Přejít na obsah

Dutchov Facelift

Doporučené příspěvky

to teda.

jinak bych se vůbec nebál výměn oleje po 30tis km. nevím o jakých problémech tu někdo píše, ale já mám na 77kW najeto ted 235tis km a od samýho začátku jezdím na výměny po 30tis km, dolívám Shell, myslím, že už jsem párkrát i smíchal různé výrobce a v pohodě. nedovedu si představit jezdit každý 2 měsíce na výměnu oleje.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdravim vsetkych.Nejaku dobu som tu nebol a pribudli aj dalsie Km. Ked mam teraz 110 000km tak ma caka servisna prehliadka pri120 000Km.

Chcem sa spytat: robia sa pri tomto intervale rozvody?

160R:toto je otazka skor pre teba-vies mi poradit dobry skoda servis v BA? Ten v PK uz nehodlam navstivit ani nahodou.

Odkaz ke komentáři

Dobrý servis v Bratislave? To je skoro oxymoron, kvalita hrozne kolíše prípad od prípadu, veľa záleží na kombinácii servis + prijímací technik + mechanik. Sú ale servisy, kde by som auto nedal za nič na svete - Rotos, Valušek, Boat, PIA. Dobré referencie sú na Danubiaservice, alebo potom IMPA v Petržalke. Blízko BA nedajú niektorí dopustiť na Motor-Car v Dunajskej Lužnej (ex Auto Jáger), Auto Bors vo Vojtechovciach alebo Autoprofit v Galante...

Rozvody ťa čakajú az pri 150tkm.

Odkaz ke komentáři

Diki pani,tak asi skusim Danubiu.Ak si dobre pamatam tak je na Roznavskej,kedysi som tam chodil s Favoritom a bol som v celku spokojny.Ked mi nebudu menit olej 4 hod ako v Karireali .........

Este ma napadlo,nebude vadit to ze som chodil doteraz na serv.prehliadky do ineho servisu? Auto by malo byt este v zaruke.Teraz presne neviem ci je zaruka limitovana Km alebo datumom.

Odkaz ke komentáři

Áno, Danubiaservice je na Rožňavskej, pri McDonalde. Záruka na auto je 2 roky, je jedno, ktorý servis počas záruky navštevuješ - v každom z nich sú povinný vybaviť tvoju reklamáciu nejakej závady, aj požiadavku na opravu. Je na rozhodnutí zákazníka, do ktorého autorizovaného servisu dá svoje auto.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravim vsetkych a prosim o vase nazory.Mam na vyber z dvoch OII.

Varianta 1: OII/facelift/1.9 TDI/77kw/2009/Combi/111 000km.(mam ju od novoty).

Varianta 2: OII/facelift/1.6 Diesel/77kw/2011/hatchback/uplne nová(presne oznacenie motora neviem-je to asi common rail-dnes kupena).Construct/

Ktoru si mam nechat a ktoru mam pustit? Mam dilemu.Aj obavy ci ten motor 1.6 nebude lenivy aj ked je to tiez 77kw.

Je tu niekto s tymto motorom? Ako slape?

Odkaz ke komentáři

Fakt je to druhé auto nové? Nezdá sa mi tá špz, zrovna dnes kamarát prihlasoval v PK nové auto a dostal značku PK-4xxCO, CM sa museli vydávať nejak dávnejšie. Pred cca 6 týždňami kolegyňa nafasovala pri prihlasovaní PK-8xxCN... PK-558CM musí byť nejaké staršie auto, marí sa mi, že túto špz malo PRV z Karirealu (alebo 588 či 858?). Utkvelo mi to v pamäti preto, lebo slečna/pani za volantom tej polepenej predvádzačky mi pred časom nedala prednosť pri výjazde z benzínky...

