Přejít na obsah

Výměna svíček


Doporučené příspěvky

Jasně že zvládneš.Chce to klíč na svíčky č16.Nejlépe jako nádstavec na golu.Stojí do 100kč.Teď záleží jak ty svíčky jsou v motoru dlouho,protože můžou být dosti zasedlé v závitu.Chce to zpočátku trochu citu,připadně stříknou trochu WDčka a nechat tak 10min působit.Potom začít nenásilně povolovat-kousek ven,kousek zpátky.Případně opět WD a tak dokola.

Já jsem kdysi bojoval s jednou 1.5h.V motoru byla originál a měla 90tis(NGK).Dálší výměny už v pohodě.Kupujju levnější a měním po 30tis.

Odkaz ke komentáři

páni, je mozne ze ked mam nabehanych 180 tisic ze by som mal este original sviecky? zvazujem ci menit alebo nie.. neviem kedy boli naposledy menene ak vobec boli.. preto by ma zaujimalo ci je nejaka metoda ako zistit ci treba menit sviecky? dik

 

(som teraz cistil hlavu od oleja lebo sa to asi nikdy necistilo takze je teraz jak nova a ked som mal vonku cievky tak som tam uvidel sviecky tak som si spomenul ze mozno by sa aj zisli vymenit :D )

Odkaz ke komentáři

snad nevadí,že to dávám sem ale nechtěl sem znova zakládat téma... kde můžu koupit ty svíčky pro 1.8t 2003 AUM? vůbec se v tom nevyznám... koukal sem na skoda-dily.cz a tam sou svíčky PRVOVÝRBA za 315kč ale nikde nepíšou jaká je to značka.. original sou BOSCH ne? a co sem čuměl na eshop-rychle.cz tak tam sou ty bosch za 180kč. poradíte mi kde je mám koupit? nechtěl bych zbytečně platit vic.jinak všude čtu že svíčky jedině original a ne NGK nebo champion

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

trochu to oživým .. nevíte jestli se dělá klíč na svíčky s přednastaveným momentem utažení na 28Nm .. hledal jsem na googlu ale nic jsem nenašel jan klasické momentové klíče ..

 

Ještě se zeptám chystám se taky na výměnu .. prej jsou svíčky hoidně utopené v hlavě a blbě se vyndavají? máte na to nějaký fígl ?

 

Dík ...

Odkaz ke komentáři

Budes zrejme potrebovat ten spesl orech na svicky s gumou.

Vcera jsem menil svicky na RS a jedine s cim jsem se potykal, pri nasazovani novych svicek, bylo ze zustal narazeny ten dlouhy orech 16mm na svicce. Nakonec jsem ho pomoci dlouheho velkeho imbusoveho klice nejak vypacil od svicky a dostal nahoru.

Nejlepsi by bylo kdyby ten orech zustal mechanicky narazeny na racne, ale to nebyl muj pripad.

Odkaz ke komentáři

tak jsem vymenil 3 svíčky .. ten klíč z autokelly stojí úplně za hovno :D nejdříve se ulomilo to T držadlo tak jsem si ho ohnul a dal si na nej kousek trubky tak se nakonec ulomil v tom kloubu :) takže na tu poslední svíčku jsem se vyprdnul zejtra si s tím zajedu k servisakovi at mi tu posledni povoli a vymeni :D .. kšunt jeden :D jinak dotahoval jsem to s citem tak co šlo rukou a ani jsem to moc nerval jakmile se máčkly ty podložku a dál už to nešlo tak jsem to trošku přitáhnul silou a dost .. :D

 

 

Odkaz ke komentáři

Ještě mám jeden dota když jsem vyndaval svíčky tak byly děsně zadělané od oleje ale ne na elektrodě jako vevnitř ve válci, ale venku na svíčce na tom porcelánu a taky na tej matici a olej je i na tom kovovém konci zapalovacího modulu.. nevíte někdo kudy se tam může dostávat olej ?? Byl na všech svíčkách které jsem vyndaval ..

 

Díky

Karel

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Měl jsem v autě (RS) nějaké Brisk, asi 3 bodové a údajně platinové, no teď jsem koupil NGK PRQ6cosik (orig.) a změřil jsem vzdálenost mezi elektrodou a tím kovovým záhybem, u 3 se mi tam vlezla 0.7 a trošičku i 0,75 a u té poslední, to byl nějaký zmetek, tak ta měla snad 0,5, tak jsem to kleštěmi ohnul na 0,7 a jemně se tam vleze 0,75. No a mě by zajímalo, jestli je ta vzdálenost v pohodě, že se tam vleze i 0,75 nebo to mám ještě trochu přihnout, aby se tam už nevlezla (0,75)?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...