RedDevilCZ Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Moje nedávnou koupená oktávka celkem ráda papá :-( Chtěl bych jí trochu domluvit, kde jak za kolik?? Na kladně /tady pracuju/ máme dvě firmy, má někdo zkušenost?? Děkuju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sluky Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 http://www.chiptuning.cz/kontakt tady ta si myslim je nejlepší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 1.9 TDI 66KW a papá? Zvláštní, spíš bych řešil příčinu spotřeby a ne důsledek ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 1.9 TDI 66KW a papá? Zvláštní, spíš bych řešil příčinu spotřeby a ne důsledek ;) Jak to myslíš? Mechanicky by všechno mělo bejt v pohodě, motor běží dobře, žádný zvuky nevydává, táhne dobře, nehulí, jen prostě papá. Divný je, že PP ukazuje pod pět litrů, ale reálnej výpočet je kolem 6.5L http://www.chiptuning.cz/kontakt tady ta si myslim je nejlepší Vím o nich, máš osobní zkušenost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 to bude teda něco buď špatně nebo blbej styl jízdy nebo moc jezdíš po městě ... před i po chipu mi žrala stejně. A chip na spotřebu - jak se to dělá? :-O 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Vstriky v haji. Vymena trysek a odladit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 (upraveno) Vstriky v haji. Vymena trysek a odladit. Podle rozdílu ve spotřebě poznáš, že jsou v háji trysky? to bude teda něco buď špatně nebo blbej styl jízdy nebo moc jezdíš po městě ... před i po chipu mi žrala stejně. A chip na spotřebu - jak se to dělá? :-O Myslel jsem tím úpravu hlavně na spotřebu, ne na výkon. Upraveno Listopad 13, 2013 uživatelem RedDevilCZ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanso3 Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 nechipuj, zjisti proč tak žere, já jezdím podle PP průměrem za 4,2 litru - město plus dálky. Vím že mechanicky jde snížit spotřeba tím, že dáš vstřiky z 81 kw, ale musíš mít dobrý tlaky ve válcích, aspoň 2,0 - 2,1 jinak to nemá smysl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Uz jsem domluvenej na změření výkonu a zjištění co tam vlastně je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Začni od nejjednoduššího, filtry, (hlavně palivák a vzduchový), zkontroluj v nádrži sací koš jestli není zanesený bordelem. Zvýšená spotřeba může mít více faktorů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 Mě by na jednu stranu zajímalo za kolik ve zkutečnosti jezdíte vy. Někdo mě říká, že hledám problém tam, kde není, že to jak se někdo chlubí že jezdí za 4.5l není tak horký. Že rozdíl mezi počítačem a reálem může bejt docela velkej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Listopad 14, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 Kde s tím jezdíš? Pokud hlavně město, tak je ta spotřeba OK.. Ono je to dost mezi sedačkou, pedály a volantem :) A 6,5 není zas tak hrozná spotřeba.. Já mám sice 81kW, ale jezdím za to, co mám v podpise a palubák mi stále ukazuje 5,1- 5,2.. Jinak dálky není problém jet za 4,5, respektive to je cesta na Slovensko a zpátky, nějakejch 380km.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 No když tak nad tím přemýšlím, tak nejedu v kuse 10km, abych neřadil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Listopad 14, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 Taky záleží jak točíš/podtáčíš, jak máš nafouknuté pneu, filtry si kontroloval? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 Taky záleží jak točíš/podtáčíš, jak máš nafouknuté pneu, filtry si kontroloval? :) Filtry jsem koukal při tom když jsem to kupoval. Všechno nový. Kolik bych měl mít nafouknutý gumy? Já dal předek 2.2, zadek 2 Mám 15" Řekl bych, že s tím ještě neumím, zbytečně točím jedničku, mačkám spojku dřív než pouštím plyn... Snažím se řadit kolem 2000-2200ot. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Listopad 14, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 15" 2,4/2,2 Jo, je to o tom, jak se s tím autem sžiješ ;) A řeči typu jezdím za 4litry už házím za hlavu :))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Listopad 14, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 Já foukám kolem 2.3/2.3.Ve městě to jede kolem 5.5 ale jezdim do práce 43km takže mám průměr v podpisu.6.5 se mi zdá fakt dost,tolik mi to nežere ani když spěchám na pivo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 No mě to taky štve docela, někdo řiká že to přeháním, ale myslel jsem že bych se mohl do 5 vejít. V neděli bych měl jet na diagnostiku, tak pak budu