Přejít na obsah

Robího černá Octáva

Doporučené příspěvky

Takže Vás tu všechny zdravím a rád bych tu představil mojí Octávenku. Nejdříve zlehka jak jsem se k ní dostal. Jednoho dne jsem si koupil Octávu II 1.9 TDI 77 KW zlaté metalízy. Bylo to moje první auto tak jsem s ní jezdil a pak jí prodal, koupil jsem auto jiné, ale Octáva mě zůstala nějak v srdci tak jsem si jí koupil zas stejná motorizace, akorát jiná barva tentokrát to byla modrá, tu jsem měl též půl roku a jelikož zlobil motor tak jsem jí prodal a koupil jsem si Passata c3/b6 no a stále jsem myslel na Octávu. Takže jsem Passata a včera po dlouhém hledání té pravé, která mě už konečně vydrží jsem si večer přivezl Octavii II 1.9 TDI 77 KW černá metalíza. Na vozu je vzádu křidýlko a vepředu RS nárazník. Je ve výbavě Elegance - multifunkční volant, výhřev sedadel, dvouzona, originál rádio, výhřev zrcátek, samozatmavovací zpětné zrcátko atd.

Bezpečnostní prvky jsou pískovaná okna, alarm, a zámek zpátečky. Já si na ní budu dávat ještě páku na volant. Jelikož se strašně kradou :-(. Bohužel žijeme v hrozné společnosti.

Moje plány možná ještě do konce roku: Vystříkat dutiny, natřít podvozek gumoasfaltem, přední okna zatmavit na maximální možnou a stříknu masku na černo. Nejspíš i zadní znáček. Na jaro mám koupené už od léta kola R18 Dotz Hanzo, takže ještě sehnat povolení :D. Octávenka má najeto 137 000 km. A včerejší spotřeba na 250 km byla 4,2l.

Takže doufám že Vám tu nebudu překážet a že se brzo dostanu do clubu :-)

INFO :

12.2014 - Stříknuta maska na černo + znaky a stání se členem Octavia clubu

28.2.2015 - Přední komplet nové brzdy

3.2.2015 - Vyměná všech filtru

2.3.2015 - Zakoupeny Alu disky Dotz Hanzo R17 a zároveň nasazeny.

6.3.2015 - komplet led interier + SPZ a nástupní zona

19.4.2015 - Výměna oleje a filtru

10.5.2015 - Výměna levého předního ložiska

12.7.2015 - Výměna chladiče

18.7.2015 - Třmeny do červena

20.8.2015 - Výměna oleje a všech filtrů

17.9.2015 - Prodáno

Plány do budoucna:

Zadní RS nárazník

Jiné křídlo

Komplet přeleštění (oživení laku)

post-38287-0-68047100-1417852385_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Robí
Odkaz ke komentáři

Vítej :-) máš ji pěknou

Já mám třeba pojištěnou na 200 tis. a přímo sem se ptal že když by mi ji ukradli tak mi dají celou částku i kdyby to auto takovou hodnotu nemělo, jenom se podle výše , na kterou sem si to nechal pojistit, odvíjí pojistné :-) V dnešní době je asi nejlepší volba ochrany dobrá pojistka :-)

Odkaz ke komentáři

Děkuji Vám, lepší fotky musím teprve nafotit. Zatím toho moc nemám, mám jí teprve od včera :-)

Neříkám že páku na volant neumějí odemknout, ale když k tomu mám alarm a zámek zpátečky a ještě pískovaná okna tak by je to mohlo odradit.. Doufám..

Jinak teda když už to je tu nakouslé tak na kolik výjde pojištění auta ? Třeba jak píšete těch 200 000 Kč a 100 000 Kč ?

Odkaz ke komentáři

To je ruzny jak ktera pojistovna.

Ja mam havarko se vsim vsudy a spoluucast 0% (min 2000) a platim 11 500 rocne. Auto je pojisteny na aktualni prodejni cenu na trhu (na castku me to nechteli pojistit) a v den pojisteni to bylo 208 tkč + jeste pojisteny audio na 70 tkč k tomu takze kdyby me to ukradli tak dostanu momentalne necelejch 280. Ale ja mam extrem s tou 0 spoluucasti a jeste Columba, kdybych nemel pojistenyho columba a klasickou spoluucast 5% a jeste podminku ze vsechny opravy budou ve smluvnim servisu Kooperativy tak sem na nakejch 6,5-7 tisicich.

Odkaz ke komentáři

Vitej,oktavku mas peknou,ale s tim gumoasfaltem neblbni.Doba Š120,kde se to takhle natiralo,aby to nehnilo je davno pryc.Opak je pravdou.Pod gumoasfaltem to hnije 2x rychleji,pze zadrzuje vodu.Jakmile ti po nejakem case sam odpadne,uvidis,co pod tim bude hnusu.

Pokud si myslis,ze Ti O2 zhnije odspodu a budes to chtit zachranit natrenim,kup radeji Tlumex plast ;) Ale dle me je blbost oktavku timhle natirat.To same dutiny - zbytecnost.

