Hank Moody Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 Zdravím, rád bych vám představil bílou Octavku. Jak už název tématu napovídá, jedná se o bílou octavii combi FL s motorem 2.0 TDI CR 81 kw, 6-kvalt. Rok výroby 2012. Koupena cca před 3 týdny, najeto něco přes 60 000 km. Co se týká výbavy, je to dovybavená verze prima (takže původně holátko) o pořádný kola,mlhovky, park senzory vpředu a vzadu, tempomat, loketní opěrku, radio swing a 3-ramenný volant s perforovanou kůží a červeným obšitím. Co mi chybí a chtěl bych v blízké době dodělat: - boční lišty v barvě karoserie - řadičku a parkovací brzdu dát do kůže (ideálně také perforované s červeným obšitím) viz http://www.volanty.net/cz/produkty/1646-octavia-2-2005-2012-a5/SchlaterSak-celoperRed/-radici-paka-pytel-perforace-cervena-nit-2005-2009-.html, bohužel už nedostupná :() - zakrýt vrchní kastlík - dají se jen koupit "dvířka", nebo se musí koupit celý vrchní panel? - repro - v autě jsou pouze přední seriové repreáky a to je celkem bída. Jezdíme většinou s přitelkou sami, tak nazačátek asi vyměním ty přední za něco pořádnějšího) - poloautomatická klimatizace climatic (díly rolbaři!!:) Kdyby měl někdo typ, kde to udělat za slušný peníze kvalitně udělat, tak to velice uvítám. Okolí Praha, Jihlava. Jinak po 3 týdnech spokojenost. Motoricky je to tak akorát, plně dostačující. Mile překvapila spotřeba na dálnici, kdy Praha - Jihlava jezdím za cca 5,3 - 5-5 a opačným směrem za 4,5 - 4,7 (dle PC) Když to jde tak tachometrová rychlost okolo 140-145km/hod. Zatím pár fotek exteriéru... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 pěkná a zachovalá, tak ať slouží ;) - musíš koupit celej vršek - do těch volantů bych rovnou zavolal :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 no jo bez těch lišt to vypadá fakt divně, jinak ta bílá se mi moc líbí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Září 16, 2014 Sdílet Odesláno Září 16, 2014 Pekna at slouzi, ale jen ty listy tomu fakt chybej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Atrix24 Odesláno Září 17, 2014 Sdílet Odesláno Září 17, 2014 VW disky tomu autu sedia :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Září 17, 2014 Sdílet Odesláno Září 17, 2014 Vítej mezi námi ;) Přeji ti hlavně to, aby se tvé předělávky "holátka" verze Prima nezvrhly v to, v co se zvrhly u mě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hank Moody Odesláno Září 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 18, 2014 Vítej mezi námi ;) Přeji ti hlavně to, aby se tvé předělávky "holátka" verze Prima nezvrhly v to, v co se zvrhly u mě koukal jsem, že ses do toho vrhl pěkně po hlavě:)..celkem inspirace, hlavně ta kombinace černé a červené v interiéru. V autě už mám volant s červeným obšitím a rád bych k němu doladil pár věcí. Snad se budu držet při zdi:). V první řadě chci dodělat ty věci, co jsem psal nahoře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hank Moody Odesláno Září 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 24, 2014 tak jsem už vyměnil horní kastlík za uzaviratelnej a vyměnil před malou chvílí řadičku.. níže je pár fotek :) jinak bych rád v nejbližší době vyměnil bočnice palubovky za čalouněné..nějaký typ, kde je sehnat? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Září 24, 2014 Sdílet Odesláno Září 24, 2014 Kdekoliv na vrakovišti, dají se najít i pěkné kusy, fajn jsou ty se síťkou u spolujezdcových nohou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Září 24, 2014 Sdílet Odesláno Září 24, 2014 Kde si pls sehnal ten volant? Resp. ma tam vzadu padla na razeni DSG? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Září 24, 2014 Sdílet Odesláno Září 24, 2014 pádla vidět nejsou a na co by mu byla, když nemá DSG? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Září 25, 2014 Sdílet Odesláno Září 25, 2014 No ja jsem tenhle volant nikde bez padel ke koupi nesehnal.