Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Tak dnes přišlo několik "maličkostí" (o anténě jsem už psal, ale nefotil, kdyby někdo chtěl úplně nový, nerozbalený origo krátký prut, dejte vědět, mám ho navíc), měl přijít i bag, ale nějak nakonec nepřišel, tak asi až v pondělí..

Vymýšlím zase na auto tolik změn a pitomostí, že bych se raději neviděl. Několik z nich jsem dnes zase objednal :wallbash:

post-28923-0-96096900-1422031663_thumb.jpg

post-28923-0-22925600-1422031702_thumb.jpg

post-28923-0-34611600-1422031707_thumb.jpg

post-28923-0-31733400-1422031712_thumb.jpg

post-28923-0-31981800-1422031717_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ale jo, nezapomněl jsem na tebe ;)

Vzhledem k Murphyho zákonu po 14-denních "tropech" zrovna dnes, když jsem chtěl mj. řešit tu novou DAB anténu, vč. svodu, muselo začít mrznout a sněžit, jak typické, no alespoň jsem v teple auta vyměnil řadičku a v zimě, ale alespoň rychle, jsem vyměnil žárovky..

Karlosi, speciálně kvůli tobě jsem udělal porovnávací fotky:

post-28923-0-71303500-1422102363_thumb.jpgpost-28923-0-65901700-1422102368_thumb.jpgpost-28923-0-76035600-1422102372_thumb.jpgpost-28923-0-15159900-1422102377_thumb.jpg

Dojmy? Upřímně na omak ta nová nepůsobí tak bytelně a to kvůli menší hlavici. Ale je kratší a řadí se mi s ní lépe, dobře se mi drží, na tu z faceliftu jsem si musel tehdy zvykat. Takže nelituji :)

K žárovkám: Jsem velmi, velmi zklamán, jak velký rozdíl v barvě světla to je. Opravdu markantní :( Staré žárovky i přes den vypadají jako xenony, zatímco od nových bych čekal, vzhledem ke slibovanému bělejšímu světlu, něco jiného, než hrozně vypadající žlutost.. Ani fotka ji nedokáže zdaleka tak demonstrovat. To abych se zase málem styděl zapnout světla :wallbash: Rozdíl v intenzitě ve dne neznatelný, počkám si na noční postřehy a na základě toho se rozhodnu, zda zůstanou, nebo půjdou zpět ty modré. Doufám, že jak mě nepříjemně překvapila jejich barva, jejich svítivostí budu nadšený.. Doufám..

U dálkovek je rozdíl v intenzitě vůči originálu znát i ve dne a světlo je nepatrně bělejší, což bych oželel výměnou za normální barvu žárovek, jejichž modrá čepička se mi teď pitomě odráží v parabolách.. Takže tato změna je pro mě zatím spíše negativní, jsem zvědav na své noční postřehy :unsure:

post-28923-0-67210900-1422102660_thumb.jpgpost-28923-0-99095100-1422102664_thumb.jpg

Vlevo nová, vpravo původní

post-28923-0-40199400-1422102669_thumb.jpg

post-28923-0-45047800-1422102675_thumb.jpg

Obě nové

post-28923-0-25925600-1422102685_thumb.jpg

post-28923-0-80589900-1422102689_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Nemáš zač, jsem rád, že jsem ti pomohl se rozhodnout :)

Netuším. Mít jen černá světla, řeknu, že je to tím. Mít jen jedna světla, řeknu, že jsou vadná. Ale je to stejné u obou světel, co jsem měl, černá, nebo chrom beze změny.. Je to trošku neštěstí, proto jsem se to snažil aspoň designovat do stylu xenonů, no zase jsem nic neviděl.. Tak uvidíme, co teď :ph34r:

Odkaz ke komentáři

Protože čočky pro H7 jsou největší pitomost, jakou kdo mohl vymyslet. Je to leda tak hezké, když auto stojí, ale jinak to stojí za hovno. Zlaté paraboly.. To, co jsem na předFL viděl i se zavřenýma očima, tady nevidím málem ani s dálkovkami.. (obrazně řečeno)

tak s tým teda nesúhlasím!!! mal som paraboly, teraz čočky a je fakt že parabola sa nechytá B)

mám tam Osram NB Unlimited, a nemôžem povedať krivé slovo.. občas hádžu také odtiene ako keby tam boli xena..