Ktoré z týchto áut zvoliť? Ťažká otázka... Obe sú Ambiente, jedna z nich je nová, tá druhá už má cez 100tkm. Jedno je kombi, druhé liftback; no a aby toho nebolo málo, tak 1.9 vs 1.6. Tak poďme na to od konca - ak by som vyberal motor, tak beriem bez zaváhania 1.9. 1.6 je lemra lemravá, menej hlučná je len pri studenom motore, ale po zahriatí duní rovnako, ako 1.9. Combi má väčší kufor, ale keď ho nevyužiješ, tak ti postačí liftback. Nové je navyše nové, ale nie vždy to musí byť výhoda. Ak to kombi bolo zatiaľ bezproblémové, nechal by som si ho aj naďalej - väčší kufor, lepší a hlavne spoľahlivejší motor, pri poctivom servisovaní najazdí ďalších 150tkm bez väčších problémov!

Odkaz ke komentáři

160R: mas pravdu je to predvadzacka preto ta SPZ ka. Potreboval som nutne dalsie auto a cakacia doba na fabiu 3-4 mesiace a na Octaviu aj 6 mesiacov je nemyslitelne.

Potrbujem hlavne porovnat tie motory.Kufor v combiku ma az tak nezaujima. V podstate ide o to ze ked som zvyknuty na to ze 1.9 TDI slape celkom dobre motoricky aby som nebanoval ked si necham tu novu 1.6 tku a bude ten motor poddimenzovany alebo nieco take a ja si budem nadavat do somarov ze som svoje combicko nechal novemu kolegovi a ja som sa ulakomil na novu lenivu potvoru.

Co sa tyka spolahlivosti 1.9 TDI-okrem toho spojkoveho pedalu bolo vsetko OK.To ze mi dodr...li riad jednotku comfortu bola chyba servisu ...

Co ma pripadne caka s novou 1.6 neviem. Najviac mi na nej imponuje to ze je nova masina a potom aj to ze ma airbagy aj v prednych stlpikoch.Predsa je to o nieco bezpecnejsie. Ostatna vybava je identicka akurat PP je troska iny-novsi typ. Zajtra sa idem s nou oboznamit lepsie.

Cakam na dalsie nazory.

Stanson: preco nesuhlasis s 160R? napis konkretne.Budem rad.

Odkaz ke komentáři
Při volbě z těchto dvou bych si i bez větší zkušenosti s 1.6 TDI nechal právě jí, je to o dva roky novější auto, co má o těch 111 tisíc km méně, takže pro mě jasná volba. Navíc nižší pojištění.

Souhlas.

A pokud pochybuješ o motoru, tak proč si ho nejdeš vyzkoušet? Není nad vlastní zkušenost. Každý ti ho může subjektivně ohodnotit úplně jinak.

Odkaz ke komentáři

Tak som si dopre pamätal to auto :smich:

Najlepšie tie motory porovnáš tak, že presadneš z jedného auta do druhého a dáš si nejaké kolečko po okolí - a toto zopakuješ aj s druhým autom. 1,6ka nie je poddimenzovaná, len je proste úplne iná. Áno, nemá ten klepavý zvuk, no napriek tomu tam to dunenie zostalo a o to horšie to človek vníma, že to klepanie tam nie je. U 1,9 stlačíš plyn na podlahu a vyrazí dopredu. Keď toto spravíš s tou 1,6kou, tak po stlačení môžeš odpočítať "jedenadvadsať dvaadvadsať" a niekedy pri "dvaadv" to auto vyrazí dopredu - dovtedy sa nič nedeje!!! Úplne najviac to človek vníma pri predbiehaní, priblížiš sa na okreske za auto, vyhodíš smerovku, podradíš, stlačíš plyn a nič, si v protismere a predbiehané auto sa ti vzďaluje... Bohužiaľ nie je to len môj názor, stačí sa spýtať ľudí, čo do servisu dajú svoju 1,9 a ako náhradné auto dostanú túto novú 1,6ku. Človek, čo na 1,9 má čo-to najazdené je hodne prekvapený tým, ako 1,6ka nejde. Na druhej strane má o niečo lepšiu spotrebu. No a čo sa týka spoľahlivosti, tak 1,9 77kw nemá konkurenciu. Na to, že 1,6ka je nový motor a zatiaľ sa ich predalo neporovnateľne menej než 1,9, vyznieva vcelku smutne porovnanie počtu reklamácií - je to 1:1.

