LimoMan Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Ahoj podobné téma jsem nenašel pokud by bylo duplicitní tak mě snad neukamenujete. :D Před týdnem jsem sundaval boční lišty na O1 tak jsem se rozhodl podělit s vámi o můj postup práce. Když jsem lišty sundal zůstalo tam opravdu hodně lepidla a lepenky. Začal jsem to nehty sundavat dolů a pak šmudlat ředidlem. Výsledek byl děsnej a už jsem si říkal že to budu loupat ještě rok. V autolakách kde mají i potřeby pro klempíře a lakovny jsem pořídil gumový kotouč upnutelný do vrtačky. Měl jsem trochu obavy tvrdou gumou jezdit po zbytcích lepidla a lepenky abych nepoškodil lak, ale fungovalo to bezvadně a nezanechal jsem žádné poškození. Celá operace tak trvala 15 min a já jsem si říkal že kdybych tuhle technologii znal dříve ušetřil bych si spoustu práce. Po "vygumování" zbytků jsem odmastil nitrem a následně doleštil rotační leštičkou tvrdým kotoučem a pastou Menzerna FG400, Nakonec zavoskování a není poznat že tam kdy lišty byly. Kupuju to od soukromníka který nemá webovky ale je to něco takového gumovací kotouč: KOTOUČ 0 Quote Link to comment
Martin_TDi Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Hm, dobrý tip a pěkná práce ! 0 Quote Link to comment
LimoMan Posted April 1, 2014 Author Share Posted April 1, 2014 Díky říkal jsem si že když je jaro a je trend sundavat na O1 lišty a tak že by se to někomu mohlo hodit :D 0 Quote Link to comment
KaJe Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Takové kotouče se používají třeba v pneuservisech na odstraňování lepidel po závažích a je to fakt rychlé a neublíží to laku. 0 Quote Link to comment
LimoMan Posted April 1, 2014 Author Share Posted April 1, 2014 Na kola mě to nenapadlo to je super zkusim :) 0 Quote Link to comment
buml Posted April 9, 2014 Share Posted April 9, 2014 Dik za inspiraci, doted sem to drel redidlem. Tohle je jiny kafe a ani ten kotouc extra neubejva 0 Quote Link to comment
LimoMan Posted April 10, 2014 Author Share Posted April 10, 2014 Je to skvělý :) jsem rád že jsem někoho takhle inspiroval :) 0 Quote Link to comment
cubecnik Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Takové kotouče se používají třeba v pneuservisech na odstraňování lepidel po závažích a je to fakt rychlé a neublíží to laku. Super musím zkusit. 0 Quote Link to comment
princes Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Tak to je pecka v pondeli se nato zejdu zeptat k nam sundal jsem zadni kridlo tak to aspon tim odstranim zbytky lepidla pecka!! hodne dobre 0 Quote Link to comment
LimoMan Posted April 14, 2014 Author Share Posted April 14, 2014 Naposledy jsem s tim sundaval zbytky lepidel po předním znaku na Opelu Senator z roku 92 lepidlo který bych ničim nevydoloval tenhle kotouč vygumoval za pár vteřin :) 0 Quote Link to comment
cubecnik Posted April 15, 2014 Share Posted April 15, 2014 Já sem teď sundával zadní znak a všechno lepidlo fuč. 0 Quote Link to comment
LimoMan Posted April 15, 2014 Author Share Posted April 15, 2014 :) musim přidat fotky ze Senatoru 0 Quote Link to comment
LimoMan Posted April 17, 2014 Author Share Posted April 17, 2014 (edited) slíbené fotky Edited April 17, 2014 by LimoMan 0 Quote Link to comment
vittorio Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 super to hodim jako navod na OC ;) 0 Quote Link to comment
LimoMan Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 ooo tak to je pro mě pocta 0 Quote Link to comment
kubais1 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Velice šikovné:-) 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Prave teraz to davam dole z Fabie 2. Najprv som to 3 hodiny oskrabaval nechtami a potom som to cistil odmastovacom na brzdy - na ktory som sa fakt spoliehal - ale ani ten nebol velmi ucinny. Teraz som kupil odstranovac asfaltu (sprej Carlson) a ide to vyborne. Az na to, ze po nom ostavaju mikroskrabance v povodnom laku pod listami a bude to asi treba rozlestit nejakym brusnym voskom... PS: ja nemam velmi dobre skusenosti s tym gumovym kotucom - v pneuservise mi nim cistili lepidlo po zavaziach na letnych BBS - a ostali tam jemne skrabance! Asi prilis tlacil alebo co... 0 Quote Link to comment
Redys Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Chapi tohle není nic nového pod sluncem, já takhle sundával lepidlo po lištách i samolepkách už před 15lety. Nic jiného neznám,a jsem rád že ti mladší na to opět přišli. Tato gumová koplečka dodává každá firma co se zabývá materiály pro autolakovny např. interaction.cz 0 Quote Link to comment
Gregy Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 Redys: Takovýhle kecy miluju... nikdo učenej z nebe nespadl. Tak proč si během těch 15ti let neudělal návod a nenahrál ho sem? LimoMan: návod super, bude se hodit, díky :) 0 Quote Link to comment
Redys Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Gregy: Máš pravdu...raději nebudu příště machrovat, ale každému poradím bez keců 0 Quote Link to comment
vittorio Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 sorry Redysi, ale ne kazdy to muze znat a jak vidis spousta z nas si dava nove znaky pripadne listy dolu a bojuje s tim....a pokud to nekdo neda do navodu, tak jsou nam ostatnim jeho zkusenosti a znalosti k nicemu, kdyz se to nedozvime... ;) ja jsem to ted zkousel na disky, nekdo tam dal bilou papirouvou nalepku a moc mi to neslo, kotouc se brousil jak blazen, ale nalepka drzela svine 0 Quote Link to comment
Zimik Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Supeeer :D včera jsem 3hodiny makal s ředidlem a hadříkem :D 0 Quote Link to comment
David46 Posted January 1, 2015 Share Posted January 1, 2015 Zdravím, potřeboval bych poradit potřebuji sundat z pravého předního světla mračitka protože je trošku špatně nalepeno, víte někdo nebo máte nějaké zkušenosti ze sundaním ? Děkuji 0 Quote Link to comment
Recommended Posts