Přejít na obsah

Xenonové výbojky

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám modelový rok 2009, facelift, dneska odpoledne jedu a koukám levý xenon v haji, začal svítit červeně, pravý normalně bíle... byl jsem se zeptat v autorizovaném servise, za jednu výbojku chcou 2700.- + práce, takže třeba za 3litry, a teď otázka, mení se vždy obě dvě výbojky? nechci aby nová svítila jinak než stará, a zase abych nevyměnil jednu a druha odešla týden na to, jsou od výroby původní. Nebo stačí když koupím výbojky jako neoriginální díly od jinud než z autorizáku, ale bojim se abych to nemusel měnit třeba za rok, když to nebude originální - kvalitní... zase za 6000kc nebo za 2000 je docela rozdil, ale zase nechci aby ty levný neměli jiný vlastnosti, svítivost, kratší dobu životnosti atd.

Děkuju za rady

Odkaz ke komentáři

Aha, no když ale pořad by byl problem kdybych si je koupil tak sehnat někoho kdo mi je tam dá, ja absolutně netušim jak se do světla dostanu, zrovna u těch faceliftu to není prý snadný, a ja se v tom vrtat nechci přece jenom tam ulomim něco jen jednoou a měnit celej světlomet nechci

Odkaz ke komentáři

A jak teda poznám jaký tam patří, údajně jsou 2 typy co mi říkali v servise nějaky s plíškem pod čočkou a bez + ještě jsem viděl že je víc barev kolem toho rozmezi 4300K, jsou silverlight , xenarc, coolblue a další, samozřejmě nejlepší na viditelnost jsou asi ty bílé, modrý spíš pro efekt na úkor viditelnosti

Odkaz ke komentáři

Díky za tip, tam se dá vybírat dobře, akorát by mě ještě pomohlo jestli se da zjistit co tam mám teď bez toho aniž bych je vyndal, třeba jestli to není někdy v nějakým kódu nalepený na světlometu... chci koupit nový a až pak měnit starý

+ ještě kdyby bylo třeba video jak se to dá měnit, přiznám se ještě jsem na to nekoukal kudy co jak otevřít, vyndat, ale předpokládam, že to asi nebude takový jako měnit halogen v bývalim autě z roku 95 :)

Odkaz ke komentáři

A může se to nějak lišit z octavie 2 před FL a octavie 2 facelift??, přece jenom už je to jiné světlo s AFS, ja se v tom nevyznam, tak se omlouvám jestli tu mluvim o tomdle když to s výbojkou třeba nema co dělat :), spíš mi jde to proč nějaka stojí 555, nejaka 999, nebo za 1500 a za 2700kc?

Odkaz ke komentáři

Urcite nejsem ten spravnej, koho se ptat, protoze jsem tenhle boj vzdal, ale musis spravne nasunout svetlomet, a pak vzadu je takova plastova neco jako kulata matka. Ale urcite to nikdy nedas tak, abys nekoho oslnil, to by byl problem nekde jinde, spis to das tak, ze to opticky nebude uplne ono to slicovani a mezery mezi svetlem a kapotou, to je cely. Uvidime, co napisou ostatni, ale tohle je moje zkusenost.

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

To je prave ono, kouknu na levý světlo to je uplně ok, když stojim a koukám se na obě zároveň tak je vidět že pravý vubec nesedí a to jsem ho jen jednou vyndal předtím to pasovalo perfektně. Teď je tam jakoby trošku vykloňený, že nesedí rovně, přitom zapadlo tam přesně do drážek jak má, plastovou maticí se nic nesrovná, je možný že se tam hla ta podložka světlometu? Mam mezeru mezi blatníkem nad světlem a u masky, tesníci guma vubec nesedí. Za každou radu budu rád...

Odkaz ke komentáři

jj zajistil, světlo drží pevně, akorat ja když jsem ho tam vracel tak jsem ho asi poprvé špatně nasunul tak se mi seklo v půlce, chvíli nešlo ani dovnitř ani ven, tak jsem to ruzne natačel no trošku jsem pak musel použít sílu, se právě bojim, že jsem tam něco ohnul nebo tak :(( mě připada že je jakoby celej světlomet naklopenej nahoru, spodní strana vylejzá ven než na druhým světlometu a zase horní strana tam ej taková mezera, že guma nelícuje

Odkaz ke komentáři

Panove nemate nekdo nejake zkusenosti s tema vybojkama OSRAM NIGHTBREAKER ?

viz napr. http://www.powerbulbs.com/eu/product/osram-night-breaker-unlimited-d1s-single

Ze pisou +70% svetla je asi trosku prehnany, ale jestli svitej opravdu znatelne vic? Jako normalni halogenky Nightbreaker byly jedny z mala zarovek, u kterejch bylo na prvni pohled patrny, ze svitej vic, nez obycejny, taky vydrzely min, ale co ty xenony?

Odkaz ke komentáři

Chlapy taky zrpvna resim vzbojky. Doted sem mel origos osram. Kod 66042. Svitej cire bile. Sehnal sem philips a cocka byla zluta. A i svitily do zluta.tak sem je vratil. Potrebpval bych sehnat osramy co svitej cire bile. Ale nevim jaky. Nevyznam se v tech kodech.maj oznaceni 66 144. 145 a dalsi cisla.muze mi nekdo poradit? Diky moc

Odkaz ke komentáři

Panove nemate nekdo nejake zkusenosti s tema vybojkama OSRAM NIGHTBREAKER ?

viz napr. http://www.powerbulbs.com/eu/product/osram-night-breaker-unlimited-d1s-single

Ze pisou +70% svetla je asi trosku prehnany, ale jestli svitej opravdu znatelne vic? Jako normalni halogenky Nightbreaker byly jedny z mala zarovek, u kterejch bylo na prvni pohled patrny, ze svitej vic, nez obycejny, taky vydrzely min, ale co ty xenony?

Hele myslím, že LukášV je dával do audi, prohledej jeho téma někde ze začátku, tam by to mělo být...

Odkaz ke komentáři

Kluci sháním xenony (výměna za stávající kus za kus) a mám solidní nabídku, bohužel trošku dál, takže cesta. Dávám sem konkrétní fotky, dokázali byste případně ze sériových čísel odečíst, jaký je to rok, případně přibližný stav? Mě se zdají být v pěkném stavu, samozřejmě odzkouším, zda se nemlží nebo nejsou "zamléčněné" čočky.

post-1472-0-27589700-1391455229_thumb.jpg

post-1472-0-86448200-1391455237_thumb.jpg

post-1472-0-03565700-1391455246_thumb.jpg

post-1472-0-96560100-1391455256_thumb.jpg

post-1472-0-52235100-1391455264_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak už to mám zase tak nějak v pohodě, bohužel při vracení světla na místo mi známej strhnul tu podložku pod světlometem, něco na ní ulomil, tak proto se hnula a světlo bylo křivě, sem jel za kámošem do servisu kterej mi to šikovně spravil, nicméně asi stejne přemýšlím že koupím podložku novou

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...