Gorkzy Odesláno Srpen 9, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2014 Vazeni panova a damy, strasne moc mne zajima mira hluku ve vasi octavii. Mam telefon s androidem a stahl jsem si apku Sound Meter. Zitra,pozitri bych tady dal hodnoty namerene pri rychlosti 100km/hodina namerene na dalnicnim povrchu(myslim tim,alespon trochu normalni kousek dalnice,dle moznosti). Kdyby jste mi mohli poskytnout podobne data,byl bych moc rad. Dekuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Srpen 9, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2014 Neviem co chces porovnavat!!!! :smich: Octavia ktori model 1,?? 2?? 3??? BENZIN??? DIESEL???? Urcite to budu rozdielne hodnoty hluku!!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Srpen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 Tak jsme tady v trojkovych octaviich a hodnoty mne zajimaji z ruznych motorizaci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
boban1108 Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 No já si tu aplikaci klidně stáhnu, nainstaluji a dám sem hodnoty. Ale obávám se, že to měření nám stejně objektivní srovnání neposkytne, protože: - musí být přesně definováno umístění telefonu (to se dá dohodnout, třeba položený displejem nahoru na sedadle spolujezdce), - asi různé telefony budou mít různou citlivost mikrofonu (asi se těžko shodneme, že se bude měřit jen a pouze jediným druhem telefonu), - auta by měla mít stejný druh pneu a zhruba stejně sjeté (nesplnitelné), - různé povrchy silnic i různé asfalty jsou různě hlučné, proto by se to muselo měřit na jedné silnici (nesplnitelné). Iniciativu vítám a děkuji za ni, ale z výše uvedených důvodů si myslím, že objektivní měření je neproveditelné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napalm Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 Přesně tak, největší problém bude s citlivostí mikrofonu... né nadarmo specielní hlukoměry stojí v řádu tisíců korun, aby měření bylo přesné.... Takhle to bude +- 5dB, což je právě rozdíl mezi dobře a špatně odhlučeným autem.... takže to nebude objektivní... :( Ale zkuste, a dejte sem pak vísledky, třeba se mýlím.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Srpen 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 Mobil jsem mel na pravem stehne a pri jizde ve meste (do 60km/hod) mi to neukazalo vice jak 65dB, na dalnici pri rychlosti 100km/hod to vylo od 64 az po 67 dB a 70-72 dB mi to ukazovalo ve 140km/hod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
joe1 Odesláno Srpen 11, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 Mě osobně tyto veličiny nic neříkají. Více vypovídající by byla informace že je v autě 1 při jízdě větší rámus než v autě 2, protože je hlučný motor, nebo je slyšet hluk od kol apod. Dokud si to nezkusím sám v různých režimech jízdy je to stále jen něčí subjektivní informace. Mé vnímání hluku může být rozdílné protože subjektivní vnímání hluku je u každého člověka podstatně rozdílné. A to neberu v úvahu nahluchlé. Mé předchozí auto bylo F C-MAX a musím konstatovat že OIII je podstatně tišší auto ve všech zdrojích hluku. Hluk z okolí „skrz skla“ je menší, aerodinamický hluk ve vyšších rychlostech je podstatně nižší a hluk od motoru také výrazně nižší ale to jsem měl naftu, nyní benzín. Od kol hluk nehodnotím neb významným faktorem jsou pneumatiky. Tak tedy z „hlukového“ hlediska jsem navýsost s OIII spokojený – (a i z jiných hledisek) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Srpen 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 Ja jsem s O3 spokojeny ve vsem krome odhlucneni v interieru. Normalne mne zaleha v usich,polknu-povoli a tak celou cestu dokola. Sere mne to-je to nova kara a s takovym b6 passatem se neda srovnavat. Mne jde o to,zda mam neco s usima ja,nebo je jen moje Octava vadna,nebo nevim. Vylozene si beru na kratsi cesty svoji starou fabku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
joe1 Odesláno Srpen 11, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 Aha, někde tady si kolega stěžuje, že mu to vevnitř nesnesitelně rezonuje a když pootevře kufr je to pryč, tak nevím. Já takový problém nemám. Jestli máš porovnání v jiných autech pak s ušima asi nic nemáš. A co reklamace? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
oct Odesláno Srpen 11, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 Promiň, ale asi a) je správně. Nic takového necítím, naposledy v AN-2 či IL-14 při prudkých změnách výšky. Pomáhá ucpat nos a profouknout uši ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest harleymann Odesláno Srpen 11, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 je teda pravda,že jsem vyzkoušel OIII benzin tak naftu a pak i VW Golfa 7 a nový G vyšel lépe v obou pohonných jednotkách..přítelkyně se snažila držet hlukoměr Voltcraft SL 100 uprostřed interiéru z pozice pasažéra na zadním sedadle..v pauze povídání a bez zapnutého rádia.