejně jako jsem nemohl utřít úplně všechnu vodu, protože hlavně na střeše a 5. dveřích zmrzla :ph34r:

Odkaz ke komentáři

Jo tak. Já jsem si říkal, že jsem nikde u Tebe neviděl příspěvek o voskování na zimní sezónu :) Jinak rádio si vyřešil pěkně ;) pokud bych někdy řešil výměnu Bolera za něco jiného, nebylo by na škodu pouvažovat o téhle navigaci. Líbí se i výstup na zesík. Využiješ ho? :) Do columba bych po všech těch problémech a krádežích, co se tady probírají v poslední době, určitě nešel.

Odkaz ke komentáři

Poté, co jsem dnes doklouzal domů ještě včera původně čistým autem, čekal mě malý Ježíšek :)

1) Přišel nový kryt na klíče a je opravdu povedený. Pokusím se ho pak vyfotit, teď byla fotka buďto nanic kvůli blesku, nebo naopak kvůli nedostatku světla. Ale vyhrála metalická červená, ta bílá mě už omrzela - a až mě omrzí tato, barvu zase můžu vyměnit :)

2) Současně z Číny přišla redukce GT5 konektoru na FAKRA konektor pro střešní GPS anténu (nainstaluji ale asi až pak rovnou s DAB anténou, kterou koupím ale asi až po výplatě)

3) Blbůstka v podobě Forge Motorsport blow-off ventilu, který se mi v novém stavu podařilo sehnat z druhé ruky pouze za 2 litry - takže nebylo co řešit :) K montáži asi dojde příští týden, jak to tak vidím, asi to raději nechám někomu, kdo ví, co dělá..

Odkaz ke komentáři

Tak, poněvadž je ten bílý plast extrémně nepřilnavý a lak se mi začal loupat, přichází staronová změna a dnes jsem lak z bílého plastu sundal. Poněvadž nemá smysl ho dále "trápit", a poněvadž uznávám, že jsem začal své rozhodnutí sám zpochybňovat, nechám to tak, maximálně to lehce zatmavím světlou fólií (lak má totiž hnědý odstín, což vypadá v tenké vrstvě blbě).

Aby byl ale kontrast větší a poněvadž jsem červené "C-čko" vinou lepkanců po maskování v minulosti už několikrát musel leštit, čímž jsem zase část původního laku sundal, dnes jsem ho ještě trošku ztmavil. Za tmy už těžko fotit, na světle jsou barvy trošku živější, ale zhruba pro představu.. :)

post-28923-0-12823500-1417538618_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Díky :)

Bohužel se koná neblahý efekt, ačkoli lak vůbec nepřilnul, stejně stačil poškodit plast, který v sobě má mikro prasklinky. Za světla OK, ale když je tma a osvětlí se to pouliční lampou, nebo když se podívám na světlo z boku, když blikají blinkry, je to vidět. Takže asi světlá fólie jen na to bílé "C" bude chtě nechtě potřeba, nic jiného mě nenapadá :(

Odkaz ke komentáři

Člověče to nevím, neporadím, snad někdo nějaký postřeh napíše. Takhle z dálky to vypadá super, ale jestli jsou tam mikroprasklinky, které jdou vidět, tak je to napendrek.

Možná říkám kravinu, ale nepomohlo by dát na to vrstvu bezbarv. laku a zaleštit? Jestli to vůbec jde..pak by ty prasklinky mohly zmizet ne? Ale jak říkám..možná je to totální nesmysl.

Odkaz ke komentáři

To ne, ty prasklinky jsou zevnitř.. Jakoby v mezivrstvě, nejde to ani vybrousit (zkoušeno). Asi to už 100% nebude, docela mě to nasralo, kdyby ten lak aspoň držel... Spíše by to ta fólie mohla lehce zneviditelnit a hlavně bránit přímému prostupu světla. Co už no, kupovat nová světla kvůli tomu nebudu, v poslední době se obecně moc nedaří nic, takže mě to ani nepřekvapuje.

Odkaz ke komentáři

Jak nedaří? ...nová navi, auto už není od asfaltu... :D co se týče těch světel ber to tak, že teda za světla ok a za tmy předpokládám, že nikdo za tebou nepoběží, aby ty světla z 20cm zkoumal :) pokud ty sám překousneš (což zrovna u Tebe bude dost těžké :D ), že nejsou 100% bude to ok :) aspoň do té doby než se nasereš a fakt je koupíš znovu :D

Odkaz ke komentáři

:D To je ten můj problém, že to moc prožívám, jiný by nad tím mávl rukou. Jak píšeš, z dálky, zvláště, když bude auto z provozu trošku špinavé, to nebude vidět. Ale já o tom vím, z blízka to vidět je a když to decentně osvětluje světlo, "krystalicky" to svítí..

Objednal jsem světle černou fólii pro decentní zatmavení, snad by nemuselo vypadat špatně a uvidím, zda to pomůže. Pokud ne, asi ji tam nenechám, pokud jo, tak to bude kompromis. Nicméně první světla mi zmrvila ČP, druhé světla toto, takže třetí už nebudou zkrátka, nejsem zase milionář :D

Odkaz ke komentáři

Však zkus tu fólii a uvidíš. Otázkou je jestli i s fólii to bude vypadat dobře. Pokud ano a aspoň trochu zmizí prasklinky, máš vyhráno. Jinak ještě pak zbývá světla pustit někomu, kdo bude moct žít s tím, že to má takovou "vadu" a prubnout pravidlo "do třetice všeho dobrého,, :D

Odkaz ke komentáři

Znovu se mi to předělávat už nechce, byla to pakárna :D

Uvidíme, pokud ta fólie nebude vypadat dobře, raději nechám prasklinky :) Nevím, jak hluboko mohou být, vědět to, tak klidně hodiny brousím, než to zmizne - může to být ale úplně dole a to nemá smysl. Ještě mě dávno (ještě než tam prasklinky byly, jako takový nápad) napadlo koupit bílou fólii s těmi "neviditelnými" dírkami, které se dávají na okna - jsou průhledné a tím i průsvitné, ale z venčí by na světle vypadala jako klasická bílá fólie. Sehnat to by ale bylo těžší a nevím s jakým výsledkem. Taky uvidím ráno, cokoli se nepodaří (nebo vlastně i to, co se podaří) vnímám zprvu hrozně kriticky :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...