Přejít na obsah

Rady při koupi Octavie, na co si dát pozor, co si ověřit...

Guest astrid

Doporučené příspěvky

Ta z Vrchlabí je už obyč TOURka ale trošku vybavená :D Xeny, ESP, climatronic, maxík, plná elektrika...

A ještě mi přijde úsměvný, jak většina zbořenin má přelepený datum výroby předního čela. přeci jen nějakej hejl by jim na to mohl skočit, že to je nebouraný ale pokud by to viděl, tak jim to nezbaští ani ten největší blb... :rolleyes:

Co jsem měl možnost prohlídnout si octávky v okolních bazarech, tak drtivá většina jsou zbořeniny, nebouraný auto se snad ani nedováží, ono na zbořce prodávané jako nebouraná se vydělá dost peněz a vždycky na to někdo skočí. Kdyby alespoň ty ceny odpovídali ale např.: nedávno jsem měl vyhlídlou vybavenou OIC 1.6mpi 02/03 na fotkách pecka a v reálu zbořená, dorvaná, nejspíš stočená za zlodějských 120tis. a smutný na tom je, že to za tu cenu ještě ten samý den nějaký jouda koupil...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Nazdar....Chcel by som sa opýtať či sa este oplati kupit Octaviu 1.8T 110kW r.v. 2000-2004 v dnesnej dobe? Alebo trosku pockat a kupit novsí model? Paci sa mi aj octavia 2 Facelift 1.8TSI r.v 2010 ale pozeral som ceny takýchto aut a najazdenými km napr 30000-40000 si pýtajú 13000euro a viac......tak preto sa pýtam....OC1 1.8T 110kW je lacnejsie a slabsie o 8kW......poradte

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

ahojte,

tiez by som sa chcel opytat na O1 1.8T 110kW. Mam teraz O1 1.6 55kw :palec: ,ale rozmyslam, ci nevymenit za tu 1.8T. Modely RS 132kw co pozeram,su dost v zubozenom stave vsetky a nemaju 4x4. Co pozeram,tak tie 110kW su aj 4x4, co by sa mi pacilo. Aj som tu cital,ze tu 110kW viem pekne nachipovat na 140kW a krutak okolo 290Nm? plati to aj pri verzii 4x4?

A co hovorite na ten system 4x4, je celkom spolahlivy?

Dik za odpovede

Odkaz ke komentáři

Tak samozřejmě volba 1.8T s uvažovanou úpravou SW je přestup o 3 třídy výše. Tahle motorizace se dá koupit za rozumný peníz i ve čtyřkolce (+/- 100tKč), protože lid je přesvědčen, že to děsně žere, tudíž o tyhle auta není až takový zájem (jako třeba o TDi nebo zmiňované RS). Běžná realita spotřeby leží někde mezi 7,5 – 9,5 litru dle stylu jízdy. Jen je samozřejmě nutné respektovat, co se dá čekat od takto starého auta (najeté kilometry, spolehlivost, servisní náklady).

S úpravou ŘJ by neměl být problém, upravovaly se všechny typy. Ale rozhodně bych volil nějakou důvěryhodnější firmu, ne takovou, která „upravuje“ 50 značek a 1000 motorů. Já osobně bych jel do Sportmotor, kde navíc určitě budou mít na takhle vyběhlý motor výrazné slevy.

Ohledně spolehlivosti 4x4 tu najdeš jiná vlákna, ale obecně to problematický prvek není.

Odkaz ke komentáři

dakujem ti pekne za odpoved :palec: . Co sa tyka spotreby, na tu nepozeram . Kolko to spapa, tolko spapa. Ja sa chcem tesit vykonnejsiemu motoru.

Tak ako vravis,je to uz starsie auto - a preto budem peclivo pozerat nove inzeraty a kupim auto len vtedy,ak bude v dobrom stave. Nastastie nie som do aut taky amater a viem si pozriet vsetko a pichnut to tiez na VAG.

Ak ale najdem aj verziu bez 4x4 a skonstatujem,ze je vozidlo vo velmi dobrom stave,tak ho kupim aj bez 4x4.

Chipnut by som to dal az tak o rok a samozrejme u renomovanej firmy(do ciech je to pre mna daleko). A kedze najprv chcem auto dat do super stavu, co sa technickej stranky tyka-podvozok, motor - dat tam vacsi intercooler a pomaly to pripravit na chip. Mozno aj vacsie turbo - to uvidim v priebehu vyvoja situacie.

