Přejít na obsah

Zamrzání trysek ostřikovačů

abit

Doporučené příspěvky

leju pouze čistou -40°C origo škoda auto a v létě letní škoda auto, plasty neničí ani jedna a nikdy mi nic nezamrzlo

na zimní měním s velkým předstihem

ostřikovače světel jsou úplně na nic, ale odpojovat je nebudu :palec:

Odkaz ke komentáři
vyhřívané trysky cca 350,- Kč / ks ve Škodovce, před týdnem jsem měnil

mischicka: ty nemáš na RSu vyhřívané? Já na eleganci jo, na ambiente ee, ale tak nějak bych čekal, že RSa to mají taky

Vyhřívané trysky nebyly v žádném základu,ani v eleganci ani v RS.Za vše se připlácelo.Já mám eleganci a + za dalších X tis. doplňky,oni ani xenony nebyly v základu elegance(příplatek k eleganci byl 15996,-).

Tak že asi tak.

Odkaz ke komentáři
Jen u RS jsou Xenony standard jinak vyhrivany trysky za priplatek nevim jak ted

Mám L&K, a mam Xena i vyhrivane trysky v zakladu.

V kombinaci s nezavisl. topenim se me jeste nestalo (jako kdysi predtim bez teto vymozenosti), ze by me predni ostrikovace zamrzly.

V nejvetsich letosnich mrazech uplna pohoda, jen ten zadni obcas vypovedel poslusnost (kdyz jsem se dopredu nezapl NT), tam vyhrivany asi neni, ale bylo to u toho zadniho naprosto vyjimecne...

Odkaz ke komentáři
Vyhřívané trysky nebyly v žádném základu,ani v eleganci ani v RS.Za vše se připlácelo.Já mám eleganci a + za dalších X tis. doplňky,oni ani xenony nebyly v základu elegance(příplatek k eleganci byl 15996,-).

Tak že asi tak.

Tak tak, nemám, je to jedna z mála věcí, co na autě chyběla.

Jak to vůbec funguje? Nahřívají se automaticky nebo je na to tlačítko?

V kombinaci s nezavisl. topenim se me jeste nestalo (jako kdysi predtim bez teto vymozenosti), ze by me predni ostrikovace zamrzly.

V nejvetsich letosnich mrazech uplna pohoda, jen ten zadni obcas vypovedel poslusnost (kdyz jsem se dopredu nezapl NT), tam vyhrivany asi neni, ale bylo to u toho zadniho naprosto vyjimecne...

Jaký přesně má vliv NT na trysky ostřikovačů skel?!

Odkaz ke komentáři

Trysky se ohřívají automaticky,zřejmně podle teploty.Faktem je že je to dobrá věc.Auto mám tři roky a žádný problém.

Podle mýho NT nemá žádný vliv na ostřikovače,ale je to dobrý že nemusíš škrábat.

Odkaz ke komentáři

Jak rikam drive to bylo za priplatek ty mas FL a Laurina tam je to standart jako tam ted davaji navigaci to pred tim nebylo bylo tam radio audience

Odkaz ke komentáři

vyhřívané trysky ostřikovačů jsou napojené na Xkontakt, mají 5A pojistku, která je společná ještě jako signál pro výhřev sedaček, takže zas takový výkon nemají.

Instalace je tak na hodinku, aby to nějak vypadalo musí dolu: stěrače, torpédo, baterka, filtrbox, držák baterky, spodní obložení palubky na L straně.

princip výhřevu je stejný už od 70. let jde to stále po zapnutí zapalování, mimo startu

Odkaz ke komentáři

Kdysi byl takový zlepšovák alá Přemek Podlaha :) který sice neřešil přímo zamrzání trysek, ale zlepšoval umývání okna a také lépe odolávalo okno zamrzání v hraniční teplotě kapaliny.. a sice se použila mnohem delší hadička od čerpadla k tryskám a ta se omotala kolem nějaké hadice s chladící kapalinou a popř se to celé ještě zabalilo do nějakého tepelného izolantu.. takže jste ostřikovali teplou vodou...

Odkaz ke komentáři
Kdysi byl takový zlepšovák alá Přemek Podlaha :blink: který sice neřešil přímo zamrzání trysek, ale zlepšoval umývání okna a také lépe odolávalo okno zamrzání v hraniční teplotě kapaliny.. a sice se použila mnohem delší hadička od čerpadla k tryskám a ta se omotala kolem nějaké hadice s chladící kapalinou a popř se to celé ještě zabalilo do nějakého tepelného izolantu.. takže jste ostřikovali teplou vodou...

Tenhle šnek se pořád prodává, kdxysi jsem to měl ještě na Ventu, a fungovalo to docela dobře, ale po čase se rozpojovaly hadičky...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...