Odkaz ke komentáři

Protože jsem již se třemi 1.6 TDI CR jel a všechny byly tichounké oproti 1,9 a 2,0 TDI PD, oproti 2,0 103 KW je to slabota, s 1,9 mi to přišlo stejné, jen je potřeba malinko více otáček, ale za cca stejnou spotřebu. Mám blázna kamaráda a ten s tímto motorem umí jezdit mimo město i za 3,7l, ale je to velkej kochálista. :smich:

Odkaz ke komentáři

Stanson:Za 3,7 mimo mesta sa dá jazdiť aj s 1,9. Ja jazdím po meste, denne cca 40km a na jednu plnú nádrž spravím 1060-1100 km. Mal si možnosť porovnať 1,9 a 1,6 bezprostredne po sebe? Skús, budeš prekvapený. Keď skúsiš samotnú 1,6ku, tak sa ti bude zdať super. Ale len do chvíle, kým nepresadneš do vedľa parkujúcej 1,9. No a čo sa týka hluku, tak áno, 1,6 je tichšia. Napísal by som to skôr takto - 1,9 vydáva zvuk, skladajúci sa z klepania a dunenia. U 1,6 je to klepanie výrazne potlačené, no zostáva to dunenie, ktoré je však o to výraznejšie, že ho dá sa povedať neprehluší to klepotanie. Hlavne pri dlhších jazdách je tá 1,6ka nepríjemná, úplne najhoršia kombinácia je 1,6 + combi + radiť tak, ako odporúča ukazovateľ na prístrojovej doske. Ten totiž odporúča radiť pri nízkych otáčkach a vtedy to dunenie je na nevydržanie.

Nevymýšľam si, prichádzam do kontaktu s množstvom ľudí a pri výmene vo veľkých fleetoch ľudia proste hlásia svoje nie moc pozitívne názory na tieto 1,6ky... Proti 1,6ke hovorí okrem týchto vecí aj kurvítko menom DPF.

Dutch sadni do tých áut a porovnaj, niet nad vlastnú skúsenosť!

Odkaz ke komentáři

160R.Zajtra porovnam viac.Dnes som s 1.6 tkou presiel len nieco po meste a tak a uz som pocitoval presne to co pises(slapnem na plyn a nic sa nedeje.) Na 1.9 ci mam 80kmna tachometri a chcem predbiehat tak jednoducho sliapnem na plyn a vystrelim dopredu. Toto ale asi 1.6 tka nesplni a preto ju asi necham kolegovi.Ja nepotrebujem vytacat motor a stale preradovat. Mesacne natocim 6-7000 km,jazdim dlhe trasy a nijako motor nesetrim,slapem mu na krk stale a spotreba v zime cca 5.9. Teraz som dal letne gumy nove a cca 5.3. Ale dokazem aj to ako tu pises ty.To jest priemer BA-NZ za 3.9.To bola ale len skuska,tak sa jazdit v mojom pripade neda. Do pondelka rana sa rozhodnem.Ale aj ked si tu 1.6 tku nezoberiem budem o nej vediet vsetko a hned to tu zavesim.Zoberiem ju na vychod troska prevetrat a vyfukat pavuciny z vyfuka ked bola schovana v autosalone. xixi.

Dakujem vsetkym za postrehy a nazory.

Ak bude daco zaujimave ozvem sa.

PS" pri vymene brzdovych platniciek sa musia udajne menit aj kotuce-takuto vec mi chcu natlacit do hlavy zo servisu.Myslim ze platnicky budu stacit ked kotuce nemaju znamky poskodenia.Videl som ked mi menili gumy v pneuservise.

