Ladis Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 (upraveno) Ahoj, tak jsem se po skoro čtyřech letech co jí vlastním, rozhodl představit naší oktávku. Oproti jiným kouskům tady to sice není nic extra, ale mi jí i tak máme rádi ;) Je to Octavia liftback, 1.6 MPI 75 kw (takže žádnej trhač asfaltu). Jde o akční verzi Collection, která měla oproti základní Ambiente, ze které vycházela pár užitečnejch věcí navíc. Rok výroby 2003, barva zelená agave. Aktuálně (leden 2016) máme na tacháči cca 220 000 km, tudíž 75 000 km společně. Co bylo v sérii: Maxidot ESP, ASR Tempomat Dešťový senzor Multifunkční volant Kožený paket Loketka vpředu a vzadu Kotoučové brzdy vzadu Vyhřívané sedačky 4x airbag Litá kola Knife 16“ Climatronic RS křídlo Zrcátka v elektrice s antireflexními skly Během doby co jí mám, se jí snažím udržovat v co nejlepším stavu a sem tam něco vylepšit. Zatím jde spíš o kosmetické věci. Provedené úpravy: Exteriér: Vyhození podložek pod SPZ a sundání nálepek na pátých dveřích Lakování brzdičů a několika dalších detailů žlutozeleným alkytonem Pod lištu nad RZ doplněno gumové těsnění z Octavie Tour Ramínka stěračů a stěrače z Octavie II Odstranění zadního stěrače Ledky nad SPZ, Osram Night Breaker v předních světlometech, Philips silver vision v blikačích Nové znaky vpředu, vzadu, ve středech kol a na volantu Nalakování rámečku masky načerno Místo antény ploutvička VW Vyčištění a promazání mechanismu předních stěračů Interiér: Všechny žárovky v interiéru nahrazeny LED diodami MDF podložky pod přední i zadní reproduktory, nové zadní repro Doplněn origo CD měnič v kufru Nášlapy pedálů z Octavie RS Nášlapy ze Seatu Leon Cupra / Golfu IV Jubi Sklopné háky na tašky z Octavie II Doplněná druhá lampička v kufru, nahrazení žárovek LED diodami Doplnění originálních zadních čtecích lampiček z verze Elegance Originální chromovaný ovladač světel VW Originální odkládací vak pod zadním platem Kryty zadních reproduktorů a štítky z originálního Sound systemu Pro začátek, jak vypadala, když jsme si jí přivezli: Pár fotek aktuálního stavu (více dále v tématu): Upraveno Duben 25, 2016 uživatelem Ladis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 vítej, hezky opečovaná Octule :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Tak vítej mezi nás. Máš octávku moc krásnou a zachovalou. Nechť slouží i nadále bez problémů... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Leden 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Díky, snažím se ;) Na fotkách nejsou vidět všechny ty šrámy, který za těch skkoro 12 let nasbírala. Pro představu jak vypadá teď, jsem vyhrabal ještě pár fotek. Od posledního focení přibyla nálepka Octavia clubu a ubyla ochranná lišta na zadním nárazníku a zadní stěrač. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stifmeyster Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Pekna, tuhle barvu jsem driv vzdycky chtel :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Leden 19, 2015 Sdílet Odesláno Leden 19, 2015 Moc pěkná Oktávečka , pěkně se o ni staráš - to je vidět. Jen tak dál a bude ještě dlouho dobře sloužit ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jardap007 Odesláno Leden 19, 2015 Sdílet Odesláno Leden 19, 2015 Ty šrámy zabolí to já znám :( jinak máš hezkou octu barva je libová a na 12 let vůbec nevypadá ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Leden 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 Děkuji za chválu Dneska zase něco malýho přibylo, a to ledky do kaslíku u spolujezdce a do kufru. Ty v kufru svítí jako ďas, ale bohužel po 15 s pohasínaj. Budu k nim holt muset přidat žárovku a schovat jí pod kobercem podběhu. Na kaslík se vrhnu až bude teplo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Leden 20, 2015 Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 Vítej octa pěkná jen tak dál a barva 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Footman Odesláno Leden 20, 2015 Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 tak jestli jezdí alespoň z poloviny tak dobře jak vypadá tak to musí být radost ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2015 Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 (upraveno) Vítej mezi náma, octu máš moc pěknou, tak ať dál slouží Co se týká toho led