Gregy Odesláno Listopad 10, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2013 Osnova: 1) úvodní řeči 2) potřebné díly 3) původní středový tunel 4) demontáž původního středového tunelu 5) demontáž původní ruční brzdy 6) montáž nové ruční brzdy 7) montáž vedení vzduchu do zadní části 8) montáž konstrukce loketní opěrky 9) osazení nového středového tunelu (jumbo boxu) 10) napínák ruční brzdy 11) osazení zadní ventilace a popelníku 12) poskládání přední části 13) fotografie hotové práce 14) video verze návodu v HD ( )15) závěr 1) Vytvořil jsem pro Vás velmi podrobný návod montáže originální loketní opěrky s chlazeným jumbo boxem a výdechy ventilace na zadní sedala. Při montáži jsem vyměnil i ruční brzdu, což není potřeba, stačí jen sundat původní plastový návlek a dokoupit krátký návlek. 2) Potřebné díly: Já potřebné díly koupil zde v sekci BAZAR od uživatele titan0306 za skvělou cenu 1700,- včetně poštovného a ruční brzdy s koženým návlekem. Tímto ještě jednou děkuji. - loketní opěrka - veškeré potřebné šrouby - ruční brzda (nebo jen krátký návlek) - středový plastový „tunel“ - 1Z1 863 241 - zadní rámeček - 1Z0 857 289 - popelník zadní - 1Z0 857 961 - ofukovač - 1Z0 819 203 - vedení vzduchu - 1Z1 857 509 - vedení vzduchu - 1Z1 857 946 3) Pro připomenutí, přikládám fotografie původního středového tunelu. Je méně praktický, nevzhledný a bez přívodu ventilace na zadní sedadla. 4) Začneme demontáží původního středového tunelu: - šroubovákem se vycvakne plast okolo řadící páky (jde to snadno) - povolí se 2 šrouby držící popelník - popelník se vysune směrem k řadící páce a odpojí se konektor ze zadní strany - v místě kde byl popelník se povolí 2 šrouby držící bočnice. Dále se povolí 1 šroub na každé straně v dolní části bočnic. - povolí se 2 šrouby v místě připojení středového tunelu k palubní desce (skryté ze spodní strany, viz šipky ↑) - vytáhne se zadní popelník a povolí 2 šrouby pod ním - pod ruční brzdou se šroubovákem vycvakne ten malý plast, aby bylo možné přetáhnout celý středový tunel přes ruční brzdu. Odpojí se konektor zapalovače a od tlačítka zamykání/odemykání dveří. - porovnání středových tunelů 5) Demontáž ruční brzdy (není potřeba, stačí vyměnit návlek za krátký) - odpojí se konektor od signalizace zatažené ruční brzdy - povolí se napínák lanek - povolní se 3 šrouby, držící ruční brzdu 6) Montáž ruční brzdy - připevní se 3 šrouby, držící ruční brzdu - připevní se konektor od signalizace, zatažené ruční brzdy - nepřipevnil jsem ještě napínák lanek, protože s dotaženou ruční brzdou mi nešel nasadit nový středový tunel. S ruční brzdou zvedlou nahoru se nasazuje bez problému. Napínák lanek bez problému nasadíme později (viz návod). 7) Montáž vedení vzduchu - pod palubní deskou jsou průduchy zaslepené - záslepky se odstraní - na tohle místo se nasune první díl plastového vedení vzduchu 8) Montáž konstrukce loketní opěrky - umístí se na vyhrazené místo a připevní 4 šrouby 9) Osazení nového středového tunelu - jen se nahrubo nasadí na ruční brzdu, zapojí se konektor zapalovače a tlačítka odemykání/zamykání dveří. Mně nepasoval konektor od zapalovače. Naštěstí titan mi u jumbo boxu nechal i samici, takže jsem jen neprofesionálně spájel stejné dráty a vše funguje jak má (je mi jasný, že Vám se to líbit nebude) :) - po zapojení konektorů se středový tunel umístí přesně na své místo 10) Napínák ruční brzdy - ze zadních sedadel se v otevřené zadní části středového tunelu nasadí napínák lanek ruční brzdy a dotáhne se podle potřeby. 11) Osazení zadní ventilace a popelníku - ze zadních sedadel se do otevřené zadní části osadí druhá část plastového vedení vzduchu. Na konci této části je plastový zobáček, který se zacvakne do rámečku zadní části. - osadí se rámeček zadní části, zacvakne se zobáček a přišroubují 4 upevňovací šrouby - nasadí a zacvaknou se výdechy zadní ventilace - nasadí se zadní popelník. POZOR - na pravé straně se nasune drážka na plastový kolíček a na levé straně se jen zacvakne. Ať to tam bez hlavě nervete a neulomíte. 