SKAJA Posted October 12, 2016 Author Share Posted October 12, 2016 Mamka má / měla Nokian WR D3? Ano, ona má WR D3. Ty novější WR D4 by měly být o pár procent lepší. Jinak jak psal lubinob, ty Déčka jsou víc do sněhu, na "normální" ježdění, měkčí a přilnavější. Ačka jsou jakoby víc sportovní, líp budou fungovat na suchu, při dálničních přeletech, vyšších rychlostech a ostřejší jízdě. Upřímně řečeno, nevidím důvod, proč brát Barum nebo Matador. Pokud chci top gumu bez ohledu na cenu, vezmu Continental TS 850 / 860, která v poslední době celkem bezkonkurenčně vyhrává většinu testů (vynikající hodnocení). Pokud chci super poměr cena/výkon, vezmu Nokian, který se pravidelně umisťuje v TOP 5 s velmi dobrým hodnocením. Barum nebo Matador bude kvalitou určitě pod Nokianem, ostatně i v testech jsou vždycky spíše horší průměr s hodnocením dostatečné, níže jsou jen číny s hodnocením fiasko ;) Link to comment
Ofeig Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 No já jezdím pořád v zimě na Barumkách už od feldy. Na zimácích najedu cca 7000km/rok, ale co potřebuju, tak to vyjedu :) Neříkám, že to jsou top gumy, ale sada patnáctek stojí pod 5k. Link to comment
technikus Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Díky díky, asi bych se mohl vydat směrem Continentalu. Ve výsledku jsem je měl i loňskou zimu, jen v menším rozměru a neprodával jsem je kvůli vlastnostem ale velikosti. A teď otázka DOTu. Někde jsem četl, že se smí prodávat až rok staré pneumatiky. Pokud jsou však správně uskladněné, asi by to nemělo vadit ne? Nebo trvat na jakémkoliv týdnu v roce 2016? Link to comment
SKAJA Posted October 12, 2016 Author Share Posted October 12, 2016 ...Kauzu DOT rozpoutali před pár lety výrobci pneu v dobré víře, že trošku postraší lidi, aby nejezdili na autě 10 let starý gumy a koupili nový. Nečekaně se však celá věc obrátila proti nim, potažmo prodejcům, kdy lidé chtěli "za každou cenu" nové gumy s letošním DOTem. Tak výrobci zase vydávali stanoviska, že při správném skladování pneu nestárnou, resp. pneumatika se považuje za novou, pokud je skladována maximálně po dobu 4 let a následně (po montáži na vozidlo) má životnost dalších 6 let. Takže je celkem jedno, jestli je to DOT 2016 nebo 2015, starší gumy běžně nebývají, všichni větší prodejci to berou z "jednoho" skladu, kde se to celkem točí ;) Link to comment
Ofeig Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 To tak občas bývá, že dobrý skutek bývá po zásluze potrestán :jelen: Link to comment
technikus Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Díky všem za tip, Continental jsou tam Link to comment
ketys Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 https://www.pirati.cz/regiony/jiznimorava/tiskove-zpravy/pirati_v_brne_oteviraji_novou_eru_participace_obcane_mesta_budou_moci_primo_rozhodovat_o_20_milionech_korun Link to comment
raym0n Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 (edited) Panove, nemate nakohodou nekdo plonkovni promo kod na parkovani na prazskym letisti (aero parking)? Edited October 19, 2016 by raym0n Link to comment
technikus Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 DOTAZ - změna trv. pobytu na jiné město. Jde mi o vyřízení občanského průkazu, řidičského průkazu, k autu pak VTP a ORV. Je možné o něco z toho požádat kdekoliv v rámci ČR, nebo je o vše nutné požádat na úřadě, kam daná obec spadá? Tzn. chtěl bych si co půjde vyřídit v Praze, přestože trv. pobyt bude na Moravě. Ptal jsem se dvou odlišných úřadů a každý tvrdí něco jiného. díky tak za jakýkoliv podnět Link to comment
SKAJA Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 No, to by mě taky zajímalo, jak daleko jsme to v 21. století dopracovali :D Link to comment
Jim Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 podle mě budeš muset tak kde si hlášen, ale to si asi nechtěl slyšet co? :D Link to comment
technikus Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Třeba tento článek mluví jinak, ale otázkou je, zda je pravdivý Kde požádat o občanku? Zažádat o vydání občanského průkazu lze u kteréhokoliv obecního úřadu obce s rozšířenou působností, v hlavním městě Praze u kteréhokoliv úřadu městské části Prahy 1 až 22. Od 1. ledna 2016 totiž došlo ke zrušení místní příslušnosti podle trvalého pobytu občana. Občanku si následně vyzvednete u obecního úřadu, u kterého byla podána žádost o jeho vydání. zdroj: ZDE Na úřade v Židlochovicích mě viz text výše potvrdili, MČ Praha 1 mě posílá naopak zpět do Židlochovic. Takže dobrý kocourkov. Na druhou stranu se v Židlochovicích OP, ŘP i VTP s ORP řeší na stejném místě, třeba v Brně nebo Praze je potřeba vyřizovat na více místech. === EDIT: odeslal jsem dotaz na úřad do Židlochovic a mám to písemně potvrzeno. Otázka, jestli budou v Praze vědět, jak s tím naložit :lool: Link to comment