Odkaz ke komentáři
Ktoré z týchto áut zvoliť? Ťažká otázka... Obe sú Ambiente, jedna z nich je nová, tá druhá už má cez 100tkm. Jedno je kombi, druhé liftback; no a aby toho nebolo málo, tak 1.9 vs 1.6. Tak poďme na to od konca - ak by som vyberal motor, tak beriem bez zaváhania 1.9. 1.6 je lemra lemravá, menej hlučná je len pri studenom motore, ale po zahriatí duní rovnako, ako 1.9. Combi má väčší kufor, ale keď ho nevyužiješ, tak ti postačí liftback. Nové je navyše nové, ale nie vždy to musí byť výhoda. Ak to kombi bolo zatiaľ bezproblémové, nechal by som si ho aj naďalej - väčší kufor, lepší a hlavne spoľahlivejší motor, pri poctivom servisovaní najazdí ďalších 150tkm bez väčších problémov!

I TyIgore :smich:? Kam furt chodíte na ty "bludy" o větším kufru? V základu má hatchback 585 litrů, combi 605, těch 20 litrů opravdu dělá rozdíl :smich: Kolikrát za rok člověk narovná věci i nad plato? Já tedy ani když jedu an dovlenou a to vozíme kočárek, který třetinu kufru zabere s přehledem. A i tak je hatch 1350 a combi "jen" 1665 litrů.

Nové auto se zárukou přece vždycky musí být výhoda, ne 1.9 TDI, co mám 111 tisíc km, při nájezdu, který Dutch má, to bude brzo 222 tisíc a co pak?!

160R: mas pravdu je to predvadzacka preto ta SPZ ka. Potreboval som nutne dalsie auto a cakacia doba na fabiu 3-4 mesiace a na Octaviu aj 6 mesiacov je nemyslitelne.

Potrbujem hlavne porovnat tie motory.Kufor v combiku ma az tak nezaujima. V podstate ide o to ze ked som zvyknuty na to ze 1.9 TDI slape celkom dobre motoricky aby som nebanoval ked si necham tu novu 1.6 tku a bude ten motor poddimenzovany alebo nieco take a ja si budem nadavat do somarov ze som svoje combicko nechal novemu kolegovi a ja som sa ulakomil na novu lenivu potvoru.

Co sa tyka spolahlivosti 1.9 TDI-okrem toho spojkoveho pedalu bolo vsetko OK.To ze mi dodr...li riad jednotku comfortu bola chyba servisu ...

Co ma pripadne caka s novou 1.6 neviem. Najviac mi na nej imponuje to ze je nova masina a potom aj to ze ma airbagy aj v prednych stlpikoch.Predsa je to o nieco bezpecnejsie. Ostatna vybava je identicka akurat PP je troska iny-novsi typ. Zajtra sa idem s nou oboznamit lepsie.

Podle mě to posuzování motorů je značně subjektivní - kdysi mi doli půjčil svojí RS v naftě a když jsem to porovnal se svým TFSI, tak jsem taky řekl, že to sice v určitých otáčkách nakopne, ale předtím nic a potom nic, a řekl bys, že 125 kW a 340 Nm je lemra líná?

U 1,9 stlačíš plyn na podlahu a vyrazí dopredu. Keď toto spravíš s tou 1,6kou, tak po stlačení môžeš odpočítať "jedenadvadsať dvaadvadsať" a niekedy pri "dvaadv" to auto vyrazí dopredu - dovtedy sa nič nedeje!!! Úplne najviac to človek vníma pri predbiehaní, priblížiš sa na okreske za auto, vyhodíš smerovku, podradíš, stlačíš plyn a nič, si v protismere a predbiehané auto sa ti vzďaluje...