12) Poskládání přední části - stejný postup, jako při demontáži - přišroubují se 2 šrouby v připojení středového tunelu k palubní desce - osadí se bočníce a přišroubují 2 šrouby v místě popelníku a po stranách v dolní části - zapojí se konektor popelníku, který zasuneme zpět na své místo. Přišroubují se 2 šrouby v upevnění popelníku. - zacvakne se plast okolo řadící páky 13) Hotovo 14) Video verze návodu (sledujte v HD) 15) Závěr Celkový čas překopání je cca 2 hodiny. Zvládne to i méně zručný člověk. Jediná komplikace byla nekompatibilita konektoru zapalovače. Je to jako skládačka. Snad Vám můj návod pomohl, nebo ulehčil rozhodování, zda se do toho pustit. Výsledek určitě stojí za to. Pokud jste z olomouckého kraje, mohu Vám s předěláním pomoci. Díky za pozornost. Martin G. Určitě se vyjádřete v komentářích. Názvosloví, chyby a popis můžeme společně doladit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 10, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2013 (upraveno) Proč jsi sundaval i ruční brzdu? Tunel jde vyměnit i bez její demontáže, návlek sem si dal taky novej koženej (+ řadičku), je to o 99,9% lepší než plast, konektor mi taky pasoval. Dával jsem do viz podpis, loketku už sem ale použil pro FL. Upraveno Listopad 11, 2013 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gregy Odesláno Listopad 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 Protože jsem to chtěl udělat komplet, když už jsem tvořil návod. Spíš by mě zajímalo, k čemu je ten konektor na popelníku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 Pak by bylo dobrý do návodu doplnit že je tam demontáž ruční brzdy navíc, kdo bude jen měnít obyč. tunel za JumboBox nemusí ručku měnit a doplnit případnou výměnu návleku na ručku. Jinak za návod Konektor v popelníku je žárovka (která jde vycvaknout) na jeho osvětlení ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Listopad 12, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2013 super pane, mohu pouzit na web OC? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gregy Odesláno Listopad 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 12, 2013 šulda: máš pravdu, no nejspíš to každý pochopí, ale jako návod pro poskládání toho hlavního to postačí. Aha, nikdy jsem si nevšiml, že popelník je podsvícený :), díky. vittorio: jo jasně, dělal jsem to hlavně pro tuhle stránku. Nikde jsem návod nenašel, tak jsem se do toho pustil bez návodu a vyrobil ho pro ostatní :P . Jak jsem psal, o víkendu až budu mít víc času, tak sem ještě doplním fotky + popisky, když by někomu forma videa nevyhovovala. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 12, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2013 no nejspíš to každý pochopí Tak tohle jsem si kdysi taky říkal než sem udělal pár návodů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
toshi Odesláno Leden 2, 2014 Sdílet Odesláno Leden 2, 2014 ten stredovy panel aj z opierkou by pasoval aj do Octavie1? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
toshi Odesláno Leden 2, 2014 Sdílet Odesláno Leden 2, 2014 skoda :( lebo to vyzera dobre 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Květen 14, 2014 Sdílet Odesláno Květen 14, 2014 Po dnešní zkušenosti... ještě doplŇte info o bezpečné manipulaci s rámečkem řadící páky, když tam je origo construct bez vyndavacího kroužku okolo vložky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tumling Odesláno Červen 1, 2014 Sdílet Odesláno Červen 1, 2014 Dnes jsem podle návodu měnil původní středový tunel za JumboBox, bohužel se mi nepodařilo díky zámku řadící páky umístit plastové vedení vzduchu do zadní části JumboBoxu (prostě jsem to tam nenarval), takže zatím dozadu nefoukám.Neřešil jste tady někdo podobný problém a případně s jakým výsledkem? Předem díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jenda89 Odesláno Červen 2, 2014 Sdílet Odesláno Červen 2, 2014 Ja kdyz menil radici paku tak sem narazil na toto... pritom ze vsech vyfuku vzduch chodi,nemam zamek zpatecky shora,ale z boku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tumling Odesláno Červen 2, 2014 Sdílet Odesláno Červen 2, 2014 Díky, tahle varianta mě taky napadla, asi mi nic jiného nezbyde. Myslel jsem jestli třeba není řešení upravit vzduchovod horkovzdušnou pistolí,ale nevím co ten plast snese. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gregy Odesláno Červen 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červen 3, 2014 Když budeš mít dozadu natáhlou jen 1 trubku, tak to vadit nebude, na konci se to stejně spojuje. Možná bych tu nepoužívanou zaslepil úplně nahoře, tou původní záslepkou :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tumling Odesláno Červen 3, 2014 Sdílet Odesláno Červen 3, 2014 Přesně to se chystám udělat.A tou druhou záslepkou, pokud to bude pasovat, zaslepím tu uřízlou trubku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Magicairsoft Odesláno Červen 12, 2014 Sdílet Odesláno Červen 12, 2014 Tak jsem tuhle "věc" montoval do O2FL, ale s defend lockem u řadící páky- nejde vyndat za žádnou cenu ten prostřední panel, pokud se zezadu nepovolí napínák ruční brzdy a její páka se pak zvedne úplně nahoru. Hlavně to