Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+3 O:-)


SKAJA

Doporučené příspěvky

Jako určitě tam nějaký upozornění bude. Já mám teda ve Wráně klasický mechanický volič, který lanovody ovládá táhla na převodovce. Ale když nechám třeba neutrál a otevřu dveře řidiče, tak to hned začne varovně vyzvánět a na displeji píše, že není zařazeno P.

 

Takže to bude tak, že prostě lidi kašlou na upozornění, nezabrzdí to a pak se diví, že se jim auto rozjede.

Odkaz ke komentáři

Ty obchoďáky už neví, čím by ty místa ještě obsadily. :wallbash:

 

Sice je to soukromý pozemek, tak si možná mohou značit co chtějí, ale i tam platí nějaká pravidla silničního provozu ne? Na druhou stranu, v nějaké novele, pravidlech apod. jsou takto označená místa nějak vysvětlena a případná porušení mohou být nějak pokutována? Je to asi jako místo pro rodinu s dětmi nebo místa pro ženy :lool:

post-229-0-84959700-1462733891_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To je dělaný jen tak na čestný slovo, pokuta za to být nemůže. Muselo by to mít příslušnou svislou značku (což asi nemá), muselo by to parkoviště mít platný dopravně inženýrský rozhodnutí (což asi mít nebude, vzhledem k užití neschválených označení) a navíc nikde není definován pojem senior. Já můžu být taky senior manager a těžko mi někde bude tvrdit, že to není pravda :D

Odkaz ke komentáři

hej toto som už niekde čital rovnako aj miesto ktore je pred obchodmi vyznacene ako pre rodicov s detmi ale kedze to nie je oficialna znacka za ktoru sa da pokutovat nie je povinne to dodorziava je to len o dobrej voli vodicov nechat to tam volne kedze miesta su sirsie a dobre sa odtial napr vytahuje dieta so sedacky

 

Odkaz ke komentáři

A co mista pro tehotne matky, co maji 3 dveraky.. velky dvere, pupek jako vrata, pak se z toho auta na normalnim parkale dostan, nedavno jsem tohle videl, tak jsem nastavajici mamine drzel dvere, at nemrdne do vedlejsiho (ne meho) auta, odmenou mi budiz alespon usmev... tohle je proste demence... na kazdej prd predpis, ale parkovaci mista jako za dob, kdy 120L byla vrcholem luxusu.

Odkaz ke komentáři

Jj, i normální člověk má kolikrát problém vystoupit, o někom více při těle ani nemluvě. Ona se taky stavební norma na parkovací místo od doby té Š 120L nezměnila, bohužel. A dobrovolně to investoři větší dělat nechtějí, protože čím více míst narvou na danou plochu, tím lepší a hlavně levnější :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

všechno je to toleranci, nejsem takový hovado, abych si tam stoupl, at je to značka nebo ne

já si klidne o tech 20m projdu ;)

 

uplně nejvíc teču z těch pičusku, co musí zaparkovat co nejvíc u dveří se svým hogofogo fárem, má chut mu jít vypustit 2 kola

Odkaz ke komentáři

Tak jasně, když se dá zaparkovat jinde, tak si člověk stoupne jinde.Ale jsou situace, kdy prostě jinde místo není, u vchodu 5x volný invalida a člověk potřebuje na 5 minut skočit pro konkrétní věc. Tak si tam klidně stoupnu, protože vím, že za těch 5 minut se tam tolik invalidů stopro nesejde, takže nikomu nezavazím a nikoho neomezuju ;)

Odkaz ke komentáři

Tak ty kamery mají většinou držáky na horní straně, takže obraz by se otáčet nemusel. Já mám v podstatě tuhle a tenkrát byl v ceně i napájecí kit. Zapojení naprosto easy, jen opatrně rozebrat plasty, drátky nabastlit zezadu na přívod k zásuvce a pak zase složit ;)

 

No u oktávie je celkem problém s tím, že zásuvka je napájena pořád. Já právě taky hodně přemýšlím o kameře ... poslední měsíc, až dva si říkám, že je zázrak, že na autě mám jen jediný škrábanec od cyklisty a mít v ruce nějaký záznam z daného incidentu, tak by bylo líp.

Neřešíte někdo něco takového? Tj. kamera, která by byla nějak "natvrvalo" umístěna v autě a začala nahrávat po startu?

Odkaz ke komentáři

Nevím jak u Oktávky,

ale takový Golf 7 má možnost přesunutí pojistky a tak lze uživatelsky změnit napájení zásuvky během několika minut.

