Přejít na obsah

Predohrev chladiacej kvapaliny

Doporučené příspěvky

Zdravim vas, mozete mi niekto poradit ake je to narocne a co vsetko musim na to zohnat? motor ATD. vdaka

potrebujes sehnat tyto dily a tady mas cisla:

- jezek, takhle to vypada :angry: je to kompletni vecicka na predehrev kapalivi vcetne zhavicich svicek

post-671-1259931436_thumb.jpg

- tady mas vypis z ETKY

post-671-1259931599_thumb.jpg

a dale dily:

- šroub N 90280904

- hadice 1J0122157EJ

- hadice vodní 1J0122447DS

- spona hadicová pružina N 90687101

- šroub dvojitý s šesrihranem N 91148001

a pak jenom namontovat

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o rok později...

Zdravím, pozeral som na ten výpis z Etky kde je pri dieloch na predohrev uvedenz motor AXR. Znamená to teda, že každá Octavia s týmto motorom ten predohrev má? Pýtam sa preto, lebo v zime sa mi motor dlho zohrieva. Dá sa zistiť ten predohrev a jeho funkčnosť vo VAG-u? Vďaka.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Stačí se podívat do motoru, jestli tam ten předehřev máš - viz. obrázek v prvních příspěvcích. Když stojíš před motorem, tak je ten předehřev z pravé strany, jak vedou hadice. To poznáš. Jestli to tam není, tak to tam nemáš. Jo a nebylo tvoje auto určeno po výrobě na export do jižních zemí? Já mám Itálii a předehřev jsem musel nechat dodělat - nebyl tam.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Zdravím všechny,

měl bych též jeden dotaz. Standardně montovaný předehřev moc nefunguje, tak jsem se rozhodl si koupit toto: http://www.predehrevmotoru220v.cz. Problém je, že nevím na jakou hadici se to montuje. Jediné hadice, které jsem objevil jsou napojené na standardně montovaný předehřev - viz příloha. Z tohoto předehřevu jdou tři hadice - 1. tlustá směrem k chladiči (ta to asi nebude), 2. směrem dolů a 3. směrem doprava na obrázku. Potřebuji najít výstupní hadici výměníku, která jde do interiéru.

Bud vděčný za jakoukoli radu.

Zdravím, AXRák

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdravím. Ja som tiež skúšal môj predohrev. Musí byť teplota vody pod 5 stupňov, zapína to len zajazdy a žhavilo to len do teploty 60 stupňov. Nepáčilo sa mi na tom že keď som potreboval po krátkej jazde vipnúť motor a po krátkom čase zovu načtartovať tak to už nefungovalo, lebo voda už bola trochu ohriata. Spravil som si to na manuálne ovládanie a maximálna spokojnosť zapnem- vipnem ako potrebujem. Doporučujem. Auto sa mi zohreje omnoho skôr ako dovtedy.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím. Ja som tiež skúšal môj predohrev. Musí byť teplota vody pod 5 stupňov, zapína to len zajazdy a žhavilo to len do teploty 60 stupňov. Nepáčilo sa mi na tom že keď som potreboval po krátkej jazde vipnúť motor a po krátkom čase zovu načtartovať tak to už nefungovalo, lebo voda už bola trochu ohriata. Spravil som si to na manuálne ovládanie a maximálna spokojnosť zapnem- vipnem ako potrebujem. Doporučujem. Auto sa mi zohreje omnoho skôr ako dovtedy.

umim vyresit i softwerove :-) sam jsem to tak mel v octavii. nestaram se o nic. staci zapomenout vypnout a baterka je ko, tak se o to stara korektne ecu

Odkaz ke komentáři

umim vyresit i softwerove :-) sam jsem to tak mel v octavii. nestaram se o nic. staci zapomenout vypnout a baterka je ko, tak se o to stara korektne ecu

To je tiež riešenie, ale žiaľ ja som neni taký fachman. Vyriešil som si to tak že po vypnutí zapalovania sa to vypína tiež takže batéria bez šťavy nehrozí. :-))

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest skvorfi

Ahoj.Mám Passata B5,5 1.9TDi 74 kW, r.v. 2003. Bohužel nevím, zda tam předehřev mám, nebo ne, každopádně se mi auto ohřívá celkem dlouho, když je zima (mám vyndanej i EGR). Můžu se prosím zeptat, jak poznám, že tam ten předehřev mám, případně jak zjistím, že je funkční? Nebo spíš, jak dlouho řádově trvá, než se motor ohřeje, když je předehřev součástí a funkční??? Omlouvám se, že sem do diskuse píšu ohledně Passata (Octávku 1 mám taky a řešil jsem jiné věci:-)).

Děkuju moc.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...