Přejít na obsah

Motor nemá tah + vysoká spotřeba

Guest Petr.Okta

Doporučené příspěvky

Guest Petr.Okta

Čau. pokud byste byly hodní a poradily mě, byl bych moc rád.

Mám Oktavku 1,6 MPI, 74 kw, r.v. 2000. Vyměněn olej, olej. filtr, vyčištěna škrtící klapka, diagnostika ok, vyměněny rozvody, nové svíčky apod.

Motor velmi špatně táhne, při nizkých otáčkách je to docela znatelné. Tím je zapříčiněna i vysoká spotřeba, po městě cca 11- 12 litrů, mimo město cca 8 litru.

Jak uz jsem zminil, zda se mi ze motor spatne tahne, citim jako bych ho trápil, ale jede, reakce plynu je také s prodlevou. Kdyz tomu lehce slapnu dostanu se i na cca 14-15 litru.

Pro poravnani jsem jel s kamosovou Oktou 1,6 glx, 55kw, take r.v. 2000. Jede velmi znatelne lepe, reakce plynu okamzita, motor pekne tahne, spotreba je v poradku. Má Okta jede opravdu velmi znatelne hur a to mam vetsi vykon.

Na par fprech jsem si precetl, ze by to mohlo byt zapricineno spatne nasazenym rozvodovym remenem a nebo spatnou civkou.

Mohl by mi nekdo prosim poradit co s tím, popripade jak se auto chova kdyz je spatne nasazen remen nebo spatna civka? Popripade je mozne, ze je to zapricineno napriklad spatnyma pojistkama?

Strasne moc dekuji za rady, už mě to docela trápí a ta spotřeba mi dělá docela průvan v rozpoctu.

Dekuji vsem.

Odkaz ke komentáři

Pokud je u rozvodů vše nové, tak je nepravděpodobné že by poskočili, spíš je asi blbě nastavili a je to o nějaký zoubek posunutý, takže se ventily neotevírají v ten moment kdy mají a to se pak projeví na celkovém chodu motoru. Nevím jak se rozvody nastavují a kde se má co kontrolovat, jen vím, že jsou na ozubených kolech značky a ty musí sedět (tuším se ještě dívá kontrolním otvorem z vrchu do převodovky a tam musí být taky nějaká značka na značce)... :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...