Přejít na obsah

Chcípání motoru při pohybu volantem?!

Maurik

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Omlouvám se pokud to patří jinam, popřípadě to tam dejte.

Jde o to, dnes jsem jel pro děti do školy a když jsem parkoval (couval), zatáčel jsem a chcípnul mi motor. To by nebylo až tak hrozné, protože někdy, když dám maximální rejt na doraz, tak mi to chcípne, nebo aspoň se to snaží chcípnout. Ale nyní to bylo jiné, protože když jsem znovu nastartoval a jen trochu pohnul volantem, tak mi to hned chcíplo (mírné pohnutí volantem a už kolísaly otáčky), a také mi bylo divné, že ačkoliv jsem měl volant rovně, neboli srovnaný, tak kola srovnaná nebyla. Po několika pokusech auto zůstalo přeci jen už konečně nastartované, ale ze začátku to vydalo asi 2-3 takové divné zvuky (no, něco jako když střílela stará 120-ka, ale ne zcela přesně :-) ). Pak když mi to zůstalo nastartované, tak jsem si i všimnul, že i kola jsou již v pořádku dle polohy volantu. Přesto mi to při jízdě nedalo, a když jsem měl zatáčet (zatáčka, křižovatka), tak jsem se snažil plynem trošku držet otáčky, přeci jen jsem nechtěl zůstat vyset v křižovatce atp.

Nevíte někdo čím to mohlo být, nebo čím to je?? Děkuji předem za každou radu.

Odkaz ke komentáři

Čau.

jak to myslíš se zapalováním? Normálně to nastalo z nenadání, Při couvání mi to chcíplo, tak jsem si myslel, že jsem točil volantem na doraz, ale na doraz nebyl. Tak jsem z nova nastartoval a jen co jsem se dotknul volantu a mírně s ním pohnul, tak bylo na otáčkoměru, ale i dle poslechu poznat, že otáčky jdou dolů až ke chcípnutí. Pak to samozřejmě chcíplo, opět jsem nastartoval a snažil se přidávat plyn, aby při točení volantem mi to zase nechcíplo, jenže při tom přidávání (jako když tůruješ) mi to vydalo takové divné zvuky, tuším, že při ubrání plynu.

Nemůže být třeba něco se servem/posilovačem řízení? Taky mi dalo dost námahy otočit volantem při chcípnutém motoru! věděl jsem, že bez nastartování to půjde těžko, ale že budu muset bejčit až tak, tak to jsem netušil. Předpokládal jsem, že to půjde normálně jako u Š120 bez posilovače.

Odkaz ke komentáři

Otáčky s točením volantu vždy mierne klesnú...napáda ma ešte základná otázka...aký máš voľnobeh ? (myslím otáčky) - ak sú príliš nízke, tak točenie volantom môže spôsobovať zhasínanie.

Riadenie s posilňovačom pri vypnutom motore určite nemá ísť tak ako priame riadenie bez ohľadu nato, v ktorom aute sú namontované.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...