Přejít na obsah

Registr vozidel

Doporučené příspěvky

Zdravím,

byl jsem teď na P10 trvale vyřadit vozidlo, a pani mi řekla že na svoje jméno tam mám ještě něco v polopřevodu a ať si to koukám vyřešit, že od příštího roku je to za pokutu 50 000,- Kč (teď to bylo nějak do 8dnů - pokuta tam taky hrozila, ale nikdo to neřešil)

Zjistil jsem, že mám v polopřevodu nějakého Opla, kterého jsem nikdy neměl.Moc hezký.

Paní mi taky řekla, že mi může vyjet jen Prahu (což je mi k h*** když tu mám bydliště chvíli) Prodal jsem x aut ke všem mám řádně smlouvu,ale kdo ví jestli když jsem to na kupce odhlásil, jestli si to dotyčnej na sebe přihlásil.

Řešil jste to někdo? jak to vlastně je, když prodáte auto a kupující si vesele jezdí v polopřevodu.Jak to tak vidím, tak to není nic těžkého mám v polopřevodu Opla, kterýho jsem nikdy neměl.

Snad se něco takového tady už někde neřeší...

Odkaz ke komentáři

Má Odpověď je na tuto otázku"jak to vlastně je, když prodáte auto a kupující si vesele jezdí v polopřevodu". Tak zněla otázka. Ovšem k této otázce je přifařen povzdech, že asi někdo ochcal úředníky a na dotyčného je odhlášeno(v polopřevodu) auto zn.Opel.Podle článku by měli úředníci auto papírově zrušit a udělit pokutu tomu co je na něj auto odhlášený (což je HonzaP).

Řekl bych, že jediná obrana je čestné prohlášení o tom, že to auto nikdy nevlastnil. Ale přesný postup by mu měli říct právě úředníci na dopravním odboru. V případě neochoty je požádat o jmeno nadřízeného, že si necháte poradit od něj. Dost to funguje.

Odkaz ke komentáři

Moc Vám všem děkuju za reakce! Přesně to jsem se paní snažil nabídnout - čestné prohlášení, ale vysmála se mi...

Vůbec mi k tomu ze začátku nechtěla nic říct - jen "Máte auto v polopřevodu, tak si to vyřešte - od příštího roku dostanete 50 000,- Kč řekla mi to jakoby to mělo být 500Kč poplatek/pokuta.Až jsem jí skoro uprosil, tak mi řekla aspoň značku - Opel a to vím na 10000%, že jsme nikdy neměl.

Odkázala mě na P4, že tam mi to řeknou - vyjedou evidenci vozidel (pouze pro Prahu), co mám na sebe vedeno.Zřejmě na mě nějaký dobrák něco odhlásil, a poslední model Opla to asi nebude spíš nějaký výje* s kancelari pojistitelu.

OK tedy pokud je to v polořevodu pujdou za tím, kdo je uvden v polopřevodu (tedy kupující)Ale zajímá mě ještě jedna věc - podle úřednice neřešitelná (leda, že bych objel všechny magistráty v ČR) jak zjisti, jaké auta jsou na mě vedena mimo magistrát, kde mám trvl. adresu. Jedno nebo možná 2 auta jsem prodával o víkendu před x rokama, a dával jsem TP + plnou moc (tenkrát jsem volal na magistrtát a říkám jim, že kupec přijede o víkendu, a že si chce odvést auto i TP a oni mi řekli, ať udělám plnou moc a dám u tedy i TP), a říkám si, jestli náhodou se dotyčný na to nevy*** a jezdí na moje jméno, ale to by možná mohlo bejt na magistrátu, kde jsem dříve bydlel - naštěstí jsem změnil jen jendou trv. bydliště - ale to jen nahlas přemejšlím...

Díky

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím Vás

Jak jsem četl pravidla registrace vozidel po novu 1.1.2016 tak jsem z toho jelen.

S majitelem vozu provedeme odhlášení v jeho místě bydliště+ přihlášení na nového majitele.Předpokládám i nový MT a zápis do VT s zrušením původního majitele.

Údajně není třeba auto přihlašovat do jiného okresu pokud již vlastník provedl registraci s prodávajícím.Ale v případě že by chtěl majitel značky ve svém okrese, musí zajít na registr do 10 dní :wallbash: ? přihlásit vůz a zažádat o nové SPZ :wacko:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...