košin Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Neni to zadna sranda to tam dostat, ale mi prislo horsi sundat stary brzdoby, nesel mi protahnout tou dirou v pedalu tak jsem ho odrezaval a to bych to nebyl ja abych si krasme neprorizl prst :-D tak pak s nervama jrbou silou a bylo nasazeno behem chvilky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Duben 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 19, 2015 Díky za rady, až budu měnit nášlapy příště, určitě tu mýdlovou vodu prubnu Ale myslím, že to už nebude na tomhle autě :D Další změnu pedálů už neplánuju. Jinak jsem dnes využil počasí a konečně přezul na letní. Rovnou jsem při tom nahodil pomocné pružinky na táhla ruční brzdy. Řeknu vám, že to byl ještě větší opruz než ty pedály (alespoň než jsem trochu pochopil jak na to). Dokonce se mi při nasazování jedna vysmekla a švihla mně přes prst tak, že jsem v první chvíli myslel že ho mám zlomenej No ale jsou tam. Sice se mi pořád zdá, že jsem je nasadil trochu na prasáka, ale fungujou tak jak maj a to je hlavní. Snad už mně nepotká to co před měsícem, kdy se mi jedna strana nevrátila a málem mi začalo hořet zadní kolo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Duben 19, 2015 Sdílet Odesláno Duben 19, 2015 hm, ty pružinky vypadaj divně :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 19, 2015 Sdílet Odesláno Duben 19, 2015 Taky bych rekl, ze ty pruziny vypadaji divne, jsou nejak divne zdeformovany... :O 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Duben 20, 2015 Sdílet Odesláno Duben 20, 2015 JJ, souhlas s ostatními. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Duben 20, 2015 Sdílet Odesláno Duben 20, 2015 Nezamenil pravou a levou stranu ?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Duben 20, 2015 Sdílet Odesláno Duben 20, 2015 Přesně tak :D prohodil jsi strany a dokonce jsi je na úkor toho, zkroutil skoro o půl otáčky víc než mají být. Nedivím se, že ti to nešlo nasadit ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Duben 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 20, 2015 Díky za info, asi jsem si je blbě popsal :) Nemáte někdo odkaz na fotku toho, jak mají být správně nasazený? Každej je má jinak a už se v tom trochu ztrácím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Duben 20, 2015 Sdílet Odesláno Duben 20, 2015 Google, 30 vteřin hledání > http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/pomocna-zpetna-pruzina-rucni-brzdy Co se týče těch nesmyslných dohadů jakým směrem umístit spirálu pružiny, tak v etce směřuje dopředu, přesně jako je to v odkazu co jsem Ti sem dal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Květen 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 1, 2015 (upraveno) V minulých dvou týdnech proběhla nějaká ta menší údržba. Nechal jsem vyměnit motorovej olej a palivovej filtr a následně raději i převodovej olej (pravděpodobně poprvé). Tentokrát jsem to dal do autorizáku, no a byl jsem tam za největšího exota. Asi čtyřikrát jsem musel vysvětlovat, proč chci měnit olej v manuálu, když je tam přeci doživotní náplň Dnes jsem si trochu dotáhnul lanovody ruční brzdy a po třech měsících konečně osadil Led sulfitku do kastlíku spolujezdce ;) Navíc jsem nalepil nové logo do volantu. Je neuvěřitelný, jak taková blbost zase vylepší interiér. Bohužel jsem si zapoměl foťák, takže fotky až někdy příště. Upraveno Květen 1, 2015 uživatelem Ladis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 1, 2015 Sdílet Odesláno Květen 1, 2015 Jooo, ve Škodovce jsou chytrolíni, přece doživotní náplň je doživotní náplň, ale že to je na 5 let nebo 150tis km už neví!!! Když jsem se na to ptal v menších servisech, tak každej doporučoval ten olej v převodovce jednou za čas vyměnit... