Přejít na obsah

Rady při koupi Octavie, na co si dát pozor, co si ověřit...

Guest astrid

Doporučené příspěvky

Rozhodně prodat 55kW než házet ze skály, ještě někomu poslouží určo. :palec: Já ji také musím prodat. žravé T je lepší. :) A s lehkou nohou papá málo, méně než 55kW. Ty TDíčka nejsou pro mě. ;) Počítám do měsíce bude doma a v plné palbě. :lol:

chipmann. Ten motor ve feldě by snesl i 6ku. :) Bohužel tyhle auta rezli před očima, jinak by byly dobrý.

Odkaz ke komentáři
Za tím si budu stát, srovnání mám i s jinými motorizacemi. 74 kW jen tak 55 kW neujede. 1.8T jede sice dobře, ale také nic moc a to jsem s tím jezdil 3 roky. 55 kW je slušná, zrychlení má dobré.

měl sem tě jako věrného tomuhle motoru..ale teď si ho zradil přechodem na turbínu.... :lol:

u 1,6kařů si už neškrtneš asi :palec: :) ;)

Odkaz ke komentáři

Věrného ne, protože jsem aut vystřídal hodně, ale oblíbil jsem si svoji octu, i když mě ten výkon někdy štval, když jsem potřeboval rychlou akceleraci. Hlavně ze zapnutou klimou v plném obsazení a vše ubíralo výkon. Ale rozhodně nezapomenu, jako na své předchůdce. Vytuněná š 125 i s motorem. Hlavně ten 55kW motor znám, tak můžu podat i info. :rolleyes:

Dříve jsem přemýšlel nad tím dvoulitrem než nad jednaosmičkou. :lol: Pak jsem vlezl do áček na podívanou a nezapomenu. :D

Odkaz ke komentáři

no jo no...já s tou svojí byl teda až od vysoký školy...přes mladické nerozvážnosti jsem se tak nějak přenesl. AEE je moje první auto a vlastně i auto které mě naučilo jezdit-tedy učí mě ještě stále-neboť málo kdo si může říct že vše umí :lol:

Takže u toho vzájemného učení a starání se jeden o druhého ještě nějaký čas zůstanem :rolleyes:

I kdyby jsem to časem vyměnil za něco silnějšího - zatím nemám důvod jelikož je naprosto zbytečný si kupovat něco jinýho a navíc bude potřeba investovat jinde(bydlení...) - tak Oktu max. nechám našim na důchod. Pokud bych měnil, tak asi za Oktu II-1,4TSI, nebo za Yetiho 1,2nebo 1,4 TSI

Odkaz ke komentáři

Giancarlo, však já také, moje první vlastní octa a přesedlal jsem na ni z favouše, když nebudu počítat služebky a těch bylo dost. Za těch 7 let jsem si užil dost, tak jsem nepotřeboval něco náročného. :D

Asi bych se jí nevzdal, ale člověk prostě musí někdy překousnout a dát pryč, takový je život, i když byla se mnou dlouho, ta novější bude také octa, tak zas taková změna nebude, až na ten motor a vybavení. :D Jinak stále budu pod vlajkou Škody. ;)

TomášT, člověk se učí stále a nejen za volantem. ;) Třeba by jsi vyměnil, kdyby se ti naskytla příležitost vlastnit jinou octu. :D Jasně, ty máš jiné priority a jsou důležitější věci, ale já už mám rodinu, vlastní bydlení atd., takže uvažuji jinak. :D

OII se mi nelíbí, ale Yeti vypadá dobře, takže bych volil Yeti. A mají supr motory, což se mi líbí, ale ty ceny za nové, děs. :)

chipmann a VSemi, i před tím, ale mlčel jsem. :D

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Giancarlo, však já také, moje první vlastní octa a přesedlal jsem na ni z favouše, když nebudu počítat služebky a těch bylo dost. Za těch 7 let jsem si užil dost, tak jsem nepotřeboval něco náročného. :D

Asi bych se jí nevzdal, ale člověk prostě musí někdy překousnout a dát pryč, takový je život, i když byla se mnou dlouho, ta novější bude také octa, tak zas taková změna nebude, až na ten motor a vybavení. :D Jinak stále budu pod vlajkou Škody. ;)

TomášT, člověk se učí stále a nejen za volantem. :D Třeba by jsi vyměnil, kdyby se ti naskytla příležitost vlastnit jinou octu. :D Jasně, ty máš jiné priority a jsou důležitější věci, ale já už mám rodinu, vlastní bydlení atd., takže uvažuji jinak. ;)

OII se mi nelíbí, ale Yeti vypadá dobře, takže bych volil Yeti. A mají supr motory, což se mi líbí, ale ty ceny za nové, děs. :)

chipmann a VSemi, i před tím, ale mlčel jsem. :D

No to já šetřím na SupII v combu :D

Odkaz ke komentáři

to sme dva chipmene :D

4letý po lízačce brunello rosso(ta vínovo fialová) sedan....béžový interiér..benzín..jen mě sere že to toho nedaly něco normálního...1,4-škoda slov.......1,8...no...asi jediná možnost... 3,6to mě doma neprojde :D ale i tak..už je to moc.. škoda že do toho nedaly 2,0 z RSa nebo nějaký 2,5..benzín

no a to sme se tu s chipmenem s váma dohadovali o motorech když to sou vaše první auta??? :)

já že máte projeté všechny když ste tak hájili tu 1,6 55ku :D

to by pak byla jiná...by ste změnili názory :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...