Pozeram,ze tu su na predaj pekne kusky,ale skoda,ze je to cesko - kedze nasa dan za vykon auta a kontrola originality ,prihlasenie atd vynasa cenu auta do ohromnych vysin :wallbash: Len 700eur by som dal za dan pre 1.8T motor.

Takze si pockam aj dlhsie, ci sa nieco neobjavi na Slovensku.

Odkaz ke komentáři

Pokud uvažuješ i auto bez čtyřkolky, tak tenhle motor se dával i do Touru, takže co do životnosti auta si můžeš ještě pomoct o pěkných pár let, přitom se to moc neodrazí v ceně (třeba na Tipcars jsem našel ročník ´08 za vcelku “směšných” 125t. nebo ´06 za 92t). Zde je pak i otázka, zda se I přes Vaše poplatky neoplatí projít násobně větší nabídku v ČR …

Auto na chip nijak připravovat nemusíš. Motor je v základu tak těžce podladěný, že jen ten čip tam pak bez čehokoliv dalšího udělá 140-150kW. A zatím jsem se nikde nesetkal s tím, že by měl někdo upravovaný SW na HW úpravy, resp. že by tyto byly podmínkou. Když totiž porovnáš “efektivitu” SW úpravy, kterou dnes i u dobré firmy pořídíš za pár tisíc CZK, proti HW (turbo, intercooler, výfuk, sání), tak tam je v “ceně koně navíc” rozdíl jednoho řádu, nehledě na to, že lepší HW (trochu) poznáš až ve vysokých otáčkách, v běžných provozních (1.800 -3.500) tam rozdíl není skoro žádný (resp. třeba větší turbo ti to v nižších může i zhoršit).

OT: Ani u Vás ještě hýbali s výkonovými daněmi? Za 1.8T to bylo “jen” 397 EUR ….

Odkaz ke komentáři

Dakujem za dalsie informacie. Aj som zabudol,ze sa robili aj tourky s tymto motorom.

Tak do ciech nepojdem, lebo to by som prerobil aj na doprave tam a naspat. Tak snad sa objavi casom nieco zaujimave aj u nas. Ked nie,tak nie. Nie som typ, co musi kupit za kazdu cenu :palec:

A mas pravdu, je to "len" 397 eur -

nad 104 kW do 110 kW................................................................................................397 €

Ale aj tak to zamrzi,lebo clovek by to dal do pripadnej opravy a nie statu do hrdla :wacko:

Dakujem este raz.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

tak poslusne hlasim, kupil som octavia 2003 1.8T 4x4,elegance Plna vybava okrem zadneho stieraca a xenonov. Neveril som vlastnym ociam, prvy majitel, kupovane na slovensku, najazdene 84 000km. Auto ako nove co sa tyka interieru a motora, podvozok ako novy takisto. Skontroloval som to aj v databaze STK a Emisnej,vsetko sedi. Jediny problem je lak :wallbash: :wallbash:

Ma teda kopu skrabancov, vacsina len jemnych ,co sa da rozlestit, ale musim nalakovat piate dvere ,lebo majitel cuval s otvorenymi piatymi dverami a cuchol o nejaku tyc a teda tam ,kde je znak SKODA tak je jemne preliacene a skrabnute . A klasika pod plastom, co drzi osvetlenie SPZ je malicka hrdza, taka bodka na kazdej strane.

Ale nevedel som odolat proste. Okrem laku v nadhernom stave :palec: :palec: :palec: . Okrem tej malej hrzde nikde nic hrdzave. Tak som si povedal,ze ten lak dam zrobit na tom kufri a zislo by sa aj na dverach spolujazdca - niekto to najpravdepodobnejsie oskrel s nakupnym vozikom :wallbash: :wallbash: .

Ale inak :beer:

EDIT: inak ma to aj laktovu opierku, cisto ako nova .