Jinak Ti preju hodne stastnych km bez poruch a nehod ;)

Upraveno uživatelem Schavi
Odkaz ke komentáři

zikmeister :D

Schavi - myslíš že gumoasfalt hnije ? Děda tím natíral Peugeota 405 každé dva roky, má ho už 20 let a není na něm žádná koroze a samozřejmě stříkal dutiny. A ten tlumex plast nezadržuje vodu ? No vim že Octávy tolik nehnijou, ale přece jen jsem se setkal s tím že měly prohnilé prahy.

Odkaz ke komentáři

Ja jsem mel gumoasfalt na rapidovi a pod natrenymi misty bylo vzdycky vlhko..Tlumex tohle nedelal..to co jsem psal vyse je moje zkusenost ;) meli jsme v rodine asi 4 120ky,rapida,felicii,01 a 3x O2. Tlumex byl dobry,drzel a neloupal se,pze neni vodou reditelny jako gumoafsfalt. Tatik natrel svoji O1 gumoasfaltem a akorat si zamrdal nektere spoje,srouby atd.na podvozku,ktere, kdyz se pak menili,staly vic casu,energie a sprostych slov nez kdybys opravoval cisty podvozek.

Dle me bud tlumex nebo radsi cisty podvozek.Ja myslim,ze Ti to hnit nebude,abys to musel osetrovat at uz tim nebo tim.

Upraveno uživatelem Schavi
Odkaz ke komentáři

Tak dneska mně přišly konečně žárovky Osram blue hyper 5000 kalvinů ;-). Parkovačky už tam bílé mám. Takže zítra, možná ještě dnes vyměnim žárovky a osvětlení SPZ, v interieru jsem vyměnil spínač světel za novější a vyměnil jsem si rukojeť řidiče s ovládáním. Už mám v koupelně umytou přední masku a začínám jí stříkat na černo :-). Ještě přemýšlím že koupím nové znaky a stříknu je načerno a nandám na auto. Přemýšlím jestli nechat zatmavit přední okna na maximální dovolenou hodnotu 30 %. Jelikož ze základu jsou na 25 % ne ? ALe zas když je nechám zatmavit tak v tom budou už ty vlákna, že by neměly propustit sluneční záření a oslňování v noci. Takže uvidim.

Odkaz ke komentáři

Ne, nemůžou. Pořád dokola stejné otázky :wallbash:

Z výroby už okna tónovaná máš na maximální přípustnou mez. Dozadu si dej klidně propustnost 0%, ale přední okna mohou mít minimální propustnost 70% (což odpovídá tónování z výroby) a čelní sklo 80% (což odpovídá tónování z výroby)....

Odkaz ke komentáři

Však já psal, že bych si je nechal dát jen na 30%. Tak proč mě tu napadáte ? Z výroby to jsou nazelenalé okna a mají 25% propustnost. Jsou bez vláken, tudiž řidiči oslňujou přes zrcátka a prochází sluneční záření. Když si tám dám folie 30% s vláknama nebo jak se tomu přesně říká. (Říkám rovnou že nevim přesně ten název, aby mě tu někdo nenapadal). Tak by to mělo odrážet sluneční záření a neměli by mě oslňovat auta zezadu v noci. V zádu mám už dávno zatmaveno ;-) A čelní okno bych nezatmavoval.

Odkaz ke komentáři

Celni okno je 75 pokud to zase ted nekdy nemenili :-)

Nicmene je to jak pise Denis, zadna folie neprojde testerem, takze ti hrozi pokuta vzdy to ztmavi vic jak na tech 70 ;) Jediny reseni je ta keramicka nejsvetlejsi a to jeste neni zaruka uspechu zalezi na plno faktorech - kvalita testovaciho pristroje, kvalita te folie a jak jsou udelana okna

Kazdopadne pokud chces mit ztmaveny predni okna tak si tam dej nejsvetlejsi a hlavne tam nedavej atest. Treba ti to projde, zalezi na policajtech zda na to zrovna nebudou mit akci a na stk zda sou dusledni. Pokud to chces kvuli bezpecnosti tak dej bezpecnosti pruhlednou ;)

Odkaz ke komentáři

Tak auto má už černou masku. Znaků si nesmíte všímat, protože to jsou ještě ty staré, nové mě teprve příjdou. Možná dnes. Mám tam ty žárovky bílé, svítí jako ve dne. Akorát parkovačky vedle nich jsou divné žluté a to vedle normálních H7 svitily bíle. Foto dodám za chviličku :-)

Tak zde nějaké další fotky. Nejdřív jsou ještě před černou maskou :-)

post-38287-0-57673600-1418972413_thumb.jpg

post-38287-0-82923400-1418972422_thumb.jpg

post-38287-0-84859200-1418972439_thumb.jpg

post-38287-0-17352500-1418972447_thumb.jpg

post-38287-0-38386800-1418972470_thumb.jpg

post-38287-0-72069500-1418972494_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...