Pajda077 Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 Ahojte mám v prdeli baterku (prominte ten výraz) potřeba nová ...mate nějaký tipy na spolehlivou baterku?díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 (upraveno) Á, další téma o autobaterii Tipů je vždy hodně, mě poslední tip vydržel 3roky a 4měsíce. Jak se všude (autobaterie je totiž taky nekonečné téma a je ho plný net) píše není to jen o značce ;) Upraveno Leden 26, 2014 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fenix Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 Presne tak ako hovorí Šulda...nie je to len o značke...ale povedal by som, že autobatérie kúpené v Tescu a iných potravinách asi za veľa stáť nebudú :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajda077 Odesláno Leden 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 to jste mi žádný tip nedali ...neříkám že budu kupovat baterku za 1000 korun:-) tak Varta je Varta..."asi" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 Já mám tuto, sice krátce, ale mám ji na doporučení zdejších uživatelů: http://www.cc-autodily.cz/baterie-12v-77ah-780a 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajda077 Odesláno Leden 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 tak určo..tu bych chtěl ...baterka je základ....čistá nafta ...žhavičky..;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 (upraveno) Varta už dávno není co bývala, žádna jistota kvality to není, bohužel. Dokonce některé typy baterek Varta jsou přebal Starline! Dnes je snad vše dělané tak aby člověk po skončení záruky musel věc vyhodit a koupit jinou a u autobaterií tomu není jinak. Před rokem jsem v nouzi za celkem draho kupoval Banner Unibull 80ah 700a v domnění, že za takové peníze kupuji kvalitní silnou baterku. Teď začátkem ledna jsem chtěl ráno odjet do práce a motor se ani nepřevalil, baterka ze dne na den KO. Před tím jsem měl 5let nějakou noname čínu. Celou dobu absolutně bez problémů a kdybych ji nezapomněl před zimou zkontrolovat a dolít, tak ji mám snad dodnes. Řekl bych, že koupit jakoukoliv autobaterku je jak sázka do loterie, buď to vyjde nebo ne. Upraveno Leden 26, 2014 uživatelem kocka87 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 Jednoznačně nejdelší výdrž mají zpravidla origo. tovární. http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/baterie-elektrika/bezudrzbova-baterie-skoda-12v-72ah-380a-economy-id:5234.eshop Tady ji mají i za slušnou cenu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mirekvok Odesláno Leden 27, 2014 Sdílet Odesláno Leden 27, 2014 Zajímalo by mě, kdo tu "original" baterii dodává. Každopádně Startline = Varta to se ale už ví delší dobu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Leden 27, 2014 Sdílet Odesláno Leden 27, 2014 To ano, ale plno lidí o tom nemá ani tucha. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Leden 27, 2014 Sdílet Odesláno Leden 27, 2014 Onehdá jsem koupila Varta Silver Dynamic, musela jsem jí reklamovat. Jevila známky vadného článku, ukazovala 9 voltů, na to se startér ani neotočil a jindy startovala normálně, 12,5 V. Prostě podle nálady. Reklamaci mi neuznali. Na dobu reklamace jsem si musela koupit další baterii, abych mohla jezdit. Koupila jsem stejnou. Zatím jezdím rok a půl ok. Loni před necelým rokem jsem kupovala do druhé oktávy Exide asi 77 Ah, auto nejezdí moc často, teď v mrazech týden stálo a startuje líp než silverka, co jezdí denně trasy kolem 40 km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 27, 2014 Sdílet Odesláno Leden 27, 2014 ja mam Exide a neviem si ju vynachvalit. Tiez stalo moje minule 2 tyzdne vonku a startovalo na brnk. Mam exide premium 64Ah. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Leden 27, 2014 Sdílet Odesláno Leden 27, 2014 Jednoznačně nejdelší výdrž mají zpravidla origo. tovární. Jo, ale v novým autě z výroby, ve starým už tak dlouho nevydrží jako když je v autě vše nové ;) Já teď zatím krátce drandím s Yuasou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajda077 Odesláno Leden 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 27, 2014 no mě dobíjí altík 15 něco V ...asi to je špatně a to může taky dělat ta baterka nepletu se? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Leden 27, 2014 Sdílet Odesláno Leden 27, 2014 Zajímalo by mě, kdo tu "original" baterii dodává. Každopádně Startline = Varta to se ale už ví delší dobu. Koupil jsem ji asi před rokem a je vyrobená ve Španělsku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
