Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+3 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

Nebudu to brát jako pravdivou informaci, ale dle tech. parametrů Samsungu má mobil b/g/n/ac 2.4 i 5 Ghz. 5 Ghz i věřím, neb ji máme v práci a tu vidí bez problému, stejně tak i notebook. Ale jestli mají obě zařízení AC, to nevím. Obojí mám už pár měsíců / let a tak nevěřím, že by AC podporovaly. A k mé spokojenosti by nestačilo full Nko na 2.4 Ghz? Jsem už z toho jelen.

I když má ten kabelový modem od UPC jen stovkový porty, je vidět, že kabelem cca těch 100 Mb/s pustí do mého wifi routeru D-Link (ten má taky jen stovkový porty). A ani ten nemá problém pustit skoro 100 Mb/s kabelem do notebooku.

Stále nechápu to "omezení", kdy před zvýšením mi wifi pustila cca těch 40 Mb/s, ale po zvýšení na 100 Mb/s mi wifi pouští o mnoho méně. Mám to chápat jako nějaký druhý level rychlostí, které prostě wifi nerozumí a tak pustí jen cca její třetinu, a tím se tak nedostanu ani na původně vyzkoušenou rychlost s nižším internetovým tarifem?

post-229-0-69408800-1454056840_thumb.png

Odkaz ke komentáři

To je blbost s tím druhým levelem rychlosti :D Modem máš s routerem propojenej 100 Mb/s kabelem, což je standard a nic se na tom nezměnilo. To, že ti UPC pustí vyšší rychlost koaxem do modemu je čistě záležitost modemu, s routerem to nesouvisí.

A pokud ti router pustí na LAN portech těch cca 100 Mb/s, tak je všechno v pořádku a rychlost přes WiFi je omezená čistě možností toho bezdrátovýho přenosu. Pokud došlo k poklesu rychlosti na WiFi ze 40 Mb/s na 25-30 Mb/s, hledal bych problém ve zhoršení kvality signálu.

U toho tvýho routeru je maximální teoretická rychlost na WiFi 150 Mb/s, když se koukneš na vlastnosti připojení, je to spárovaný skutečně na těch 150 Mb/s? Když začneš něco stahovat, nedochází k poklesu té rychlosti? Někdy se může stát, že to kvůli špatnýmu signálu snižuje tu rychlost a pak samozřejmě padá i propustnost.

wifi.jpg wifi2.png

PS: Já jsem včera zkoušel doma reálnou propustnost na WiFi N 2,4 GHz při spárování na 300 Mb/s (dvě antény) a běželo to kolem 100 Mb/s. Takže pokud se ti to spáruje na 150 Mb/s (jedna anténa), mohlo by to reálně dosahovat kolem těch 40-50 Mb/s, víc z toho nedostaneš. A to za předpokladu, že to nebude nic rušit a bude to mít vhodný podmínky.

PSS: Co všechno máš na té domácí WiFi napojený? Není tam nějaký starší zařízení, který nepodporuje ani těch 150 Mb/s. Pak by to mohlo padat do nějakýho compatible režimu.

Odkaz ke komentáři

Do D-Linku mi vede kabel z TV, ale ten tam je už dlouho. A je to připojený kabelem, ne přes wifi. Na wifi běhají pořád stejný zařízení - mobil, notebook, občas nějaká návštěva.

Zkusil jsem wifinu v práci a docela čumím, co mi tu skáče za čísla, i když se dost mění jak diskotéka. Z toho usuzuji, že notebook umí kde co. Ale v tuto chvíli jsem omezen rychlostí internetu v práci, kde se dostanu na max cca 12/12 Mb/s při měření na speedtest.net.

post-229-0-53556700-1454061390_thumb.png

Odkaz ke komentáři

No vidíš, takže bys doma určitě profitoval z výměny routeru za něco, co umí těch 450 Mb/s (tři antény).

Jinak kdyby sis do toho D-linku nahrál ten dd-wrt FW, tak bys viděl, jak jsou na tom jednotlivý zařízení s kvalitou signálu a jaký mají reálný TX rate / RX rate (na jaké rychlosti skutečně komunikují) a propustnost dat. On ten ukazatel ve Win je spíš orientační ;)

dd-wrt.jpg dd-wrt2.jpg

Odkaz ke komentáři

jakej dovoz? žádné imperailistické součástky :D

pekně doma na koleni :D

tak kdo pučí garáž, kdo má svářečku, a kdo to nakreslí?

ted bylo v článku LR defender, že první návrh vznikl náčrtme v písku, tak máme kde začít :D

ne neberte mě vážně, mě už z té práce asi fakt hrabe

Odkaz ke komentáři

Z čičíny mi zatím došlo vždycky všechno a bez problému - deklarovaná cena samozřejmě "Gift" a nikdy nebyl problém :palec: Ale před vánoci jsem čekal na jednu věc z USA, papíry samozřejmě deklarovaný podle pravdy a stejně zásek:

8.12. to DHL převzalo v SAN FRANCISCO

9.12. to odcházelo z LOS ANGELES - GATEWAY

10.12. to prošlo přes LEIPZIG - GERMANY a bylo přijato v PRAGUE - CZECH REPUBLIC

11.1. to došlo do cíle v rámci ČR

Takže doprava z USA do CZ trvala 2 dny a pak to leželo měsíc u celníků :D Teď čekám na další balík, tak se snad zase nesekne :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Neuvěřitelný, už mám ten balíček doma...čumim jak puk. Takhle rychle nefunguje doprava pomalu ani po ČR :jelen:

2.2. Shipment picked up WEST PHILADELPHIA, PA - USA

3.2. NEW YORK CITY GATEWAY - USA

EAST MIDLANDS - UK

4.2. Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY 2:30 AM

Processed at BRATISLAVA - SLOVAKIA 5:54 AM

Arrived at Sort Facility BRNO - CZ 8:43 AM

Clearance processing complete at BRNO - CZ 8:47 AM

Delivered - BYSTRICE NAD PERNSTEJNEM 12:34 PM

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...