Přejít na obsah

Při rozsvícení světel zhasne podsvícení budíků

Doporučené příspěvky

Ahoj, předem se omlouvám, jestli se toto už někde řešilo, ale případné téma jsem nenašel a budu rád, když mě na něj odkážete.

K věci: Dnes jsem startoval moji octávku 1.6 55kW a startér točil, ale auto nenastartovalo. Tento problém se vyskytl již po několikáté. Vypnul jsem zapalování a za chvíli zkusil nastartovat znava. Při malém přidání plynu auto nastartovalo. Myslel jsem, že mám vyhráno, ale po chvíli jsem zjistil, že když rozvítím světla, zhasne podsvícení budíků, ukazatel ujetých km, displej palubního počítače a podsvícení ovádání topení. Když světla zhasnu, vše se rozsvítí. Prosím tedy o radu, čím by to mohlo být. Jenom dodám, že nevím, jak je stará baterka a že jsem poslouchal několikrát a poměrně dlouho rádio bez nastartovaného motoru a startér toho má za sebou určo taky dost. Díky moc za každou radu týkající se zmíněných dvou problémů.

Odkaz ke komentáři

Pokud jsi nastartoval a kontrolka dobíjení zhasla, pak je dobíjení s největší pravděpodobností v pořádku. To bys musel zkontrolovat voltmetrem, na kolik dobíjí.

Tato porucha by spíš znamenala vada v regulátoru podsvícení. Máš vedle nastavování sklonu svtětel potenciometr na tlumení podsvitu budíků?

Odkaz ke komentáři

Tak spraveno! Diagnoza: Okta měla půldenní krámy aneb byl jsem to teď vyzkoušet a vše bylo úplně normální aniž bych musel něco udělat. Jen doufám, že si to okta opět zítra nerozmyslí. A nevěl by někdo důvod, proč občas při startování startér točí ale motor nenaskočí? Nebo při startování se startér jakoby zasekne, přestane točit a vynuluje mi to palubák. Slabá baterka nebo startér či jiné nápady? Díky

Odkaz ke komentáři

Vynuluje se to, když není proud, např. slabá baterka. To mi dělalo, když jsem měla vadnou autobaterii, pohasly kontrolky při startování a vynulovalo se to. Btw. mi pohasínala světla i palubka, když jsem měla puštěný rádio na plný kule při jízdě. Po výměně baterie to bylo ok.

Upraveno uživatelem Morgaine
Odkaz ke komentáři

Tak bohužel problém s podsvícením budíků při rozsvícení světel se opět několikrát zopakoval. Nevíte někdo, co s tím? Pohrál jsem si s čudlíkem na regulaci intenzity podsvícení budíků, ale nic to nezměnilo. Nemohlo by být něco s tím spínačem světel? Betarka by na to neměla mít vliv, ne? Nebo mám spíše vyhledat nějakého autoelektrikáře?

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Oživim starší téma,

Mám podobný problém, s tim rozdílem, že když rozsvítim světla, tak vše pohasne (kontrolky, radio, osvetleni vsech tlacitek) a auto chcipne. Startuje bez problemu. Kontakty na baterce jsem radne ocistil, baterku dobil na nabijecce, ukostrovaci body pod baterii jsem vsechny ocistil prostrikal kontaktolem a poutahoval, pojistky na baterce take, v pojistkovce v aute je vse z pohledove strany v pohode. Nekdy se stane i za jizdy,ze pohasnou kontrolky a auto ma tendenci chcipnout, svetla zhasnou atd. jen za jizdy to ukociruju s plynovym pedalem, tak auto uplne nechcipne a po par vterinach zase kontrolky svetla svitej a auto jede dal. Tak a ted co dal? VAG vypsal chyby 00557 a 00668

Multimetr ukazuje na baterce na kontaktech hodnoty jake maji byt. Relatka jsem pohledove zkontroloval, ale nic jsem nevypozoroval, zjevne poskozeni zadne. Co dal panove? Nejak mi dochazeji napady, v elektrice jsem se nijak pred tim nevrtal, protoze ji nerozumim.

Jo pred nedavnem jsem vymenil predni zarovky, plno lidi na me blikalo a ja nevedel proc, pak jsem na to prisel. Byly tam 100w zarovky, tak jsem je vyndal a dal tam predpisove 55w. Na konektorech u zarovek ale zadne poskozeni viditelne neni

