Přejít na obsah

Michův diamant OII Facelift

Mich

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

Přivezl po důkladné prohlídce, zánovní Octávii. Samotnému nákupu předcházelo důkladné prověření historie podle VIN, lustrace v policejní a leasingové databázi, detailní proměření tloušťky laku na každém dílu.

Octávii jsem koupil po prvním majiteli, původně měla zůstat v rodině 1. majitele, ale na 2 děti a 2 psy je sedan prostě malý. Koupili tedy combi a tohoto hatchbacka nabídli k prodeji. Měl jsem několik požadavků, ze kterých jsem slevit nechtěl - nebourané auto, nestočené a nelakované. S poctivýma km. Octávii jsem po veškerém prověřování a několika telefonech koupil druhý den od podání inzerátu ^_^ Hned jsem auto kvalitně pojistil, protože nenechavců je spousta, i když bude auto garážované.

Výbava elegance (napřed jsem se díval na Primu, ale vadily mi zrcátka a kliky v černé a mizerná výbava - jak se znám, vždy jsem si auto předělal pomalu na plnou výbavu krom minulého auta, které jsem měl z ministerstva, to bylo zase abnormálně vybavené :pivo: Co se dále týká Octavie, je bez jediného škrábance a kosmetických vad.

Výbava namátkou:

- automatická klimatizace Climatronic dvouzónový, s čidlem kvality vzduchu,

- palubní počítač s Maxi Dot,

- Day Lights denní svícení v mlhovkách,

- 4x el. okna,

- centrál s DO + zabezpečení

- el. nastavitelná zrcátka, vyhřívaná se sklápěním,

- aux, 8x airbag, ESP, ASR, ABS ...

- vyhřívání sedaček s airbagy, obě výškově stavitelné, zadní s loketní opěrkou a Isofix uchycení,

- jumbo box,

- plastová ochrana podvozku,

- tempomat

- ambientní osvětlení

- Corner Lights

- Coming & Leaving home

- elektricky sklopná, el. ovládaná zpětná zrcátka s vyhříváním a osvětlením nástupního prostoru,

- problikávání brzdových světel + výstražných světel při panickém brždění

- multifunkční čtyřramenný kožený volant

- BT handsfree III Premium

- navigace Columbus + hlasové ovládání; aktualizace FW + map V12, odblok obrazu, servisní menu apod.

- originální nerezová koncovka výfuku

- originální sada ochranných lišt prahů Octavia

Co chybí do maximální výbavy (jako je Laurin a Klement):

- polokožené sedačky s el. ovládáním

- samozatmavovací zpětné zrcátko s dešťovým a světelným senzorem

- xenony

- přední PDC

Hned v sobotu následoval detailingový maraton - nespočetněkrát umyto šamponem DJ BTBM a rukavice Yeti, IronX, clay DJ, ručník Mamut a poté Autoglym Resin Polish a vosk Collinite Double Coat 476s aplikované 2x. Toto celé mi zabralo bez interiéru 12h.

Srdce auta tvoří motor 1.6 TDI 77kw, má najeto poctivých a ověřených 166tis km, minulý majitel jezdil za prací do Rakouska, dostávalo kvalitní naftu a jezdilo opravdu štreky, tak jsem se km nebál. Cesta domu s novým autem mě vyšla na 4,7l, moje srce zaplesalo, to jsem z V6 neznal :lol: Auto je po výměně vzduchového filtru, rozvodů s vodní pumpou a oleje + filtru.

Včera jsem objednal na zimu zástěrky a zimní diesel aditivum VIF a kanystr ^_^

Auto jsem si hned zamiloval a budu se o něj příkladně starat.

Moje vlákno jsem si vytvořil zejména proto, abych zde mohl poprosit o pomoc, protože se s Octávií seznamuji a budu potřebovat pár rad od ostřílených mazáků fóra :pivo:

Odkaz ke komentáři

Vitam ta...len som nepostrehol farbu, mozno som zle cital. Je dobre, ze su vymene rozvody aj s pumpou, zrejme pumpa uz srkala (bolest jedna-sestiek), tak to dal hned vymenit, lebo na CAYC sa servisovo menia pri 210t km. Ale je mozne, ze ich vymenil len zo zdraveho rozumu :)

Pozri si este veko motora, ci to nemas mastne, Hckove revizie zvyknu prepustat olej, treba pozriet aku mas. Je to zvrchu, okolo vstrekov a hrdla na olej ;)

Tesime sa na fotky :palec:

Odkaz ke komentáři

Kluci, dekuji vam za privitani :)

Barva je stribrna, proto ten diamant.

