a.m.b.r.y Odesláno Listopad 10, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2014 Zdravím, mám 02 combi TDi 77KW a mám dotaz ohledně účinnosti brzd na ruční brzdu. Ručka by měla udržet auto v kopci 15°, jesi se nepletu. To mě udrží. Ale třeba v 30km/h nedostanu přez ručku zadní kola do smyku, ať tahám jak tahám. Je tohle normální? O2 mám přez rok, předtím sem měl feldu s bubnama a ta šla přez ručku v 30ti v pohodě, tak mě právě přijde, jesi není něco špatně když auto s kotoučama nedostanu do smyku. Kotouče i desky jsou slušný a lanka měněný loni. Jen se ptám jesi je to normální. Kotouče origo 255x10. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 10, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2014 Jestli se nepletu, ale na combi je zatezovy regulator na zadni brzdy... jestli je nejak zapojen i na rucku to ti ted patra nrjsem schopen rict... skus nekoho najit kdo ma combi a porovnej to s nim... nebo skus stricka google... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Listopad 10, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2014 myslím, že auta s ABS žádný regulátor nemají, vše řídí ŘJ. Myslím, že na vině bude fakt, že od face se nedá vypnoput ESP 0 Citovat Odkaz ke komentáři
a.m.b.r.y Odesláno Listopad 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 10, 2014 mam rok 2005 před fl. Právě se ptám jestli někdo s combi nemá tu zkušenost. Ja ESP nemám. A i tak, ručka je vyloženě mechanická část, do které vůbec elektronika, či ABS nezasahuje. Kdyby měl někdo s combi vyzkoušel, tak mě dejte vědět, jesi je to normální, že nejde do smyku - na suchu, či mokru. Na snihu to normálně jede jak sáňky - ručka. Ale bez sněhu to jen začne spomalovat, ale smyk nic. Kdyžtak ještě písnite kdyby někdo věděl, díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Listopad 10, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2014 ručka je samozřejmě mechanická, ale pokud jde auto do smyku, tak by ESP mělo reagovat, pokud ho ale nemáš....Co v takové situaci udělá samotné ABS netuším. Asi máš příliš kvalitní gumy :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 10, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2014 abs s tím nemuže udělat nic... nemá do toho jak zasáhnout 0 Citovat Odkaz ke komentáři
a.m.b.r.y Odesláno Listopad 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2014 No právě je to pouze mechanická část. A u normální O2 nemá někdo skušenost? Nebo že by někdo vyskoušel? Jsem si říkal, jesi ta ručka nevyvine takovou sílu, aby to dostala do smyku? Ale u všech aut co jsem měl to šlo, Š120, Fiat Tipo, Felda, tak mě to právě zaráží.Jinak kola standart, 195/65/R15 Barum 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 13, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2014 na mokru to stoporocentně bloknu, na suchu to je problém docela... musel bych asi zarvat fest 0 Citovat Odkaz ke komentáři
a.m.b.r.y Odesláno Listopad 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2014 OK, díky tak to bude asi normální, kdyby ještě někdo vyzkoušel tak bych se nezlobil, díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Listopad 14, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2014 Ahoj mám sedan 2004 a nemám problem na suchom asfalte cez ručku dostať auto do šmyku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.