bagr12 Odesláno Listopad 23, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2013 Ahoj,po pár měsících (spíše letech :-) sem píšu znovu. Důvod je jednoduchý - moje OI už pomalu ztrácí kondici a já hledám náhradu. PO všech možn´ých pro a proti bych chtěl nové auto a to Roomstera. Jediné dilema je ,jaký zvolit motor. Teď mám v OI LPG , takže bych potřeboval vědět,zda můžu očekávat od R. 1,4 16V v LPG stejné provozní náklady,nebo to bude "žrát" víc . Má někdo zkušenost?Nemusí nutně s LPG,ale kolik to žere v Roomsteru. U 1,2TSi (uvažuji ten 63kw) jsem našel pár příspěvků o spotřebě a neměl by být problém se dostat pod 6 litrů. Opět - může to někdo potvrdit , nebo vyvrátit? Potřebuji si propočítat,zda se investice do LPG vyplatí (Tartarini 29tis.Kč , jiný bych nechtěl ; a to nemluvim o ztrátě záruky na motor) Ročně najedu 18-20 tis.km , jezdím takovou trať a takovým stylem,že mám vypočtenou spotřebu na OI 8,07 litru LPG/100km + 500Kč benzin každý měsíc. (toto píšu pro představu,jak se bude s novým autem zacházet) Díky všem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Leden 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2014 Tak to nakonec dopadlo na 1,4 16V. Nebudu resit proc,je to na dlouho , nicmene po dotankovani par nadrzi a propoctech jsem ted na spotrebe 6,15 l/100 km. Coz si myslim OK na syrovej motor. Bo mam skladove auto,par veci bych chtel dodelat - uz jsem psa Vasovi co a jak a urcite jeho sluzeb vyuziji (az nasetrim). Ale jsenu vec bych chtle poresit hned a to dalkove ovladani zamykani (celtral tam je vcetne SAFE systemu). Skodovka prodava orig. sadu za 2600 (cca) , coz si myslim ze je OK. Je to v podstate jedna krabicka (jednotka) s dratama. Vite nekdo,kam se ty draty pripojuji? - Nemyslim konkretni konektory nebo tak,ale jestli se to taha do dveri k zamku,nebo jestli se to pripoji "uvnitr" auta na hlavni jednotku,kableaz apod. Bo do dveri by se me lozit nechtelo (spinac zamykani uvnitr auta pouzit nejde,nefungoval by SAFE system). Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rouballik Odesláno Listopad 13, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2015 Otec jezdí s TSI za 5,6 litru takže bych to bral jako super s 1,4 16V. Budeš zas mít klid ohledně servisu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Listopad 13, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2015 Ona i ta 1,4ka umí jezdit pod 6, když na to přijde. Ale má krátký kvalty, resp. chybí jí 6ka, takže to chce z kopečka víc vyřazovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rouballik Odesláno Březen 28, 2017 Sdílet Odesláno Březen 28, 2017 Spíš nevyřazovat. Když vyřazuješ tak si spotřebu zvyšuješ. Potřebuješ palivo k udržení celého systému a kompresní poměr je tak malý, že to je méně výhodné než úbytek rychlosti na udržení systému v chodu. Základní pravidlo jízdy na spotřebu je nebrzdit brzdama, ale pouze motorem. Pokud takhle dokážeš jezdit budeš mít nejlepší spotřeby. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Březen 29, 2017 Sdílet Odesláno Březen 29, 2017 Můžu potvrdit že Roomster s 1,2TSi jezdí v klidu celoročně do 6 l/100Km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.