na tvojom mieste skúsim nahodiť klasické origo svetlá a dať tam NB a potom posúdiť... viem o pár ľuďoch ktorý majú vo FL NB Unlimited a povedali že sa neoplatí investovať do xena.. takže kto vie kde je chyba :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

možná za krásného počasí NB ultra plus unlimited ++++ či philips ultra total kotel vision svítí opravdu pěkně, jak je na silnici mokro atd, tak je vidět velké kulové. Taky sem měl na předchozím autě lepší žárovky, bylo to o dost lepší, ale prostě se to nerovnalo xenonům. xenon za mokra taky svítí o kuličku méně, ale furt dost. mam to vyzkoušeny jak na před FL tak i na FL.

když bylo mokro, tak obyč osramy z vyroby svítili uplně stejně. a stickler má pravdu, tyhle H7 ve FL fakt moc nesvítí :(

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Tome, já ti ale neberu názor, že předFL čočka je lepší než předFL parabola. Napsal jsem to unifikovaně, uznávám, a to proto, že mám s čočkami jen ty nehorší zkušenosti a nejednou jsem četl posudky dle měření různých motoristických týdeníků, že čočka pro cokoli jiného, než pro xenony je holý nesmysl. Proto mám tendence to unifikovat, protože já dobrý halogen s čočkou nezažil.

Jinak, dle čeho porovnávám: Mám zkušenost s předFL s parabolou s OEM žárovkami a s Osram Cool Blue. S tím samým mám zkušenost na FL čočkách - ani jedna žárovka v čočkách nesvítila tak, jako předFL s parabolami. Dále zkoušeny (s černými světly, na funkčnost ozdobný chrom před parabolou s čočkou nemá vliv) žárovky Xenesis, s nimiž jsem neviděl vůbec a poslední Diamond Vision, které jsou zatím asi nejlepší, ale zase na mokré cestě nevidím nic. Než NB, dávám přednost těmto Philipsům X-treme Vision (slibována svítivost +130%, +47m) a jsem zvědav na výsledek. I kdyby ale svítily lépe, v což doufám, pořád věřím, že paraboly v předFL by svítily ještě lépe (a pokud jsou dle vašich zkušeností lepší u předFL čočky, tak tím spíše), protože když mám přímé porovnání s identickými žárovkami (ne typem, ale přímo s těmi žárovkami) s velmi, velmi slabým výsledkem pro OEM (neupravovaná) FL světla s čočkou, nemohu bohužel tvrdit nic jiného ;)

Odkaz ke komentáři

Ne, kluci, nechci, opravdu :)

Ono proč to řeším: Já v noci nejezdím vlastně skoro vůbec, jen zimu musím přetrpět, protože není skoro vůbec světlo. Xenony jsou super, já to vím a nepopírám (na rozdíl od Maxi-DOT :D), ale za tu investici mi to nestojí a fakt už vůůbec ne na služebním autě - mít své, možná se časem nechám překecat, ale takto fakt ne :) Holt budu asi muset obětovat vzhled před funkčností, tedy za předpokladu, že poznám rozdíl. Pokud se rozdíl nedostaví (což bych se divil), spokojím se se závěrem, že nic nevidím a raději tam nechám aspoň hezky vypadající žárovky :)

Odkaz ke komentáři

Né, to až tak za 4 roky :) No právě. Já vím, že to nabízí více funkcí, ale pro mé využití s mou výbavou by to znamenalo navíc co.. Kostrbaté autíčko namísto kontrolky otevřených dveří.. Kostrbatou ikonku navigace, na kterou bych se nekoukl šikmo vpravo dolů, ale jen rovně dolů (a to jen na šipku, která mi je většinou vlastně putna), případně totéž v případě přehrávaného rádia či hudby.. á.. Jo a jedna super věc, že teplota má svůj vlastní řádek, čili upozornění na teplotu mi nepřepíná displej tak, jako teď, což mě nesmírně prudí, když mi to asi 10 sekund bliká a nemohu to přepnout jinam (zpravidla na průměrnou spotřebu), dokud to blikat nepřestane.. Kdyby to mělo právě ten barevný displej, nebo to bylo tak, jako u předFL (kdy polodot byl hnusné zelené "něco" s polovičním displejem), to už by byla jiná :)

Odkaz ke komentáři

Lumi, to bude spíše v tom, co jsi napsal jako poslední. V rodině mám plně vybavenou OII vč. maxidotu i xenonů (i proto vím, že jsou xenony výborné v porovnání s halogeny), docela dost jsem se s ní najezdil a stojím si za tím, že maxidot by mi absolutně k ničemu nebyl :) Každý má asi jiné priority a já to nikomu neberu, ale za mě fakt ee :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...