lukas.noot Odesláno Prosinec 29, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2014 Co říkáte na alternatory hella. Vydrží alespoň 200000km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor42 Odesláno Srpen 14, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2015 Včera mi klekl altik,dal jsem tam Valeo,měl jsem tam origo Bosh,ale ten neměli skladem a Hellu mi též nabizeli,ale vyrobeno v Číně,tak jsem to nebral,cena byla sice dobrá,ale šel jsem radši do Valea. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 15, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 Chtěl bych se vás zkušených zeptat. Už delší dobu se mi pohybuje dobíjecí napětí do 14V (bez zátěže) a při zátěži jde napětí dolů až ke 13V, což je hodně málo (mám v autě zabudovaný voltmetr). Během posledního měsíce se mi 2x stalo, že se mi napětí pohybovalo mezi 12,6 - 12,9V (zátěž jen klima, světla vypnutá, protože mám led denní světla). Co jsem vypozoroval, tak napětí jde dolů, čím je větší teplo (přes zimu to bylo celkem OK, ale úplně v pořádku to napětí stejně nebylo). Proměřil jsem kabel co jde z altíku k baterce a i když byl po provozu ohřátý, tak neměl téměř žádný odpor, takže tady cesta nevede, tak mě jen napadá, že odchází altík nebo regulátor... Chtěl bych se tedy zeptat, ten regulátor je přímo v altíku? Odchází více regulátor nebo spíš jako komplet altík? Díky za rady :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor42 Odesláno Srpen 26, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2015 Muže to dělat regulator napětí nebo dioda.Určitě nech zkontrolovat u nějakeho autoelektrikaře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 26, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2015 Díáky za odpověď. Zatím jsem to neřešil, protože jak se teď ochladilo, tak se napětí drží kolem 14V... Samozřejmě ale zajedu za autoelektrikářem a jsem zvědavej, v čem bude problém, ale osobně si taky myslím, že odchází regulátor :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.