Aj napriek laku som velmi rad,ze som to kupil

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj ,přišel čas na změnu a do oka mi padla škoda octavia combi 1.9 tdi 81kw,rok výroby je 2000.Našel jsem v inzerci jednu celkem pěknou z kladna,ALE má najeto 324tisíc,rozvody se teprve budou dělat,v motoru je slyšet menší cvakání-zjevně hydroštely,spojka dělaná před třemi lety,nedávno repas turba,dělané komplet brzdy,je to pouze na zimákách,letní už nemá.Když jsem to projížděl tak zátah měla pěknej,turbo si taky krásné hvízdalo,mělo by být po repasy.Ikdyž kolem EGR to bylo celkem solidně zaprasený.Akorát že je slyšet trochu to cvakání.Údajně na tom byla dělaná přední náprava,stabilizačky,čepy .Tlumiče byly takový houpavější,ale na silnici to sedělo podle mě celkem pěkně.Chlápek za to chce 50 000.Teď můj dotaz,myslíte ,že má cenu vůbec tohle auto brát ?Celkem se mi zalíbila,ale nechtěl bych si naletět.Díky za rady,jsem nováček a vybírám svojí první octávii.

Odkaz ke komentáři

Nevim, jak bezne provozujes auto (v jakem stavu). Ale do tohodle tech 50k muzes obratem jeste jednou nacpat (napriklad predni tlumic stoji 2500,-). Za ty penize si kup radeji neco jednoducheho s jednoduchym motorem. Urcite nenajezdis mnoho, tak pouvazuj treba o 1.6, pokud chces vylozene octavii. Lepsi uvazovat rocniky 2002 a vys.

Odkaz ke komentáři

Nevím, kde kupuješ tlumiče, ale dají se sehnat Bilsteiny B4 za 1200 ;)

Jinak zpátky k dotazu, ročník 2000, 300tkm - řekl bych jeden z mála poctivých prodejců, který přizna najeté km.. Hydroštely - cca 1200 + práce, rozvody 3500 + práce.. Musíš vědět sám, jestli se ti vyplatí do ní ještě investovat ;) Pokud je kastle v pořádku, tak ho zkus třeba o 5t ještě stlačit s cenou a uvidíš ;)

Odkaz ke komentáři

Hellboy: A nebo muze udelat rozvody a hydrostely a deset let jezdit a nic neresit...Navic 2500,-za tlumic je cena v kelly (nebo elitu) bezbjakejchkoliv slev ne?Ve finale muze koupit misto tvyho tlumice za 2500,- za 5000,-stavitelny TAcko ktery 50000km najede v pohode.

HUBI: Cepy a podobne poznas jestli jsou novy nebo orezly...Ja osobne bych mel malonko stach z hvizdani turba,ale muze byt treba jen nekde dirka ve vyfuku...

Jinak jak napsal Dakie: Bohuzel je to stary auto a je treba to tak brat.

Upraveno uživatelem Spooky1
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 11 měsíců později...

Nznáte náhodou někdo tohle auto,nebo majitele, případně jestli by někdo z okolí - stojí v autobazaru autoslávia v Praze 9- se na ni mohl mrknout, na ten rok a výbavu celkem nízká cena, volal sem tam a bylo mi řečeno, že byla pravděpodobně bouraná na zadek, ale nevím v jakém rozsahu. Díky

http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16335560?company=1&goFrom=list

Upraveno uživatelem twe2000
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím pánové.

Určitě se to tu již několikrát řešilo, ale znáte to, každej uživatel - jiný požadavky, kapitál atd. Takže položím obligátní otázku. Nejdříve Vás ale seznámím s mou situací.

Chci si koupit octávku 1. Moc toho nenajezdím, z 80%couračky okolo komína (do 8km), chci rok výroby minimálně 2003 po faceliftu, nejlépe novější samozřejmě. Najeto u benzínu do 200tkm u nafty tak 350tkm. Teď mě docela zlákala 1.8t ale samozřejmě mám z toho turba trošku strach. Největším favoritem je asi 1.6MPi ale přemýšlím i nad 1.9 TDi. Moje představa je tak 80 000,-kč maximálně těch 90 000,- kč.

Co si myslíte? Dá se sehnat slušnej vůz v týhle cenový relaci? Poměr cena:stav bude nejlepší samozřejmě asi u tý 1.6 ale našel jsem i pár těch 1.8t a 1.9TDi. Jaký jsou nejčastější závady u jednotlivích motorizací? U 1.8t se hodně spekuluje o spotřebě. Jeden jezdí jak hovado za 8/100 a druhej se s lehkou nohou nevejde pod 10/100. Dokonce jsem na internetu našel tohle ODKAZ Ale je mi to nějaký podezřelý. Zajímají mně vaše názory a zkušenosti s jednotlivýma motorizacema. Děkuju za odpovědi

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...