Ofeig Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Občanku si můžeš udělat na kterým kolik úřadě (samozřejmě tam, kde je dělají), ale řidičák se ještě pořád musí dělat podle trvalýho pobytu Link to comment
technikus Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Tak tak, ověřeno. OP kdekoliv, ŘP ani VTP/ORV neumí napříč městy a tak je nutno tam, kam dané trv. bydliště spadá. Naštěstí jak jsem psal, o občanku si zažádám v Praze a až bude hotová, zajedu si do Židlochovic zažádat o nový ŘP (trvá cca 3 týdny) a nechat přepsat VTP/ORV (na počkání). Mezi tím si tak v Praze s nově vyrobenou občankou mohu oběhat i jiné instituty - pojišťovnu, operátory s paušály, internetového poskytovatele, banku, v práci na HR apod. Link to comment
SKAJA Posted October 20, 2016 Author Share Posted October 20, 2016 To člověk stejně nepochopí, že musíš kvůli ŘP nebo TP chodit na "svůj" úřad. Hlavně, že máme na všechno registry za miliardy, ale nic jim nefunguje a pořád jedou na papíry někde v šuplíku, protože jinej důvod to mít nemůže Jinak pojišťovna, operátoři, internet a podobný "banality"...tam by mohlo stačit poslat mail s žádostí o změnu adresy. Nemyslím si, že to budou nějak moc prožívat ;) Link to comment
technikus Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 To už jsem také zkoumal a bohužel nebo možná naštěstí jsou instituty, co chtějí novou občanku vidět - třeba taková pojišťovna Ministerstva vnitra, jinému to stačí poslat elektronicky - třeba AirBank. Takže někteří si to změní na základě fyzické návštěvy a asi nevěří nějakému skenu/formuláři či čistému e-mailu s textem a jiný na tu jednodušší variantu přistoupí zcela bez problémů. Link to comment
SKAJA Posted October 20, 2016 Author Share Posted October 20, 2016 Tak zrovna zdravotní pojišťovna, jakožto "státní" instituce by si to mohla vytáhnout sama z registru na matrice :D Fakt to tady funguje jako za krále klacka. Link to comment
Jim Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 no já naopak musím říct, že když jsem stěhoval tak státní instituce si to stáhli sami-čnb, fu, ossz atd jsem právě hleděl Link to comment
technikus Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 No jak budu držet novou občanku v ruce, zkusím na některá místa zavolat a zeptám se jich co a jak. Nicméně tu mám seznam takových institucí, které se to sami asi nijak nedozví - T-Mobile, Vodafone, UPC, E. ON, AirBank (tam lze 100% elektronicky přes IB), zaměstnavateli (taky bude snad stačit sken e-mailem), Škofin resp VWFS (tam si budu muset vypůjčit VTP a nechat se tam nově zapsat vč. nového ORV), Česká pojišťovna (s tím i nová zelená karta, kde je také adresa) Když jsem zaměstnanec, nějaký finanční úřad nebo úřad práce snad odpadá, nebo je automaticky? Link to comment
technikus Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Tak zrovna zdravotní pojišťovna, jakožto "státní" instituce by si to mohla vytáhnout sama z registru na matrice :D Fakt to tady funguje jako za krále klacka. Tak mi došla velmi kladná odpověď B) Takže nakonec to možná nebude až takový horor, jak se zpočátku zdálo. Link to comment
SKAJA Posted October 27, 2016 Author Share Posted October 27, 2016 No vida, tak přeci to funguje Link to comment
Jim Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Olaf, Raymon co takhle nasraný lupo? :D Link to comment
raym0n Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Nekecej... :D ty ses sberatel!!! Link to comment
Jim Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Zatím jediná v cr na prodej ;) Ale prdla stahovačka, auto jako prase, takže se musí dodělat, než bude ukazovací. Link to comment
Ofeig Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Že vždycky najdeš takovou libůstku :-D Link to comment
raym0n Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 http://www.brno-stred.cz/radni-brna-stred-vyzvali-mobilni-operatory-k-poskytnuti-tarifu-obcanum-za-300-kc-mesicne zajimave, zajimave Link to comment
Jim Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Že vždycky najdeš takovou libůstku :-D bo se tím bavím :D další na cestě je galaxy 2,8 v6 manuál :D Link to comment
technikus Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 raym0n Kdo umí, umí a to nemusím být ani na magistrátu Link to comment
Recommended Posts