Přejít na obsah

Octavia 1 tour nestartuje po resete Service

Doporučené příspěvky

Zdravim vsetkych skusenych majstrov. Mam problem so startovanim octavie tour1 1.6 75kw, r.v 2010. Hladal som vo fore ale nic som nenasiel tak ma prosim neukamenujte.

K mojmu problemu: Octavia mi hlasila "service 200km". Ako vzdy som urobil patricny servis podla poctu km. Auto som po doliati oleja aj nastartoval a po case skontroloval olej. Cize startovalo. Potom som znuloval hlasku "service" postupom: Pri vypnutom zapalovani stlacenim nulovacieho tlacidla denneho pocitadla km a jeho drzanim. Po zapnuti zapalovania som ho pustil a otocil tlacidlo druheho budika do prava. Takto som to uz parkrat znuloval. Teraz mi tam ostalo svietit SERVICE bez poctu km a auto nestartuje. Starter toci, ale akoby na prazdno. Akoby nevysunulo pastorok na cievke. Moze to byt nasledkom toho, ze mi tam ostalo svietit SERVICE alebo skor nahoda a odisla cievka na starteri? Ako sa teraz zbavim hlasky SERVICE? Vyssie uvedenym postupom to nejde. Za kazdu radu vopred dakujem.

Odkaz ke komentáři

Vcera uz som to nemal kedy riesit, nakolko som musel stihat do prace. Dnes po otoceni klucika Service nevypisovalo, ale aj tak sa pri startovani chovalo rovnako. Po roztlaceni auta v pohode chytilo. Previezol som ho k home servisakovi, ktory sa mi zajtra na to pozrie. Ked som zastavil a skusil nastartovat, tak 5x po sebe som v pohode nastartoval. Uvidim ako sa zachova zajtra za studena. Dam vediet co sme zistili zo servisakom.

Odkaz ke komentáři

Sviecky som menil pri 60000. Teraz mam 89000.

Takze nakoniec to s hlaskou service bola iba nahoda. Rano som v poho nastartoval ale pre istotu a klud sme starter vymontovali, rozobrali a boli zoxidovane vsetky kontakty. Aj tie pod krytkami. Vo vnutri bol ako novy. Aspon ho mam teraz premazany a vycisteny.

Dakujem vsetkym za postrehy a pomoc.

Este by som sa chcel spytat, ci som mohol niecomu ublizit pri roztlacani? Viem ze by sa uz tieto auta nemali roztlacat a roztahovat ale ine vychodisko som nemal.

Odkaz ke komentáři

Este by som sa chcel spytat, ci som mohol niecomu ublizit pri roztlacani? Viem ze by sa uz tieto auta nemali roztlacat a roztahovat ale ine vychodisko som nemal.

No hrozí, že by mohl skočit rozvodový řemen, ale když to startuje a jezdí, tak k tomu nedošlo. Druhá věc, když roztahuješ, vstřikuje se benzín, takže určité množství pak shoří v katalyzátoru. To zase záleží na tom, jak rychle to chytne, ale myslím si, že sem tam občas tomu tolik neškodí. Nicméně se tento způsob startování moc nedoporučuje právě kvůli tomu katalyzátoru.

Odkaz ke komentáři

Někde jsem četl, že roztláčet by se nemělo více jak 50m, pak už jde hodně benzínu do výfuku a hrozí poškození nebo zničení katalizátoru. Co se týká rozvodů, tak pokud to neroztlačuje nějaký jouda, tak by to mělo být taky OK. Pozor by se mělo dávat u rozvodů, které mají už hodně najeto a blíží se čas výměny, tam by při rychlém puštění spojky mohl skočit řemen...

Odkaz ke komentáři

O tom katalizatore som pocul, ale hadam sa nestalo nic. Bolo to prvykrat. A auto chytilo hned. Rozvody uz maju nieco za sebou, ale vymena by sa mala robit pri 120000 (motor BFQ) tak to asi vydrzali ked jazdim v pohode dalej.

Dakujem Vam vsetkym za pomoc a informacie.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...