motorpower Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Tak se zastav, trochu to ještě předěláme, ale 3,4 jak tu někdo píše, to už je dobrá brzda provozu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mesier90 Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Ja mam chip od motorpowera a taky si teda nestezuju ;) Se spotrebou jsem uplne jinde nez jsem byl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Ja mam chip od motorpowera a taky si teda nestezuju ;) Se spotrebou jsem uplne jinde nez jsem byl No já právě taky, jede mě to pěkně, ale spotřeba pořád vysoká :-( Slyšel jsem nedáno jednu příhodu: známý taxikařil se svoji oktou, má na ni najeto 670tis, vše původní a jezdí do 5l. Jeho kolega jezdil podobně, pak ji uvařil, nestalo se nic jiného než že prdla hadice a auto začalo víc žrát... Je to možný?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mesier90 Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Tak to poznas ze je auto uvareny ne??Me to taky zralo jak tank zniceho nic.Udelal se chip a je pokoj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Podle šeho se to pozná? Jemu prej jen praskla hadice 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mesier90 Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Tak prehrejva se ti to,nebo se ti straci voda,netopito??Jestli mu praskla hadice a vychcala voda tak je jasny ze to upek.A hlavne na nej musela rvat kontrolka ze nema vodu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Nevim, prej jezdi normalne dal, jen zere 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mesier90 Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 To je kravina podle me.Kdyz to uvaris tak se to vzdycky nekde projevi.To je muj nazor 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 No takhle me to bylo řečený, prej nevylítlo těsnění nic, jen ta hadice. A říkal, že jeho žena uvačila sharana a ten začal klepat ale prej taky jen to, klepal ale jezdil. A prej ještě tči roky než ho klepajícího prodali. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mesier90 Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Kdyz to uvaris tak vetsinou je KO tesneni pokud se to treba nepridre.Ale nevim treba se pletu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 No třeba mu to zachránila ta hadice, že bouchla dřív než vylítlo těsnění. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fryman Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 tak včera jsem si to spočítal, nelíbilo se mi, že mě někdo nazval brzdou provozu :D Jel jsem budíkově za 3,6 průměrnou rychlostí 64km/h, Nejel jsem po dálnici, ale vedle dálnice (nemám známku) jel jsem 160km a projel cca 6litrů. Což mi vychází kalkulačkově na 3,75, Dobře...plus mínus autobus...jezdím za 4 litry jako pán a nejsem žádná brzda. Tam kde to jde pěkně provětrám turbo a po staré ze Vsetínska až do Zábřehu se jede dobře skoro pořád přes kilo.Tak...to jsem vám chtěl říct :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 To je stejně divný, jak to někomu může jezdit za polovic co mě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fryman Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 aj tak sa dá, chlapi (fotil jsem já) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 tak včera jsem si to spočítal, nelíbilo se mi, že mě někdo nazval brzdou provozu :D Jel jsem budíkově za 3,6 průměrnou rychlostí 64km/h, Nejel jsem po dálnici, ale vedle dálnice (nemám známku) jel jsem 160km a projel cca 6litrů. Což mi vychází kalkulačkově na 3,75, Dobře...plus mínus autobus...jezdím za 4 litry jako pán a nejsem žádná brzda. Tam kde to jde pěkně provětrám turbo a po staré ze Vsetínska až do Zábřehu se jede dobře skoro pořád přes kilo. Tak...to jsem vám chtěl říct :D Ne že by to nešlo, na EKO soutěžích i za míň...spíš by mě zajímal ten výpočet. Např. úplně přetékací nádrž , absolutní rovina u obou pump, u druhé dotankovat 6litrů a stejně je to nepřesné díky tepelné roztažnosti paliva. Nebo ze státní zkušebny zapůjčený průtokoměr zakomponovaný i s vracečkou. Nebo údaj z budíků?? Snad tomu nevěříš. V 99% neukazuje realitu. Co je trochu přesné, tak aspoň půlroční evidence, tankování doplna a zprůměrovaní. To je potom s přesností tak na půl litru, za předpokladu, že neuděláš chybu. Dále by mě zajímalo větrání turba??? Pokud jedeš tak aby regulace chodila do krajních poloh, musíš jet trochu brzda plyn, ale to je aspoň u 6-7litrů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mesier90 Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 Se priznam ze po tom chipu od tebe jsem uz jel i ve 4tis otackach a ne jednou,ale zase ne dlouho.Je fakt ze spotreba mi spadla o dost dolu ale palubak keca a jak.Za 3.1 jezdim podle palubaku taky a hodne sviznou jizdou ukazuje 3.6 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 Jo už to