Lukáš Vepřek Odesláno Prosinec 8, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2013 Pánové nastaly zimní časy.... a venkovní teploměr mi ukazuje až 45°C A bud to klesá nebo stoupá. Děje se mi to tak 4 dny a před tím jel krásně. Před tím než se v tom začnu sám rypat a jezdit po servisech... Má někdo nápad kde hledat toho zakopaného psa? Mám octavii 1998 1,9Tdi 66kw sedan... Otázky: 1) kde najdu to čidlo 2) má to pojistku? 3) nápady jak to opravit? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Prosinec 8, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2013 Čidlo mám za přední levou mřížkou v nárazníku.Víc k tomu říci nemůžu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aughostino Odesláno Prosinec 8, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2013 mas climatronic alebo manualnu klimu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
h2oenergy Odesláno Prosinec 8, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2013 Tak se chová čidlo pokud je odpojené nebo je v obvodu až moc velký odpor, podívej se na konektor jestli není zaoxidovaný nebo nemáš štípnutý drát. Pak už může být i KO čidlo ale to už jsem dlouho neviděl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukáš Vepřek Odesláno Prosinec 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2013 Mám manuální klimu... Jinak dnes se na to podívám... budu měnit olej tak na to juknu.. V tom místě jsem nedávno dával nový klaksony ale nevšiml jsem si ničeho vo by vypadalo jako teplotní čidlo :/ je nekde přichycené nebo volně? jen abych do identifikoval. Ale podívám se po tom a dám vědet ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 9, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2013 Když odděláš levou mřížku, tak to čidlo hned uvidíš, je přišroubované k nárazníku nebo k něčemu jinému (přesně nevím) a vypadá takto http://www.cc-autodily.cz/cidlo-teploty-venkovni-1-1?brand=SKODA&model=OCTAVIA :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukáš Vepřek Odesláno Prosinec 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2013 Děkuji za ukázku toho čidla dost to pomohlo... bylo plné vody ve spoji... Ted to suším. Akorád nevím kam ho pripojit protože mi vysí u klaksonu a není kam ho soupnout budu muset vymyslet něco aby nevylo tolik na vodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 11, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2013 Ano je to přiděláno na takovém plechu který je přišroubován jedním torxem kterým je přišroubován nárazník za levou mřížkou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukáš Vepřek Odesláno Prosinec 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2013 tak jsem vysušil nastříkal, dal jinak..... A porád když nastartuju tak ukazuje 35-45 pak to začne pozvolna klesat co 30s 0,5°. Ale neměl jsem nervy čekat jak moc klesne.. Nemá pojistku? Dá se něak anulovat jednotka něakým příkazem? (oprava ABS cidla mi zmizla z palubky sama ale až tak po 3tí jízdě) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vikrs Odesláno Leden 4, 2015 Sdílet Odesláno Leden 4, 2015 mám O1 1,6 75kw 2003, je mě divné, že venkovní teploměr ukazuje venkovní teplotu dobře např. -1C a pak po nastartování byla teplota +3C a po chvíli klesla zpět na správnou teplotu -1C a během zvýšení teploty se i krátkodobě zvýšily otáčky motoru na asi 1100. Myslíte, že by to mohlo být čidlem venkovní teploty? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 19, 2019 Sdílet Odesláno Leden 19, 2019 Nechci zakládat nové téma, tak navážu sem. Jak rychle se vám mění venkovní teplota, třeba když vyjedete z garáže do mrazu? Dejme tomu že je v garáži +10°C a venku -10°C, tak mi trvá třeba 10 minut než mi auto ukazuje těch -10°C. Když jsem měl jednou octu v servisu a měl od kamaráda půjčenýho Golfa IV, tak tam byla teplota srovnaná během 1-2 minut, ale octa mění teplotu asi 0,5°C za 30s, je to normální nebo mám špatný ten snímač? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JakubJ Odesláno Leden 19, 2019 Sdílet Odesláno Leden 19, 2019 Myslím, že je to v poriadku. V návode sa píše: "Správna hodnota sa zobrazuje s oneskorením asi 5 minút.". Aj u mňa to trvá dosť dlho, kým to ukazuhe správne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Leden 19, 2019 Sdílet Odesláno Leden 19, 2019 Nemáš ten snímač schovaný za plastem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 19, 2019 Sdílet Odesláno Leden 19, 2019 Snímač je normálně uchycený za levou mřížkou, tak jak má být. Ptám se proto, jak to ukazuje ostatním. Jakubj píše, že mu taky tak ukazuje a tobě Martine ukazuje jinak (rychleji)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Leden 20, 2019 Sdílet Odesláno Leden 20, 2019 @Konny Mne to ukazuje presne tak, ako píšeš v prvom príspevku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2019 Sdílet Odesláno Leden 20, 2019 Super, moc vsem dekuji za odpovedi. U OI je teda normalni, ze se teplota meni tak pomalu... ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JakubJ Odesláno Leden 20, 2019 Sdílet Odesláno Leden 20, 2019 Tu je niečo na túto tému: http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/proc-teplomer-ve-vasem-aute-casto-ukazuje-nesmysly-ma-to-dva-hlavni-duvody/ Hlavne predposledný odstavec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2019 Sdílet Odesláno Leden 20, 2019 Super, uz je mi to jasny ?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.