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Chalani, mal som tento isty problem a vyriesil som to. Mam octaviu r.v.2000 2.0 85kw..Po nejakom case ma zacali hnevat svetla. Blikali blikali az jedo rano sadnem do auta a svetla nesli vobec. Ani na pristrojovke sa nerozstietila ta zelena ikonka signalizujuca zapnute svetla. Na jednom fore som sa docital, ze chyba moze byt v spinaci svetiel a ze sa to da opravit aj doma. Tak som si nasiel postup ako ten snimac vymontovat a rozobrat. A naozaj. Na po rozobrati som zistil e jeden spoj je preruseny v kontakte z dvodu roztavenia umelej hmoty v jeho blizkosti. To bol vlastne ten kontakt ktory zopne pri zapnuti svetiel. Tak som to oskrabkal srovbovakom a zlozil dokopy. Siel som to vyskusat avsetko ficalo. Huraaa, opravil som svetla sam a zadara. Ale teraz sa az zacnem dostavat ku korenu veci. Tato oprava mi vydrzala cca 2 mesiacea opat ten isty problem. Svetla nesvietil. Tak som si na nete nasiel celu tu suciatku ze si ju objednam a vymenim sam kedzeuz som vedel ako ju demontovat. No. A na mojej oktavke som mal: spinac svetiel VIACUCRLOVY (to je aj s tym kolieckom na regulaciu svietivosti pristrojovky) a ten stal 55e a potom som na nete nasiel aj: spinac svetoel OBYCAJNY ktory to koliecko nemal a stal 20e. A ja zase chuj si vravim - ved kupim ten lacnejsi, ja nepotrebujem nastavovat svietivost pristrojovky ta svieti dobre a ja to koliecko nepotrebujem. No. Objednal som, prislo to, vymenil som a zapol svetla. A - svetla svietili a pristrojovka zostala zhasnuta. Az potom mi doslo, ze to koliecko tam asi nie je len tak a ze zrejme cez to koliecko sa taha obvod, ktory pri zapnuti svetiel rozsvieti pristrojovku a stredovy panel. Cize teraz som mal dva spinace. Jeden s kolieckom (stary) ktory ked som pouzil nesli svetla, ale svietila pristrojovka. A potom ten novy (bez koliecka) ktory ked som pouzil, svietili svetla ale pristrojovka nie.. Cize na vlastnej chybe som sa chruno naucil, ze jednak na suciastkach nesetrit a na drhej strane to, ze ked sa pokazi nejaka suciastka, urcite je vymente za rovaky typ :-D ...Ja viem, mozno sa na tom bavite aky som chuju, no co uz so mnou, len tymto postrehom som chcel upozornit na to, ze ak chalaniskovi nesvieti pristrojovka, je dost mozne ze sa mu roztopil ten spoj co mu spina pristrojovku a k ma niekoho od koho si moze pozicat cely ten spinac svetiel (ale pozor-rovnaky typ ako mas ty) a vyskusat ci to bude fungovat ked zapne svetla ci mu zapne aj osvetl. pristrojovky. Ak ano, chyba bude vo celom tom spinaci a mas vyhrate. Ak nie, tak uz zase ostava len skumat... (Predpokl. ze poistky pozrel ako prve :-)... Majte sa majstri

Oživim starší téma,

Mám podobný problém, s tim rozdílem, že když rozsvítim světla, tak vše pohasne (kontrolky, radio, osvetleni vsech tlacitek) a auto chcipne. Startuje bez problemu. Kontakty na baterce jsem radne ocistil, baterku dobil na nabijecce, ukostrovaci body pod baterii jsem vsechny ocistil prostrikal kontaktolem a poutahoval, pojistky na baterce take, v pojistkovce v aute je vse z pohledove strany v pohode. Nekdy se stane i za jizdy,ze pohasnou kontrolky a auto ma tendenci chcipnout, svetla zhasnou atd. jen za jizdy to ukociruju s plynovym pedalem, tak auto uplne nechcipne a po par vterinach zase kontrolky svetla svitej a auto jede dal. Tak a ted co dal? VAG vypsal chyby 00557 a 00668

Multimetr ukazuje na baterce na kontaktech hodnoty jake maji byt. Relatka jsem pohledove zkontroloval, ale nic jsem nevypozoroval, zjevne poskozeni zadne. Co dal panove? Nejak mi dochazeji napady, v elektrice jsem se nijak pred tim nevrtal, protoze ji nerozumim.

Jo pred nedavnem jsem vymenil predni zarovky, plno lidi na me blikalo a ja nevedel proc, pak jsem na to prisel. Byly tam 100w zarovky, tak jsem je vyndal a dal tam predpisove 55w. Na konektorech u zarovek ale zadne poskozeni viditelne neni

Nazdar, nemoze ti tam niekde prebijat kostra, prip. nieco s elektrokou? Ked je problem s bikani a zdochnanim auta a nesvietenim radia... Alebo zle dobijanie? Cloveco neviem, tiez som len taky domaci fuser. Skus pozriet

Odkaz ke komentáři

uz jsem to asi vyresil, rozebral jsem spodni cast pristrojovky, vsechny relatka jsem prekontroloval, ocistil, prostrikal zdirky kontaktolem, potom jsem zacal kontrolovat prechodky kabelaze do dveri od karoserie, nasel jsem jeden nalomenej drat, ten jsem preklenoval, preizoloval a kdyz jsem s celym svazkem zahybal, slysel jsem jiskreni (probijeni) a z mista pod packou na otevirani predni kapoty se objevil oblacek koure.

