Přejít na obsah

Nastavení LPG doma


_neo

Doporučené příspěvky

Tak já zahájím tuto novou sekci diskuzí o tom zdali si někdo z Vás nastavuje řídící jednotku LPG doma. Koukal jsem že se nechá koupit kabel i se softwarem. Já mám STAG 300 a slyšel jsem že je možné si to připojit k PC a sám si nastavit mapu a poladit si to doma. Už jste to někdo zkoužel a případně přidejte návod jak na to :)

Odkaz ke komentáři

Tak kabel je otázka 600,- Kč - 900,- Kč (USB) a program si můžeš stáhnout na netu, přímo na stránkách výrobce - http://www.ac.com.pl/en/doc/346/instructions-and-manuals a podívat se co a jak, je to i v češtině. V manuálu nejdeš i co a jak nastavit atd., ale já osobně i když jsem nad tím přemýšlel, jsem tu odvahu ještě nenašel. Pořád si říkám že zkušenosti jsou taky zapotřebí a nerad bych podpálil ventily moc chudou směsí atd., takže zatím jezdím jednou za rok na seřízení a revizi (celkem za 200,-Kč) za plynařem.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
Guest zanzara2

Jaký to má smysl?

Mám LPG Stag-300 v autě 5 let. Najeto na plyn ~ 120.000km.

Za tu dobu jsem byl v servisu 3x a stálo mě to ~ 3000,-Kč:

filtry 3x, přetěsnit větříky při 90.000km, nastavit plovák, kontrola seřízení.

Čim si pomůžu pořízením SW?

Odkaz ke komentáři

No nař. já potřebuju nastavit jak to bude přikrmovat benzínem. Teď v zimě se mi to samo přepínalo s chybou na benzín. Tak jsem dojel do servisu tam mi to seřídily a teď to prakticky pri každém přeřazení 3->4 4->5 přikrmuje benzínem a to se mi taky nelíbí. Prost co si neuděláš sám to ostatní odfláknou ... V létě to nedělá jen taď v zimě tak si to prostě pošteluju sám, už jsem si objednal kábl :)

Odkaz ke komentáři

Ještě mám jeden dotaz. Stáhnl jsem si nejnovější verzi toho programu ACGasSynchro pro nastavení STAG a po připojení k řídící jednotce mi program oznámil že mám starou verzi softwaru a jestli jí chci v řídící jednotce aktualizovat. To jsem si netroufnul. Nicméně program s RJ komunikuje a nastavuje to v pohodě.

Máte s tím někdo zkušenosti dělali jste to už ? Předpokládám že po aktualizaci SW budu muset opět nastavit správně všechny parametry a asi zase nechat RJ plynu aby si znovu vytvořila novou mapu? nebo se pletu ? Ten program sice má močnost si aktuální nastavení uložit a pak ho obnovit, ale nevím moc se mi do toho nechce .. spíš by mě zajímalo jestli se tím přehráním software v RJ plynu něco zlepší ..

 

Dík

K.

Odkaz ke komentáři

jj přenastavil jsem si to. Dokence mi v tom servisu kecal že to nastavil na benzín při zátěži motoru 75%+ nastavil tam 68% pak se divím že mi to při každém přeřazení a přidání plynu jelo na benzín .. Nastavil jsem si tam zpátky 100% a zatím to funguje Ok .. když to začne padat do benzínu tak si to postupně pošteluju aby to bylo ok :)

 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak se mi zdá že se mi poslední dobou nějako zvedla spotřena LPG .. prostě se nějak nemůžu dostat pod 10 litrů na 100 km .. Někdo mi říkla že prý se mohla rozhodit mapa v ŘJ. Už jste někdo tohle někdy nastavoval ? dá se to pomocí toho SW co je k STAG 300 nějak nestavit ?

Pokud ano tak uvítám lehký návod jak to udělat ?

 

Dík

K.

Odkaz ke komentáři

Zaloha by asi nepomohla, protože jsem tam zmenil jen jedno číslo a to maximalni zatez motoru do ktere to jeden na plyn a od ktere to pak prejde na benzin .. bylo tam 68% .. dal jsem si tam 100% aby to neprikrmovalo benzinem nikdy.

 

To s tou spotrebou uz pozoruje delsi dobu ze mi to malinko vic zere .. a nebo mam moc tezkou nohu :D

 

p.s. jinak zalohovat to samosebou jde ..

Odkaz ke komentáři

To asi nepujde tak jednoduše stanovit. Ale pro mě to je asi tak že když mi PP ukazuje okolo 7 litru a min tak jsem nekde okolo 9 LPG pokud mi PP ukazuje 8 a malinko vic tak jsem mezi 10-11 .. on PP to ukazuje na zaklade polohy plynoveho pedaly rychlosti a buhvi ceho vseho jeste, proto to nikde nebude asi pevny koeficient, kterym to vynasobis a dostanes spotrebu v LPG ..

Hodne se to meni podle stylu jizdy, např. s rostoucí rychlostí spotřeba LPG roste strměji než spotřeba benzínu, takže pokud jezdíš rychle tak se ty čísla (benzin vs LPG) budou hodne rozcházet ..

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Neo asi rozumí motorům, ale já bych rozhodně nedoporučoval ladit si cokoli na palivových mapách sám.

1/ Při bohaté směsi ztratíte výkon a zvýšíte spotřebu

2/ Při dlouhodobě chudé směsi podpálíte ventily..

 

Např. nastavení korekcí a pod věcí zase děláte naslepo, když nemáte auto na diagnostice..

 

Opatrně..

Odkaz ke komentáři

Ne ne .. do toho se nepouštím .. já si jen přenastavil hranici zátěže motoru kdy to přepíná z LPG na benzín aby to předešlo nouzovému přepnutí při nedostatečném tlaku. V servisu mi tam nastavily 68% z původních 100% a to žere benzín v podstatě pořád .. tak jssem ti přenastavil zpátky .. nouzové přepnutí na banzín se mi projevilo jen párkrát v zimě při prudké kceleraci .. ale to je asi způsobeno tím že je reduktor blbě umístěný a přimrzá. Letos na zimu ho zkusím zakrýt aby na něj nefoukalo a uvidíme ..

Odkaz ke komentáři

Já jsem z Vysočiny. Jestli to máš blízko tak se zastav klidně ti ten kabel půjčím, ale jak říkám nastavování, nějaké detailnější neumím .. jen jsem si v to prográmku přepsal jedno číslo z 68 na 100 toť vše. Občas to připojím abych se podíval jestli tam nejsou zapsány nějaké chyby kvůli kterým bych si s tím zajel do servisu ..

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Takhle mě ted LPG dává směs přílíš chudou ,takže bych to potřeboval obohatit... Kupoval sem nové vstřiky, staré K.O.. A ještě mi měnil teplotní čidlo plynu.. Staré bylo mrtvé takže to dáválo v celku bohatou směs ,ale ted jak je tam nové čidlo teploty tak to dává chudou .. Je to logické ,čím vyšší teplota motoru tím mene jde paliva do motoru at je to LPG či benzín.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Takhle mě ted LPG dává směs přílíš chudou ,takže bych to potřeboval obohatit... Kupoval sem nové vstřiky, staré K.O.. A ještě mi měnil teplotní čidlo plynu.. Staré bylo mrtvé takže to dáválo v celku bohatou směs ,ale ted jak je tam nové čidlo teploty tak to dává chudou .. Je to logické ,čím vyšší teplota motoru tím mene jde paliva do motoru at je to LPG či benzín.

 

Nejlépe je to nechat na odbornících.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...