Myslím si, že i tohle je hodně o tom, jak se s tím autem sžiješ a nučíš zacházet. Ono i u TFSI můžu šlápnout na plyn a dvě vteřiny se nebude dít nic, prt. tam mám šestku a 1500 otáček...

PS" pri vymene brzdovych platniciek sa musia udajne menit aj kotuce-takuto vec mi chcu natlacit do hlavy zo servisu.Myslim ze platnicky budu stacit ked kotuce nemaju znamky poskodenia.Videl som ked mi menili gumy v pneuservise.

Dobrej servisní blud, taky už jsem ho slyšel :smich:

Jinak co se výběru z těch dvou aut týká, přijde mi, podle toho co píšeš, že jsi rozhodnutý pro 1.9 TDI, takže jestli to tak cítíš, nech si jí a nehledej důvody, proč si nebrat 1.6 TDI. Důležité je, jak to cítíš Ty sám, prt. pak si to auto podle toho budeš i užívat neb neužívat, jestli mi rozumíš. Opravdu nejlepší jsou ta rozhodnutí, co si uděláš sám, tak nějak srdcem a ne že se necháš od někoho přesvědčit přes rozum.

Odkaz ke komentáři

mischicka: Diki za tvoj nazor.

Teraz som sa vratil z testovacej jazdy.Najskor do 1.6 tky-poriadne som ju prevetral a je pravda ako tu pisu vsetci o tom motore:je proste iny,ale napodiv nieje lenivy ako som si myslel.Pri preradeni a zoslapnuti plynu je tak zlomok sekundy akoby nereagoval ale potom sa berie dopredu.Aj som od 80km rychlosti na 5ke predbiehal a slo to v pohode.Motor je fakt tichší,pripadal mi ako benzinak a aj ta jazda s nim je podobna ako na benzinaku.

Potom som to iste urobil aj s 1.9 tkou a dokonca sa mi zdala troska slabsia.Ale podotykam ze to je combi(teda vacsie auto) a v kufri som mal cca 100km vahy a plnu nadrz,kdezto u 1.6 tky bol prazdny kufor a prazdna nadrz.

Myslim si ale ze nove auto je predsa len nove auto a tak ZVITAZILA 1.6 tka.(fnuk fnuk bude mi za 1.9tkou smutno-za tie dva roky a 111 250 km).

Este taka mala prosba: Vie niekto poradit ako šikovne vyberiem tie dvierka na odkladacej skrinke na pristrojke hore?Mam na nich nalepeny drziak GPS-ky a nechcem ho odlepovat pretoze uz by asi nedrzal na druhych dvierkach.Chcem ich len vymenit medzi sebou.Viz foto.

post-2353-1302953360_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dutch: Tak nech teda dobre slúži. Som zvedavý potom na postrehy, keď najazdíš podobne veľkú porciu km s 1,6kou...

Mischicka: Ty si nepochopil, čo som písal :( Ja som neporovnával konkrétne tieto 2 autá, ale porovnával som zvlášť karosérie a zvlášť motory! Či kombi alebo liftback, 20 litrov v objeme kufra je naozaj zanedbateľných. No keď potrebuješ odviezť niečo väčšie, tak do kombíka to v pohode zavrieš, kdežto pri liftbacku kufor nezavrieš. Určite je ľahšie prejsť z liftbacku na kombi, ako z kombi na liftback. Človek, čo kúpi kombi, zvolil ten typ karosérie z nejakého dôvodu... Podobne je to s motorom, ty bohužiaľ porovnávaš hrušky (2.0 TSI) s jablkami (2.0 TDI) - logicky tam rozdiel je. Ja som porovnával motory s rovnakým výkonom - 77kw, rozdiel bol len v objeme. A tu trvám na svojom, pri rovnakom spôsobe jazdy (otáčky, zaradený prevodový stupeň, stlačenie plynového pedálu) sa 1,6 javí v porovnaní s 1,9 ako podstatne lenivšia, preto je lemra lemravá :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...