osvětlení v kufru, tak dej do původního světýlka telefonní žárovku 24V/1,2W (50mA) http://www.autolamp.cz/zarovky-ne-pro-auto-zarivky-startery-tlumivky/telefonni-zarovky/zarovka-24V-50mA-6x44mm-telefonni414015.html a bude vše fungovat, tak jak má ;) . Žárovka má malinký odběr, ale na oblbnutí ŘJ to stačí a díky tomu, že je žárovka dělaná na 24V, tak ti bude její vlákno jen lehce žhnout, tak nebude ani vidět, že by v tom původním světýlku svítila. Mám to tak udělané asi 2 roky a vše funguje tak jak má Upraveno Leden 20, 2015 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Leden 27, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 27, 2015 Tak světla v kufru už fungujou tak jak mají. Nakonec jsem to taky vyřešil malou 24V žárovičkou, kterou jsem paralelně připojil k jedný lampičce. Dík za radu Jinak jsme dnes měli takový menší výročí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jardap007 Odesláno Leden 27, 2015 Sdílet Odesláno Leden 27, 2015 Za 18000 te mám :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Leden 28, 2015 Sdílet Odesláno Leden 28, 2015 Krásné kulatiny ! A´t ještě dlouho dobře slouží ! Taky mi k takové cifře chybí 18 000 Km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Leden 28, 2015 Sdílet Odesláno Leden 28, 2015 mě k tomu chybí 124000 km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 28, 2015 Sdílet Odesláno Leden 28, 2015 A já už jsem 37 000 km přes :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Leden 29, 2015 Sdílet Odesláno Leden 29, 2015 a co my, kterým táhne na 300? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Leden 29, 2015 Sdílet Odesláno Leden 29, 2015 a co teprv ti co už jsou daleko za tou hranicí ? :D na benzín krásný nájezd a myslím, že to auto snese klidně ještě jednou tolik se slušeným zacházením 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Leden 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 29, 2015 (upraveno) Vždyť právě proto píšu malé výročí :D Bylo mi jasný, že majitelé nafťáků se tomu jen pousmějou. Upraveno Únor 15, 2015 uživatelem Ladis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Únor 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 15, 2015 Tak dnes proběhla menší očista exteriéru a interiéru. Když už byla octa po dlouhý době čistá, blejsknul jsem aktuální winter setup. Počasí tomu focení bohužel moc nepřálo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 15, 2015 Sdílet Odesláno Únor 15, 2015 Moc pěkný stav! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Únor 15, 2015 Sdílet Odesláno Únor 15, 2015 Vypadá jako kdyby vyjela z fabriky... Krásná barva, radost se na takové auto podívat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Březen 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2015 Tak nějaké menší novinky. Konečně proběhnul dlouho odkládaný servis přední nápravy, takže si užíváme jízdy bez mlácení při přejezdu sebemenší nerovnosti :D No a na jaro přibilo pár drobností. Pedály Cupra, pružiny do zadních brzd, nové logo do volantu, lampičky nad zadní sedačky a odrazky do zadních dveří. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Duben 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Dneska bylo trochu volného času, tak jsem se rozhodl konečně nahodit nové nášlapy. Z předpokládaných několika minut, byl nakonec půlhodinovej boj, kdy padala jedna nadávka za druhou a kdy jsem se musel jít chvilku projít, abych nášlapy někam vzteky nezahodil. Nakonec se dobrá věc podařila a jsou tam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jardap007 Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 to je porod to tam narvat :D já jsem se s tím sral cca hodinu a byl jsem vzteklej jak pes :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Při tom nasazování je dobré použít trochu mýdlové vody, ale abyste neřekli, tak jsem se u toho taky navztekal... :D , jinak pedály vypadají parádně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 o chvilu to nasadzovanie caka aj mna,cize asi sa mam na co tesit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Pokud jseš kuřák, tak si nachystej krabičku s cigaretama :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 JJ, mýdlová voda a je to za chvilku! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.