Přejít na obsah

Nové rádio v aute

toshi

Doporučené příspěvky

zajeď si k nějakému elektrikářovi - vzadu za rádiem jsou dvě ISO kostky - v jedné se pro neoriginální rádio musí prohodit trvalé a spínané napětí aby si rádio pamatovalo stanice a ostatní nastavení a pak se musejí dva kabely propojit, ale to závisí na každém rádiü zvlášť, takže by bylo dobré vzít s sebou i návod kde je vyobrazené zapojení

Odkaz ke komentáři

Barvy káblíků nevím, ale podle tohoto návodu http://www.skodaoctavia.cz/muzikanavody/zapojeniradia.htm by to měl být červený a oranžový káblík.

Při použití jiného než originálního rádia se musí prohodit napájecí káblíky co jsou na pinech 4 a 7. Tím se ale nevyřeší, aby rádio hrálo stále i bez klíčku. Jeden kabel je spínaný klíčkem a druhý je stále pod napětím a aby to tobě fungovalo jak si představuješ, tak musíš přivést stálé napětí na to spínané, takže potřebuješ aby na pinech 4 a 7 bylo stálé napětí. Musíš tedy vytáhnout z ISO konektoru káblík spínaný klíčkem a řádně zaizolovat a z káblíku stálého napětí přivést napětí do konektoru místo toho spínaného, tím budeš mít na obou pinech stálé napětí a rádio ti bude hrát i bez klíčku ;)

Odkaz ke komentáři

dream_less: normálně stačí jen prohotit ty káblíky na pinech 4 a 7, protože když se to neudělá, tak se u většiny rádií vymazává paměť. To že tobě dokáže rádio fungovat i při vytáhnutém klíčku není způsobeno prohozením káblíků, ale vlastností rádia, protože některé rádia tak dokáží fungovat ;)

Odkaz ke komentáři

toshi: pamatuje si rádio naladěný stanice? Pokud ne, tak musí být káblíky prohozené naopak... Ale jak už jsem ti psal, to stejně neřeší tvůj problém..., aby ti rádio hrálo i bez klíčku, tak musíš mít na pinech 4 a 7 stálé napětí!!! Toho dosáhneš tak, že z jednoho káblíku (stálé napětí) přivedeš napětí i do druhého pinu :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Taky mě to štvalo. Vyrušil jsem spínavé napájení závislé na klíčku a misto něho přivedl stabilmí +12v a je po starostech. radio hraje i bez kličku a pamatuje si stanice a nastaveni ekvalizeru :palec: . Zrušíš pin 7 na kostce A a přivedeš napajení z pinu 4 a je hotovo.

http://www.bucek.name/stranky/ruzne/zapojeni_konektoru/zapojeni-konektoru.php?cesta=Autor%E1dia+konektory/ISO

Dělal jsem si to na každém autě i radiu co jsem měl a žádný problém.

Odkaz ke komentáři

toshi: čemu pořád nerozumíš? Já jsem ti to tu psal 2x co máš udělat a i riska_123 ti to tu dost jasně napsal... :wallbash: Z pinu 4, kde je trvalé napětí musíš toto napětí přivést i na pin 7, takže a pinech 4 a 7 budeš mít trvalé napětí. Pokud nerozumíš tomu co ti tu píšem, tak to radši dej nějakému odborníkovi, který ti to zapojení upraví :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...