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Srpen 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 Joe1 : dnes jsem se byl zeptat u prodejce a po nedlouhe prjizdce mi bylo receno,ze je vsechno v pořadku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Ja jsem s O3 spokojeny ve vsem krome odhlucneni v interieru. Normalne mne zaleha v usich,polknu-povoli a tak celou cestu dokola. Sere mne to-je to nova kara a s takovym b6 passatem se neda srovnavat. Mne jde o to,zda mam neco s usima ja,nebo je jen moje Octava vadna,nebo nevim. Vylozene si beru na kratsi cesty svoji starou fabku. Tak tohle už tu řešíme zde: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=21837&st=0&p=1522345 Doporučuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Listopad 28, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2014 Dnes potřetí v servisu, tentokrát přijeli mobilní technici přímo ze škodovky, poštolovali dorazy na patých dveřích a zase odjeli s tím, že vůz je v normě sériové výroby, že nemají další nápad jak to srovnat. Takže jsem se rozhodl zavolat přímo do Škodovky v MB na zákaznickou linku, všechno jsem popsal a byl jsem přesměrován na oddělení péče o zákazníky. Vyžádali si ode mne celou story znovu, písemně mejlem včetně uvedeni VIN čísla auta.Prý mam čekat odpověď do 4 prac dnů :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Listopad 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2014 Kdyz s nekym jedu,tak se ptam,zda maji podobny problem s usima jako ja a zatim sem nenarazil na nekoho,kdo ma stejny problem. Jestli nahodou nemame nejak citlive usi ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Listopad 28, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2014 Super uši určitě nemáme, sám se považuji za poměrně nahluchlého, kolik mate najeto? Někdo psal, že mu to samo přestalo po cca 2000km Zkuste taky napsat do škodovky, kontakt je info@skoda-info.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Listopad 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2014 6500km mam najeto. Ok, v pondeli jim napisi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Listopad 28, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2014 Přímý telefon na odd péče o zákazníky je: 326816111, mluvil jsem s panem Šmelhausem. Požádal mne o popis vady a vin kód vozu. Slíbil reakci do max 4 pracovních dnů. V mem připadě jde vlastně o reklamaci reklamace, protože ten hluk jsem reklamoval, ale k odstranění vady nedošlo. Přiznám se, že jsem to dnes komunikovat s firemním právníkem, který vidí hlavní problém v tom, že uvedená vada zásadně brání v užívání vozu, což by mohlo nějak pomoci, uvidíme. O možném dopadu na zdraví ( hlavně poškození sluchu) nemluvě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Prosinec 7, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2014 6500km mam najeto. Ok, v pondeli jim napisi. Tak jak jste dopadl? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Prosinec 7, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2014 Tak bylo mi receno,ze jim velmi zalezi na moji spokojenosti a ze to mam reklamovat v libovolnem aut. servise a ze pokud se zavada projevi,bude odstranena. Takze nic noveho. Kaslu na to. Necham auto zevnitr dodatecne odhlucnit a bude. Protoze vozit auto neustale do servisu nechci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Prosinec 8, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 Jestli mate liftback, tak si ověřte, že máte ty novější tlumiče a taky novější dorazy pátých dveří, byla na to svolávačka a měnili do zdarma, mnoha lidem to pomohlo od toho dunění - tlaku do uší ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Prosinec 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 Ne,ne,mam 4x4 combi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Prosinec 8, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 Kde budete nechávat to auto na vytlumení? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Prosinec 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 No,kdyz jsem nechaval vypnout start/stop v toyopneu.cz u nas v Ostrave,tak jsme resili i to,ze by mi mohli i odhlucnit auto. Tady nekde ne foru je taky odkaz na firmicku,jen ted nevim kde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinger Odesláno Prosinec 9, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2014 Mam OIII z novembra 2014 a ziaden hluk som zatial nezaregistroval, auto je krasne tiche aj pri vyssich rychlostiach. Zrejme uz fixli niektore nedostatky. Mam paker pre zle cesty, kde by mali byt aj ine tlmice a nejake dalsie upravy, mozno to tiez pomohlo .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Prosinec 10, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2014 Mam modelových rok 2015- tedy posledni verzi, duńi to pekelně. Fakt ale nastavení patých dveří trošku pomohlo. Kdybych jen věděl, která část kastle to dělá! Teď už mi přijde, že duní i přední dveře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinger Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 A robilo to hned od zaciatku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Ano, jenže jsem měl v kufru naložené letní pneu a nebylo to tak hrozné, prázdný kufr je jak plechový buben 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gorkzy Odesláno Prosinec 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Ted jsem si uvedomil,ze mi dost pomohlo nastaveni hudby. Nevim jak to rict. Z vyroby nastaveno tak,ze ve predu repro hralo vic nez vzadu,tak jsem si to prenastavil vic na zadek. Doporucuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kytrtl Odesláno Leden 6, 2015 Sdílet Odesláno Leden 6, 2015 Ted jsem si uvedomil,ze mi dost pomohlo nastaveni hudby. Nevim jak to rict. Z vyroby nastaveno tak,ze ve predu repro hralo vic nez vzadu,tak jsem si to prenastavil vic na zadek. Doporucuji. Jo to ale pomůže jen když hraje nějaka muzika ne? Ale nedokážu si představit jak to muže pomoci s tím problémem dunění, jako že to přehluší ty dunivé zvuky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.