chápu, tuhle úpravu asi FUN, nedělal. Červené budíky, pájecí neflashovací jednotka a sw tak bitpower 2001. Potom to ukazuje i míň, pokud ale najedeš na nádrž 1500km tak je to opravdu fajn, a klobouk dolů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mesier90 Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 Kdyz jsem jel minulej rok do italie tak jsem najel na nardz 1250km ve 4 lidech a plnej kufr.Pak to zaclo zniceho nic papat <_< Ale ted jezdim kolem 5 + - jeste jsem to poradne nespocet .Dost taky zalezi na nafte a pocasi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 Se priznam ze po tom chipu od tebe jsem uz jel i ve 4tis otackach a ne jednou,ale zase ne dlouho.Je fakt ze spotreba mi spadla o dost dolu ale palubak keca a jak.Za 3.1 jezdim podle palubaku taky a hodne sviznou jizdou ukazuje 3.6 To ale není realita ani u mě, měř od nádrže k nádrži...Budíky jsou především orientační rozdílové měření. To je poměrně přesné. V sw této starší generace se to těžko nastavuje, a nevím ani zda jdou tyto staré budíky kalibrovat. Nikdy jsem to neřešil, asi až teď je tak špatná doba. Snad se nepozabíjíme při telefonování, koukání do navi, nastavováním čehokoliv a hlídání spotřeby. Já osobně se radši svezu rychleji, ale koukám přitom z okna ven. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 To já na nádrž v jednom najedu 780:-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 Já ani tohle s rotačkou nikdy neujel/ s výjimkou dovolené /, ale asi jsem jí měl v době kdy byly volnější limity, a taky mám asi olověnou nohu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RedDevilCZ Odesláno Leden 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 Schvalne co kdo mate napsan v TP za spotrebu? Ja 4.2l 5.0l a 6.6l 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusta Odesláno Duben 6, 2014 Sdílet Odesláno Duben 6, 2014 Ahoj, tak mne take ukazuje palubak, ze jezdim za 4,5 (okresky) az 5,2 (mesto), ale v realite podle mne to zere o litr vic nez to ukazuje. Kola mam 16-ky 205 55 (metallica). Moc tomu neslapu. Auto mam velice kratko, tak to jeste asi nemam v noze. Jsem zvedavy za kolik to bude jezdit dalky. Kdyz moje audina 1,9 96kW jezdila na nadrz vzdy 1000 km, coz vychazelo 5,5 na 100 (rychlost od 130 do 150km/h), tak doufam ze octavka bude jezdit dalky pod 5, ale cert vi :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Duben 6, 2014 Sdílet Odesláno Duben 6, 2014 Já jezdim po okolí za 5,0 a dalnice tech 5,5 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusta Odesláno Duben 6, 2014 Sdílet Odesláno Duben 6, 2014 Hodne jsem slysel, ze octavky jsou schopny jezdit za 4 nebo pod 4 litry (a proto jsem ji koupil), ale asi to jsou spatne vypocty pal. pc.. Kazdopadne kdyz octavku srovnam s ostatnima znackama co jsem mel (peugeot 406 2004, bmw 320d 2000, audi A4 2003), tak co se tyce komfortu octavka je na poslednim miste :D Co mala dirka v asfaltu to rana jako krava. A moc to nesedi na silnici, trochu to skace :D Tak doufam v ostatnich vecech bude lepsi :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ssimek Odesláno Květen 14, 2014 Sdílet Odesláno Květen 14, 2014 Ahoj, Já jsem dříve jezdil v průměru 4.5 a když jsme jeli do Jeseníků tak to bylo 3.9.. Ale pak jsem nechal dat nové čerpadlo, vedení, filtr, trysky a jezdím v průměru za 5.8... A když přepnu na okamžitou tak se tam někdy ukáže i 26 L což před tím možné nebylo :).. Navíc mi klepe pedál spojky, což nevím co znamená, ale připravují se na nejhorší :( Hodne jsem slysel, ze octavky jsou schopny jezdit za 4 nebo pod 4 litry (a proto jsem ji koupil), ale asi to jsou spatne vypocty pal. pc.. Kazdopadne kdyz octavku srovnam s ostatnima znackama co jsem mel (peugeot 406 2004, bmw 320d 2000, audi A4 2003), tak co se tyce komfortu octavka je na poslednim miste :D Co mala dirka v asfaltu to rana jako krava. A moc to nesedi na silnici, trochu to skace :D Tak doufam v ostatnich vecech bude lepsi :-) Tak to si kup do Octavie pevný podvozek a 17 kola, jediný co řeším je ze se vyhýbám i těm nejmenším kaminkum :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 14, 2014 Sdílet Odesláno Květen 14, 2014 Mám jedničkovou octávku už 7 let, první dva roky jsem jezdil na origo 15" kolech a jezdil jsem relativně lehce, minimum dálnic. Neměl jsem problém jezdit delší cesty okolo 4 litrů dle palubáku, což ale v mém případě kecá o +0,5L. Takže skutečnost 4,5L Dlouhodobě si píšu evidenci tankování, tankuju vždy do plné. Celoroční spotřebu jsem měl 4,9 L/100. Pak jsem dal 16" kola a chip od TDi Funa, jezdím svižněji, palubák kecá furt stejně, ale dlouhobá spotřeba se mi zvedla jen na 5,0 L/100Km. Je to ale tím, že krátké trasy jezdím minimálně, denně 25Km do práce a 25Km zpět. Jo a už dlouho dávám VIF do nafty (léto i zima) ! Velmi důležité !!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.