Guest Lested Odesláno Prosinec 10, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2013 Zdravím všechny příznivce Škodovky. Mám Octávii r.v. 2002, motor 1.8 T a teď v zimním období se mi objevil problém s brzdami. Konkrétně jde o to, že při prvním nastartování vozidla je brzdový pedál tvrdý a po nastartování tedy povolí. Nicméně po rozjezdu zjišťuji, že brzdový pedál je nadále tvrdý, jako by nefungoval posilovač řízení - vozidla špatně brzdí, je třeba velké síly na pedál. Následně po několikrátem prošlapání brzdového pedálu, tento opět funguje jak má, tedy vozidlo brzdí normálně. Prosím Vás proto o radu, kde hledat závadu. Děkuji všem za případné rady a názory. Pro upřesnění dodávám, že toto se mi stalo již podruhé, ale vždy to dělá v zimním období. V letním období je brzdový systém bez problému - funguje jak má. Ještě jednou díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 10, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2013 Mrkni na podtlakovou hadici co jde z posilovače brzd, někde bude asi prasklinka a tama si to přisává a tím nevznikne potřebný podtlak v posilovači brzd :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dunaj6 Odesláno Prosinec 11, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2013 Akoze mozno som uplne mimo... ale kedy si naposledy menil brzdovku? (Tie teplotne rozdiely sa mi nezdaju.... leto/zima) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
frudy Odesláno Leden 20, 2014 Sdílet Odesláno Leden 20, 2014 Máš pravděpodobně skondenzovanou vodu v posilovači a ta zamrzá a ucpávaj se přepouštěcí kanálky proto ti to dělá jen v zimě,v lětě to nedělá protože ta voda nemá fatální vliv na funkci,musíš ho vyměnit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.