Kyselinka: dekuji za super tipy! Nastesti vim, ze toto forum existuje a tak jsem si to vsechno nacetl a pod kryt kolem hrdla a vstrikovacu jsem se podival hned po zmereni laku a vsude uplny sucho. Ma najeto 166 tis, zavada by se uz asi pojevila, kdyby bylo viko spatny. Ale hak rikam, diky za super tip :) fotky snad budou co nejdrive, je ted brzo tma, tak je prd videt :)

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem musel fotit pár fotek kvůli povinnému poj., tak jsem auto vytlačil ven a tady je jedna fotka. Musím vychytat lepší počasí, protože u nás je to hnus. Potom řeknu ségře, umí trochu fotit normálním foťákem, ne jak fotky z telefonu :D

Dnes zkusím vyměnit žárovky z auta za LEDky a přilepit si RZ k autu oboustrankou, jako jsem měl vždycky. Konec kecání, jdu na to, vypadá to vždycky mnohem líp

post-25754-0-88763900-1418747955_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

díky chlapi :beer:

už mám vyměněný LEDky v SPZ a nalepený SPZ 3Mkem, jen mě teda zarazilo, že ledky i po vypnutí uplně slaboučko svítí, udělám s tím něco? ať s emi nevybije baterka :D po chvíli to přestane, ale i tak :facka:

zeptám se vás - v kódování jsem začátečník, měl jsem jedničkovýho superba a tam se nedá nakódovat skoro nic. Chtěl bych pár blbin, jako dokódovat druhou mlhovku, corner apod., můžete mi říct, jestli to na mým autě vůbec jde?abych s vagíou nešachoval hodinu zbytečně.. :wallbash:

Odkaz ke komentáři

MaroCZ: vidím, že jsi z Opavy - přesně odtud jsem si auto v pátek přivezl :palec:

Díky, ta mlhovka mě moc netrápí, spíš bych corner, to má mamka na OII face LaK a taťka na SII a fakt se mi to líbí. Dokonce je už i zastavovali i pozorující sousedi, prý ti nesvítí jedna žárovka!!! :loool:

Odkaz ke komentáři

Kluci, tak zbylý dva plány nedopadly :D

1) osadil jsem je nějakýma LED z ebaye, ale nemají vzadu takový ty odpory. Mám ještě ze superba s odporama, hned zítra je tam hodím a uvidím, tyto mi hlásí prasklou žárovku, potvory! :wallbash: jaké ledky Vám fungují a nehážou chyby, kdyby mi ani jeden pár nefungoval dobře?

2) vzal jsem si diagnostiku, šel jsem zkusit nakodódovat ty corner a nic.. Podle návodu od Doli jsem v tom Bytu ty možnosti ani nenašel. Pak jsem sjel na konec stránky a tam jsem viděl corner pro facelift. tam už jsem teda ty možnosti našel, ale dal jsem přepsat a nic se neuložilo, mám neorigo kabel zakoupený odtud a nedaří se mi hodnotu přepsat... zkusím ještě zítra.

a odkud jsi presne, pokud jsem prehledl omlouvam se ...

Brněnsko, ale pro auto jsme jeli až do Opavy :ph34r:

Pekny diamant :palec:

Ake LEDky a kam si ich osadzal?

Děkuji!

Odkaz ke komentáři

díky, pozoruji, že tomu celkem hovíš i na konkurenčním fóru. Tak bych se tě zeptal prosím -

1) to nastavit na 1 nastavím kde? v tom políčku, kde kliknu na byte 14? nebo kde bych to měl zaškrtnout?

2) taťkovi sem na SII nastavil easy entry a když sedíš, zmáčkneš čudl na zhasnutí zapalování, sedačka poodjede dozadu, jak to má být. vystoupíš a zamčeš. Jenže jak odemkneš (kessy nebo klíčem) a otevřeš dveře, sedačka se vrátí na uloženou hodnotu pro klíč č.1, takže nasedáš stejně a odíráš bočnici. Jde z toho nějak vybruslit? co myslíš?