sundal jsemten plastovy kryt a packu a nasel totalne zapeceny svazek kabelu (ten svazek vedouci do dveri) zkratovalo to tam o karoserii, v tom samem miste je i konektor tohoto svazku, odpojil jsem ho a jel na vrakoviste vyndat svazek z bourane octavie, behem odpoledne jsem ho vymenil a od te doby zatim vse OK

jeste ze jsem na to risel, mohl jsem vyhoret.

pri projizdeni kabelovych svazku jsem narazil jeste na dva problemy:

v aute nekdo zapojoval bud alarm, nebo nejake pseudoAudio, nasel jsem plno nezapojenych kabelu, amatersky namotanych do sebe a do cokolad, tak jsem co slo vytrhat vytrhal, co neslo, tak jsem zastihl a zaizoloval

a druhy problem byl v tom, ze konektor zadnich svetel byl mokry, nekudy tam zatejka (mam combi)

jo a diagnostika nasla plno chyb tykajicich se komfortni jednotky, proto jsem se zameril na kabelaz do dveri a komfortni jednotku jako takovou

kabelaz je uz OK, jen je jeste nejaka zrada ve dverich za ridicem. obcas kdyz zamknu, tak se dvere za ridicem zamknou a hned zase odemknou, az na treti pokus zustanou zamcene, takze jeste musim rozebrat zadni dvere

Odkaz ke komentáři

Chalani, mal som tento isty problem a vyriesil som to. Mam octaviu r.v.2000 2.0 85kw..Po nejakom case ma zacali hnevat svetla. Blikali blikali az jedo rano sadnem do auta a svetla nesli vobec. Ani na pristrojovke sa nerozstietila ta zelena ikonka signalizujuca zapnute svetla. Na jednom fore som sa docital, ze chyba moze byt v spinaci svetiel a ze sa to da opravit aj doma. Tak som si nasiel postup ako ten snimac vymontovat a rozobrat. A naozaj. Na po rozobrati som zistil e jeden spoj je preruseny v kontakte z dvodu roztavenia umelej hmoty v jeho blizkosti. To bol vlastne ten kontakt ktory zopne pri zapnuti svetiel. Tak som to oskrabkal srovbovakom a zlozil dokopy. Siel som to vyskusat avsetko ficalo. Huraaa, opravil som svetla sam a zadara. Ale teraz sa az zacnem dostavat ku korenu veci. Tato oprava mi vydrzala cca 2 mesiacea opat ten isty problem. Svetla nesvietil. Tak som si na nete nasiel celu tu suciatku ze si ju objednam a vymenim sam kedzeuz som vedel ako ju demontovat. No. A na mojej oktavke som mal: spinac svetiel VIACUCRLOVY (to je aj s tym kolieckom na regulaciu svietivosti pristrojovky) a ten stal 55e a potom som na nete nasiel aj: spinac svetoel OBYCAJNY ktory to koliecko nemal a stal 20e. A ja zase chuj si vravim - ved kupim ten lacnejsi, ja nepotrebujem nastavovat svietivost pristrojovky ta svieti dobre a ja to koliecko nepotrebujem. No. Objednal som, prislo to, vymenil som a zapol svetla. A - svetla svietili a pristrojovka zostala zhasnuta. Az potom mi doslo, ze to koliecko tam asi nie je len tak a ze zrejme cez to koliecko sa taha obvod, ktory pri zapnuti svetiel rozsvieti pristrojovku a stredovy panel. Cize teraz som mal dva spinace. Jeden s kolieckom (stary) ktory ked som pouzil nesli svetla, ale svietila pristrojovka. A potom ten novy (bez koliecka) ktory ked som pouzil, svietili svetla ale pristrojovka nie.. Cize na vlastnej chybe som sa chruno naucil, ze jednak na suciastkach nesetrit a na drhej strane to, ze ked sa pokazi nejaka suciastka, urcite je vymente za rovaky typ :-D ...Ja viem, mozno sa na tom bavite aky som chuju, no co uz so mnou, len tymto postrehom som chcel upozornit na to, ze ak chalaniskovi nesvieti pristrojovka, je dost mozne ze sa mu roztopil ten spoj co mu spina pristrojovku a k ma niekoho od koho si moze pozicat cely ten spinac svetiel (ale pozor-rovnaky typ ako mas ty) a vyskusat ci to bude fungovat ked zapne svetla ci mu zapne aj osvetl. pristrojovky. Ak ano, chyba bude vo celom tom spinaci a mas vyhrate. Ak nie, tak uz zase ostava len skumat... (Predpokl. ze poistky pozrel ako prve :-)... Majte sa majstri

Nazdar, nemoze ti tam niekde prebijat kostra, prip. nieco s elektrokou? Ked je problem s bikani a zdochnanim auta a nesvietenim radia... Alebo zle dobijanie? Cloveco neviem, tiez som len taky domaci fuser. Skus pozriet

jinak ten spinac, ktery jsi koupil je do octavie tour, ktera ma regulaci sviceni palubnich ovladacu soucasti ovladace regulace sklonu svetel, proto ve vypinaci svetel chybi kolecko na regulaci intenzity sviceni palubky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...