 

Jen otázka, jestli se při volbě integrovaného napájení kamery bere šťáva stále ze zásuvky, nebo z jiného místa (zatmavovací zrcátko, stropní lampička, z palubky atd.). Takový Golf má totiž zásuvku až těsně před loketkou (další v kufru).

Odkaz ke komentáři

No jakože zásuvku bych si rád samozřejmě nechal na nabíjení telefonu a táhnout kabel dorazu je asi taky ptákovina. Spíš přemýšlím, jestli by to šlo nějak udělat, protože (jak jsem už psal) těch krizových situací přibývá a nemyslím si, že to je nějak moc mým zaviněním.

 

Já bych třeba taky nepotřeboval mít nutně kvalitní FullHD obraz, proto jsem se koukal třeba i tuto kameru, ale zase má to displej, který by v noci svítil a to není to, co přesně bych já hledal. Prostě kamera, která se půjde zapínat nějak podle klíčku a prostě nahrávat ve smyšce. Zaznamenávání času by taky nebylo ke škodě.

Odkaz ke komentáři

No co, dnes můžeš z eshopu všechno vrátit tak zkus nejakou a uvidíš. Myslím si, že by displej mohl jít vypnout jako třeba na digitálních zrcadlovkách.

 

Jinak i do zapalovače existují rozdvojky/trojky apod."rozmnožovadla".

 

Osobně kameru vidím jako plus při nehodě, ale 99% času a záběrů z ní pokud nepůjde na fórum nebo YT skrz nějakou kuriozitu z řízení stejně přehraješ. Ale o tom to je. Asi jako kterýkoliv pojištění. Máš ho, kdyby něco...

Odkaz ke komentáři

Tak zapojovat kameru do zásuvky/zapalovače je podle mě blbost, jednak to hloupě vypadá a navíc překáží. Když stabilní montáž, tak se skrytým napájením. Napíchnout se na klíčkem spínaných 12V nebude zásadní problém, možná stropní lampička, nebo i ta zásuvka, to chce vyzkoušet, co kdy funguje. Ono by to ani nemuselo být přímo spojený s klíčkem, stačilo by, aby to zhaslo po zamknutí auta (klidový režim) ;)

Odkaz ke komentáři

Tak, tak. Ta zásuvka je ptákovina. Spíš něco jiného. Jako chápu, že se to dá dneska z každého eshopu "vypůjčit" - problém, ale pak je s tím, že si to nedokážeš umístit nějak pořádně do auta. Napíš si to na okno a už Ti budou při vracení strhávat za to, že balení není kompletní... Právě proto bych se spíš zkoušel poptávat po okolí a třeba má někdo v autě něco co funguje a dal mi na to recenze (čímž samožřejmě děkuju Skajovi za typ)

Odkaz ke komentáři

Sice tomu úplně nechápu, ale předpokládám, že se prostě po 5 vteřinách po zahájení nahrávaní (startu) vypne.

A jak se tady pozná to, že to má nahrávat? Tím, že jde proud do té zásuvky?

 

Jako 3,2 + řekněmě 500-1000 za instalaci, to už by asi i šlo :)

Odkaz ke komentáři

Napoj to na napájení stropní lampičky, jakmile odemkneš, kamera jede, zamkneš, kamera se vypne. Nemusíš tahat žádný dráty.

Každá kamera se pouští automaticky, když dostane napájení, když ho ztratí, tak vypne, případně lze na kameře aktivovat funkci nahrávání při zaznamenaném pohybu v zorném poli kamery, pokud je kamera trvale pod napětím.

 

Odkaz ke komentáři

Ten pohyb se mi právě moc nelíbí. Viz. můj poslední incident s cyklistou. Já stál na křižovatce, zatímco on se tam motal, jak špína v kýblu. Proto raději to napájení na tu lampičku. No tento víkend na to nebudu mít čas, ale budu muset začít pročítat recenze na jednotlivé kousky B)

Odkaz ke komentáři

Taková technická,

pokud bych neměl havarijní a nabourá mi do auta cyklista, z čeho se škoda hradí? Cyklista ze svého? Cyklista z nějaké pojistky na blbost (není však povinné)? Nebo ČKP sáhne do svýho budgetu? Vždyť cyklista nemusí být jakkoliv pojištěn a pak co... Chápu, že když má poškozený havarijko, šlo by z toho nechat opravit, ale když by neměl, jak by se hradilo?

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...