Odkaz ke komentáři

Kluci nevím. Dal jsem tam i ty druhý ledky a taky jedno SMDcko malinko svítilo, tak jsem to všechno vytáhl a hotovo. Odbourávat funkci hlídání prasklých žárovek kvůli bílému světlu určitě nechci. Jsem za tuto fci rád.

Nemáte někdo tip i na drahé LEDky? Aby vse fungovalo jak má ale.. protože představa, že auto večer někde necham a bude mi slabě svítit RZ, parkovačky a interiér se mi nelíbí. Také včera autíčko dostalo nové zástěrky original Škoda, typ Style. Docela se mi na autě i líbí, ale na jaře půjdou opet do krabice, zástěrky dávám vždy na zimu jako prevenci proti šutrům. Ale ty LEDky mě točí :D

Odkaz ke komentáři

1) normálně, změníš 7 byte na 1, nebo tam je asi checkbox(zaškrtávání)

2) tak asi máš na klíč uloženou nějakou polohu, například číslo 2. takže při každym odemčením, se to vrátí na tu uloženou polohu, pokud předtím si hraješ se sedačkami ne?

Ano už tomu asi rozumím, jak budu doma kouknu na to a pak napíšu, jak jaem se s tím popral.

Ne ta sedacka se tim odsunutim easy entry vlastne prenastavi a tim klicem, kdyz to odemkbes se to ma snahu zase vracet. Kdyz nezamknu, vydelam klic tak se sedacka posune dozadu. Zavru. Pak zase otevru a sedacka je porad vzadu a ceka na zmacknuti knofliku. Tskze to dela urcite ten klic.. neda se nekde ve VCDS odkodovat, aby se sedacka nevracela na pozici "1" ale v paneti vse zustalo? (Kvuli poloze zrcatka pri couvani apod..) dekuji :)

Tip na drahe ledky - obautodily.cz jsou tam ledky uplne na vse, akorat to vyjde komplet cca 3tkč ale zase funguji

Díky, to už je zase dost za světýlka :D

Stale si nenapisal kam vsade chces tie ledky dat :)

Ahoj šéfe. Tak chtěl bych především SPZ, parkovačky a mozna denní svícení do budoucna. A interier strop a kufr vzadu. Kastlik spolujezdce nepotrebuji :)

Odkaz ke komentáři

SPZ: http://www.ebay.com/itm/251462977943

Parkovacky: http://www.ebay.com/itm/1pc-Cree-15W-T10-W5W-Bright-Car-CANBUS-Error-Free-Interior-LED-Light-Lamp-Bulb-/301431897935

Denne svietenie: http://www.aliexpress.com/item/2X-1156-BA15S-P21W-30W-High-Power-LED-Car-Bulb-Auto-Lamp-Cree-Turning-Reverse-Back/32218847355.html

Interierova lampicka: http://www.aliexpress.com/item/2X-High-Power-14W-2-7W-CREE-36mm-39mm-Festoon-Dome-Led-Car-License-Plate-Light/1996009730.html + http://www.ebay.com/itm/2x-T10-1W-High-Power-White-COB-LED-License-Plate-Light-Lamp-Bulb-DC-12V-/271573665854

Kufor: http://www.ebay.com/itm/12X-T10-Canbus-Error-Free-5050-8-SMD-Led-Side-Light-Nonpolarity-Auto-Width-Lamp-/291145118704 ... tieto som nenasiel po dvoch kusoch, skus pohladat. Daju sa zohnat aj v CZ.

A este odkladacia schranka: http://www.aliexpress.com/item/I020-1X-White-30MM-31MM-32MM-1-CREE-LED-Canbus-Error-Free-Festoon-Dome-Map-Interior/1849195791.html

Co sa tyka chyby na palubaku, tak tie parkovacky chybu nehadzu, ale tie 30W na denne svietenie ju hadzu len sporadicky, v minusovych teplotach a pri prvom starte, ked sa canbus nestihne dostatocne zohriat a jeho odber neni az tak velky, aby osalil kontrolu :)

Nad SPZ sa kontrola da bez problemov vypnut.

Upraveno uživatelem Kyselinka
Odkaz ke komentáři

koukam Miso, ze jsi nejake obmenil ... treba ty denni ...

Měl jsi pravdu Maro, asi mám špatnej kabel. Vždy zašktnu nějakou funkci, dám exit LongCoding a uložit. Napíše mi to že to bylo přepsáno, ale PRD! Když tam najedu znovu, je am pořád stejnej, starej kód :pest:

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...