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hank Moody Odesláno Září 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 25, 2014 no pádel jsem si zatím nevšim, takže tam počítám nejsou:)... jinak bohužel neporadím, s tímto volantem jsem to už koupil..a netuším, kde ho sehnal původní majitel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Září 25, 2014 Sdílet Odesláno Září 25, 2014 Bočnice se shánějí těžko, vrakoviště jsem nezkoušel, ale běžně jsem měl spíše jen štěstí, že se mi to povedlo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Září 26, 2014 Sdílet Odesláno Září 26, 2014 Este dorobit climatic :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Září 26, 2014 Sdílet Odesláno Září 26, 2014 Tak, tak, to byla u mě jedna z prvních věcí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hank Moody Odesláno Září 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 26, 2014 už jsem o tom trošku přemýšlel:):)...a zjišťoval cenu předělání na climatronic. Když jsme u toho Climaticu, nevíte pls, jaký je technický a cca cenový rozdíl, při přestavbě na climatic a nebo na climatronic? Jsem se díval, jaký je uživatelksý rozdíl mezi climaticem a climatronicem..a stačil by mi asi jen climatic... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Září 26, 2014 Sdílet Odesláno Září 26, 2014 Na climatronic potrebujes komplet nove kurenie (dvojzonova klima), s teplotnymi cidlami a kabelazou, slnecny senzor, panel klimatizacie a cloveka, co to vie vymenit a spravi ti to...cize dolu komplet palubovka, vypustenie/napustenie klimy, vymena kurenia, zapojenie cidiel, nakablovanie a nakodovanie :) Na climatic potrebujes len dve teplotne cidla, dve svorkovnice a k tomu prislusne piny s kablami, novy panel climaticu a ak mas trosku zrucnosti, tak si to spravis aj sam. Cize len navrtanie dvoch dier do vedenia kurenia, napojenie cidiel a natiahnutie kablov do svorkovnice panelu a samozrejme nahodit novy panel climaticu....este pripadne reset klapiek a mas hotovo :) Technicky rozdiel medzi climaticom a climatronicom je dost velky, ale hlavny spolocny fakt je, ze vedia regulovat teplotu v aute, co manualna klima nevie. Skratka climatic je poloautomat, climatronic automat a manual je manual. Citacia s vedlajsieho fora: 1/ Climatronic: automatická dvouzónová klimatizace, která po nastavení požadované teploty (v zimě či v létě) na tuto teplotu topí či chladí. Přitom si sama reguluje směr a sílu vzduchu, dovede si poradit i se svítícím sluncem na palubní desku. Přitom je možné si zvlášť stanovit teplotu pro řidiče a spolujezdce (i když v autě se to stejně smíchá). Současně tento vynález ještě může obsahovat senzor čistoty vzduchu, kdy si sama přepne na vnitřní okruh.2/ Climatic: čili poloautomatická klimatizace, člověk si kolečkem navolí požadovanou teplotu a climatic pak na tuto teplotu automaticky topí či chladí a udržuje ji, nereguluje směr a směr vzduchu, to je třeba dělat manuálně.3/ Climatizace: manuální klima, nastavíš si pouze jak studenej, či jak teplej vzduch to bude foukat, nastavíš směr a nastavíš sílu vzduchu. Žádná automatická regulace se nekoná, takže ti může být za chvíli zima či horko, musíš znovu pootočit knoflíkem. Prostě nejjednodušší klima, známá z počátků vynálezu klimatizace do osobních aut. Co sa tyka ceny prerabky, tak zalezi od toho za kolko vies zohnat jednotlive diely. Mna prestavba na climatic vysla cca 80€ s tym, ze cidla som kupoval nove z autorizaku (na bazosi sa daju zohnat za par eur) a robil som si to sam. Co som ratal prestavbu na climatronic, tak kurenie s cidlami cca 70-100€ pouzite z bazosu, panel climatronicu so slnecnym senzorom cca 1500-2000Kc (z bazosu, ak natrafis na dobru cenu) a praca/kabelaz cca 4000Kc. //edit: BTW http://auto.bazos.sk/inzerat/40554498/Bocne-koberce-Skoda-Octavia-II.php :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hank Moody Odesláno Září 30, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 30, 2014 tak jsem v pátek