moudřejší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Listopad 14, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 (upraveno) Podle rozdílu ve spotřebě poznáš, že jsou v háji trysky? Myslel jsem tím úpravu hlavně na spotřebu, ne na výkon. Ano, vetsinou to tak bylo, to jsou zkusenosti ne kecy na netu co jsem si nekde precetl a tady prezentoval, to jsem zazil a resil zakaznikum :-) vytahnuti a otestovani na testeru na tesnost a rozpach pripadne vycistit v chemii to neni zas taka financni palba.. Upraveno Listopad 14, 2013 uživatelem TDIfun 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 Ano, vetsinou to tak bylo, to jsou zkusenosti ne kecy na netu co jsem si nekde precetl a tady prezentoval, to jsem zazil a resil zakaznikum :-) To by sem byl teda pěkně nas..... Koupit auto za 100K a řeším spojku, že je asi načatá a ještě trysky, na kolik to vůbec vyjde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Listopad 14, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2013 (upraveno) To by sem byl teda pěkně nas..... Koupit auto za 100K a řeším spojku, že je asi načatá a ještě trysky, na kolik to vůbec vyjde? zalezi kde a co se tam namontuje, napriklad sprint764 co je necastejsi tryska co montuji stoji i s vymenou ted neco kolem 7300,- komplet material i s praci, jako bonus je tam pak lepsi vykon. Upraveno Listopad 14, 2013 uživatelem TDIfun 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2013 Dobře, díky. Uvidíme co řekne diagnostika. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Listopad 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2013 Takže včera jsem byl u Petra v motor power na brzdě a ukázalo se že je tam soft upravenej, dal mi tam seriovu a uvidíme co to udělýá :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sluky Odesláno Listopad 27, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2013 Jak to myslíš? Mechanicky by všechno mělo bejt v pohodě, motor běží dobře, žádný zvuky nevydává, táhne dobře, nehulí, jen prostě papá. Divný je, že PP ukazuje pod pět litrů, ale reálnej výpočet je kolem 6.5L Vím o nich, máš osobní zkušenost? Bohužel nemam zkušenost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Prosinec 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2013 Takže ikdyž jsem dal na chvíly originál SW a nyní mám na čipováno od motorpower nebyl jsem se spotřebou ani jednou spokojen. Stále se mi velmi lyší to co ukazuje PP a reál. PP ukazuje dlouhodobou 5l, spíše pod, ale reál je přez 6l, spíše přez 6.5l.... Je pravda, že nejezdím žádnou dálku a na pátou rychlost jedu v kuse max 10km, ale na druhou stranu na to nehamtám jak protrženej.. Za kolik po pravdě jezdíte vy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 12, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2013 Tak se zastav, někdy, a dofouknem tomu, uděláme korekce a musí to ukazovat přesně. Co se týká spotřeby, pokud neujedeš aspoň 100km v kuse, je v zimě spotřeba vyšší cca o 0,5 litru. Taky je to o noze, ani s rotačkou jsem se většinou pod 7 nedostal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Prosinec 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2013 No já právě se seatem Cordoba Vario SDI, ikdyž jsem tomu šlapal na krk fest nepřelezl 6L Trochu bych to ještě fouknul rad, kdyby to zabíralo při nižších otáčkách byl bych rád. Na 30L najedu 450km, od návštěvy u tebe jsem bral 30L už dvakrát a prakticky na chlup stejně. Jo a dveře fungujou :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fryman Odesláno Leden 4, 2014 Sdílet Odesláno Leden 4, 2014 Já když jedu do školy, cca 20km, dostanu se tak na 4,3.Když jedu dálku...třeba 160km (jezdím každý víkend 2x), dostanu se i na 3,4, ale nesmím na to myslet, prostě si v pohodě jedu. Myslím si, že ta čísla nejsou úplně rovná realitě, ale nějaký obraz o jízdě to ukazuje. Mám O1, prosinec 99, 66KW v základu a po čiptuningu 83KW.Nemůžu si stěžovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Leden 4, 2014 Sdílet Odesláno Leden 4, 2014 Ja mel spotrebu vypoctem cca 6,2 a to teda brzdy provozu nejsem... 10km do práce a občas 30 do Budějek a asi jednou bo dvakrát v tom byla praha... Dálnice většinou do 150ti mimo tak 110-120 a když můžu tak předjíždím... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Ja mel spotrebu vypoctem cca 6,2 a to teda brzdy provozu nejsem... 10km do práce a občas 30 do Budějek a asi jednou bo dvakrát v tom byla praha... Dálnice většinou do 150ti mimo tak 110-120 a když můžu tak předjíždím... Podobne asi jezdim i ja ale minimalne dva znami me rikajibze jezdi podobne a vejdou se do 5l 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.