guzu86 Odesláno Leden 31, 2014 Sdílet Odesláno Leden 31, 2014 mám Vartu silver dynamic 12V 74Ah 750A už 2 roky, v pondělí jsem zapomněl vypnout potkávací světla a po 8 hodinách v mrazu -8°C chytla na poprvé takže za mně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Noranis Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 Stejnou baterku jsem koupil cca před měsícem a zatím naprostá spokojenost. I při opakovaných startech v krátkém intervalu (např. 5x nastartuji a vypnu motor během 1 hodiny), tak všechny starty jsou bezproblémové. mám Vartu silver dynamic 12V 74Ah 750A už 2 roky, v pondělí jsem zapomněl vypnout potkávací světla a po 8 hodinách v mrazu -8°C chytla na poprvé takže za mně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikaldac Odesláno Březen 3, 2014 Sdílet Odesláno Březen 3, 2014 Mám v octě ještě originál baterii Akuma od r. 2005 a stále startuje dobře. Ještě jsem ji nikdy nemněl na nabíječce. Na Akuma značku nedám dopustit, i v předcházejícím autě Akuma vydržela přes 10 let. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Březen 3, 2014 Sdílet Odesláno Březen 3, 2014 Pokud bys jí tenkrát vyndal a dal do starýho auta, třeba sedmiletýho tak by ti tak dlouho nevydržela. Od novoty vždy vydrží déle ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J.S. Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 Tak musim taky pořídit novou baterku, odešla mi Perion (nevím jak je stará) každopádně po necelých dvou týdnech stání ani neotočila, jen dokázala odemknout a pak se vynulovaly i hodiny když jsem chtěl startovat. A to jsem ji ještě před cca měsícem dobíjel. Přemýšlím nad tou "originální - economy" a koukám, že tam mají jen o necelé 2 stovky dražší variantu s vyšší kapacitou a startovacím proudem http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/baterie-elektrika/bezudrzbova-baterie-skoda-12v-85ah-750a-economy-id:5766.eshop . Koukal jsem, že je asi o 3 cm delší než ta 12Ah, nicméně si myslím, že 1,5cm na každý straně by snad nemusel bejt takovej problém. Mám O1 1.9 tdi, nemáte přímo s touto baterkou někdo zkušenosti? Díky Pepa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 Dávala jsem taky baterii 31 cm dlouhou a je to v pohodě, ale je pravda, že nemám ten šuplík, tam se prý nevejde bez úpravy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J.S. Odesláno Březen 26, 2014 Sdílet Odesláno Březen 26, 2014 Hm, šuplík, to nevím jestli mám. Musím na to pořádně mrknout, ale myslím, že asi ne. Baterka prostě sedí na podložce, přidělaná je tou "lištičkou" s jistícím šroubem dole a akorát nahoře na tom sedí ta plastová svorkovnice od kladnýho pólu baterky, která má takovou manžetu na přichycení k baterce, ale tam je rozhodující ten rozměr, kterej je stejnej i na tý menší baterce (tedy 17,5 cm myslím). Tak by to snad nemělo dělat problém. Říkám si, že když už kupovat baterku tak radši s vyšší kapacitou i startovacím proudem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Březen 27, 2014 Sdílet Odesláno Březen 27, 2014 Mám sice motor AHF, ale předpokládám, že uspořádání motoru je stejný. Já mám taky dole pouze tu lištu a je to tam přišroubovaný. Takže tam se to v pohodě vejde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Březen 27, 2014 Sdílet Odesláno Březen 27, 2014 Já jsem měl v O1 baterii 92 Ah a holce jsem dal 96 Ah a v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J.S. Odesláno Duben 15, 2014 Sdílet Odesláno Duben 15, 2014 Tak už tam mám nějakých 14 dní tu co jsem chtěl ( http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/baterie-elektrika/bezudrzbova-baterie-skoda-12v-85ah-750a-economy-id:5766.eshop ) a vlezla tam vpohodě a startování taky dobrý, uvidíme jak to bude s životností. Díky za zkušenosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.