nechal nalepit lišty a v neděli využil pěknýho dne a auto trošku umyl:):)takže přikládám pár fotek:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Září 30, 2014 Sdílet Odesláno Září 30, 2014 (upraveno) Na kolik te vysli ty listy? Si kupoval nove? Jinak u jardy komplet prestavba z climatic na climatronic (ale mel sem FL) cca 11 tisic - vsechno novy dily Upraveno Září 30, 2014 uživatelem zikmeister 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Září 30, 2014 Sdílet Odesláno Září 30, 2014 Ty lišty vypadají dobře, vypadá to teď mnohem líp;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Září 30, 2014 Sdílet Odesláno Září 30, 2014 Jj, lišty udělají své, dobrá práce, jen tak dál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hank Moody Odesláno Říjen 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 2, 2014 lišty nakonec nový...uvažoval jsem o koupi na vrákači a následném obroušení a nalakování, ale když jsem si spočítal cenu nalakování za všechny lišty a riziko, že to nebude sedět tak pěkně jako nový lišty, tak jsem se na to vy.. hlavně drbačka se starým lepidlem a obroušení, ať je to úplně hladký k následnému nalepení.. takže zařízeno v Jihlavě v autorizáku Auto Dobrovolný za komplet cenu 2500 Kč ( 1700 lišty + 1000 lakování a nalepení + tuším 5% sleva). Celkem byla sranda, že jsem oslovil i pár autorizáku v Praze, a za nalakování chtěli i částku 2500 ...:).. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 2, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2014 Já měl štěstí, lišty jsem sehnal za 200,- Kč a lakování tuším za 900,- Kč, možná ani ne :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hank Moody Odesláno Říjen 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2014 Zdravím po delší době. Tak jsem využil tyto 2 dny k přípravě auta na zimu. Shrnuto: - přezuto na zimní pneu (koupeny Nokian WR D3, tak uvidíme, jaké budou:)) - check - ochranný nástřik na podvozek - check - umytí a nanesení vosku Collinite 476 - check - nalepení prahových lišt (není moc příprava na zimu:)) - check Přikládám pár fotek, kvalita asi nic moc..foceno v rychlosti na telefon. Celkem nezvyk, koukat se na auto na plecháčích, ale těch pár měsíců to hold přežiju...snad:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 28, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2014 Taky mě ty plecháče čekají :( Jinak hezký ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Říjen 31, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2014 Bílou prostě můžu, paráda! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hank Moody Odesláno Leden 10, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Tak po delší době tady taky neco přidám :) Od koupě v srpnu najeto coca 10 tis. km. Zatim úplná spokojenost. Bila barva není na zimu zrovna praktická,ale to se dalo čekat. Dneska jsem využil jarního dne a auto poradně umyl a rovnou pak nanesl vrstvu vosku. Pri tom jsem objevil par novych "dubek" od kamínků. Jezdím tak z 80%po dálnici tak nenadelam nic:(. Ty největší jsem aspon zamaz barvou a lakem od skodovky. Jinak jsem dal do motoroveho prostoru gumové těsnění,aby se tolik nespinil a fakt to pomáhá. Tak jsem to rovnou trosku oprášil, kdyz uz byla otevřena kapota:)...jinak uz mám doma koupené stříbrné kliky do dveří a plánuji na jaře do dělání zadních repro a upgrade na climatic a folie na zadní okna. Jinak jsem procet spoustu fór jakou naftu tankovat. Ze zacatku jsem tankovat převážně omv maxxmotion a ted spis euroil/omv + vif aditiv. Co myslíte? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Leden 10, 2015 Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Super Motor se mi taky pořád prasí, těsnění máš odkud? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Leden 10, 2015 Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 tesneni koupis ve skode to same co vzadu a jen ho zkratis ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.