nervat (jako já :-D) přes ten d*bilní zámek- ulámou se tím na tom starém tunelu packy ze vnitř. Potom už je to v klidu- jet podle návodu... Co se týče zapalovače, tak je to kompatibilní- stačí vysunout kabel od zapalovače (pokud v novém tunelu vůbec je) tak, aby na té zásuvce zůstaly jenom jeho vlastní kontakty (plochý vodorovný a vedle něj plochý svislý) elektricky je to zapojené stejně (jak jinak) a pak tam ten konektor z auta prostě nasunout- nejde to snadno- je to dost nakrátko. Jenom doplním- šrouby pro loketku: (4x) 5Mx40mm s podložkou (d=2, oboje nerez), pro zadní výdech- nahoře (2x), jsem použil nerezový samořez do plastu vel.: jako 3,5/4, 30mm (bez podložky :-D), dole je to stejné, ale malá hlavička (bez podložky), délka max 25mm- pak už lezete zkrz plast... Jinak super návod- kde jsem nevěděl, tak jsem kouknul... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest lipasis Odesláno Červenec 2, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2014 Perfektní návod, Dík moc. Hrozně mi to pomohlo,už jen při rozhodování zda si opěrku pořídit. Když mi v origo servise řekli 9 tisíc nestačil jsem se divit. Proto jsem hledal jinou alternativu. Cena komplet starší opěrky 2500 + pár šroubků a vrutů (pakatel) . Dvě hodinky práce a opěrka je na svém místě. Dík moc za tento návod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gregy Odesláno Červenec 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2014 Díky, vždycky mě potěší, když to někomu pomohlo. Klidně nahrávejte fotky před a po, vašich loketek ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
svorkovnice Odesláno Červenec 14, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2014 akorát přes víkend jsme podle tohoto skvělého návodu dělali loket do kamarádovi II. velice pomohlo. když se vrátí s dovolené a nezapomenu tak to cvaknu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 pěkný návod, včera jsem montoval 2 loketky, je to o něco zdlouhavější a nejhorší na tom je že prostě chyby dané šroubky :( při prodeji loketky uchycení jenom loketky neni jen na 4 šroubkách ale ještě navíc 2ks z boku ale bohatě stačí 4ks 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomíček Odesláno Listopad 2, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2014 Díky za návod. Moc pomohl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fareon012 Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Moc dobry navod sice jsem to montoval 4 hodiny ale to bylo ti žě jsem měnil i zamykani auta a zapalovač za puvodní ze stareho obyč tunelu a pan co mi prodal loketni opěrku nedodadal všecky šroubky tak jsem hledal jake patři kam a bylo minus 2 stupně venku ale povedlo se a rozdil je veliky!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
werevolf Odesláno Únor 22, 2015 Sdílet Odesláno Únor 22, 2015 pasuje jumbo box z OII pred fl do OII fl dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Únor 22, 2015 Sdílet Odesláno Únor 22, 2015 Ano pasuje :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
werevolf Odesláno Březen 9, 2015 Sdílet Odesláno Březen 9, 2015 Ahojte tak dnes dom namontoval laktovu opierky podľa návodu bola to radosť montovať.ďakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
georgeOII Odesláno Květen 5, 2015 Sdílet Odesláno Květen 5, 2015 Super návod, díky za něj...! Loketka vyměněna cca za 1,5 hod.. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rupet Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Supr návod dík, už jí mám taky vyměněnou, jen tam mám automat tak vepředu se tomu musí malinko pomoc není tam tolik místa. Loketku se vším všudy jsem kupoval na vrakáči na Kutnohorský v Praze za 2000Kč s tím že jsem si mohl vybrat z toho co tam měly a jakýkoliv díl když se mě nezdál tak vyměnily za jiný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
White-line Odesláno Prosinec 23, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2015 díky za návod, za hoďku bylo hotovo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KoCZ1 Odesláno Leden 9, 2019 Sdílet Odesláno Leden 9, 2019 Návod super ještě doplním že popelník(komu přijde zbytečný a malý) se dá přehodit za otevřenou schránku z yetiho číslo:5L1863383B9B9 za 250kč, teď už mám aspoň kam dát telefon, popřípadě se dá koupit držák telefonu, který se vloží do jednoho držáku na nápoj číslo: 5E085763BUS za 160kč, ale pozor je potřeba uprava seříznutí spodní části, aby tam dosedl a netrčel směrem nahoru, a jedna strana je potřeba zbrousit, protože zasahuje do druhého držáku na nápoj, a tudíž tam už plechovku nedáte. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.