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Květen 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 2, 2015 Přesně jak píšeš. Akorát u menších servisů v okolí jsem měl strach z toho, že by mi tam nalili olej co tam nepatří :D Proto ten autorizák. Snad jsem udělal dobře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sargič Odesláno Květen 2, 2015 Sdílet Odesláno Květen 2, 2015 A jestli to není tajné, kolik jsi dal jen za výměnu oleje v převodovce? Jestli máš samotnou kalkulaci na toto, tak to sem (nebo SZ), prosím, pisni :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Květen 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 2, 2015 (upraveno) U převodovky jsem v autorizáku platil celkem 1224 Kč. Dnes jsem se konečně vrhnul na přetření brzdičů. Zatím teda jenom předek,ale doufám že zítra stihnu i zadek. Letos jsem zkusil Alkyton v módním zelenožlutém odstínu. Sice to takhle bez rozebrání nikdy nebude stoprocentní, ale na to bohužel nemám koule ani čas :D Zítra ještě poopravím místa, kde jsem přetáhnul nebo nedotřel a budu spokojenej. Pro porovnání i původní provedení. Upraveno Květen 2, 2015 uživatelem Ladis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sargič Odesláno Květen 2, 2015 Sdílet Odesláno Květen 2, 2015 Díky za info ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Květen 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2015 Poslední týdny jsem se musel věnovat práci na bytě, takže jsem Octu trošku zanedbával. Tenhle víkend byl konečně čas se jí zase trošku věnovat. Donatřel jsem zadní brzdiče a konečně správně namontoval pružiny ruční brzdy. Když se dají správně, je montáž otázkou tak 20 vteřin, místo půl hodiny :D Nalepil jsem reflexní samolepky do levých dveří a na vnitřní hranu pátejch dveří. No a hlavně jsem spláchnul to žlutý svinstvo co padá ze stromů Nejhorší je, že zejtra odpoledne to bude vypadat, jako kdybych jí vůbec nemyl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Květen 17, 2015 Sdílet Odesláno Květen 17, 2015 hezká barva na brzdách, Alkyton ? :) s tím bordelem ze stromů nic neuděláš, já umyl ve čtvrtek večer a v pátek ráno hrůza... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Květen 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2015 (upraveno) Přesně tak, RAL 6018 zelenožlutá ;) A zbytek černýho žáruvzdornýho Alkytonu na "nefunkční" plochy kotoučů. Upraveno Červenec 25, 2015 uživatelem Ladis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Červen 7, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 7, 2015 Pár fotek jen tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červen 8, 2015 Sdílet Odesláno Červen 8, 2015 Pěkné fotečky ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Červenec 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 O víkendu se mi konečně povedlo, zase něco málo udělat na Octě. Rozšířil jsem chrompaket o chromovaný ovladač světel od uživatele Jakubisko. Výměna byla otázkou několika minut i s prohozením tišťáku s červeným za zelené podsvícení. Nevěřil bych, jak taková blbůstka zase oživí interiér. Dál jsem pod zadní reproduktory přidal MDF kroužky od Dzordzina. Montáž byla opět bezproblémová, kroužky sedly parádně. Jenom jsem jepřed tím láknul na černo a vyvrtal vyznačené díry. Přínos kroužků bohužel moc neposoudím, protože současné repráky už jsou těsně před smrtí. Už vybírám náhradu, zatím to vypadá na Gladen MC 130. No a to nejlepší nakonec. Po půl roce odkládání jsem se dokopal k tomu, abych namontoval originální čtecí lampičky nad zadní sedačky :) Tohle byla jedna z mála věcí, co mi ve výbavě od začátku chyběla. Hlavně kvůli tomu, že vozíme v sedačce malou a i když jsem dal dopředu Ledky, bylo toho světla vzadu prostě málo. Lampičky jsem koupil na bazoši, i s kabelama a drobným materiálem jsem se vešel do tří stovek. Ale kolik přemáhání bylo zapotřebí, abych se konečně dokopal k tomu je tam nahodit. Ještě do nich objednám LEDky a budu úplně spokojenej. Fotky bohužel nic moc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Hezky ai to upravujes :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Pěkně jedeš a co se týká těch zadních MDF podložek, tak je mám taky (ne od Dzordzina) a opravdu plní svou funkci a ohledně reproduktorů, tak ke konci loňského roku jsem kupoval právě ty Gladen MC 130 a musím říct, že hrají fakt parádně, pokud budu ještě někdy kupovat znovu i přední reproduktory, tak půjdu určitě do Gladenu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Parádní změny, jo Gladeny jsou velmi dobré! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Červenec 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 20, 2015 Díky, snažím se v rámci možností. Nějak na to auto není tolik času a peněz, kolik bych si představoval. Tak si musím dělat radost alespoň drobnostma :) Snad se zadaří, s tou hudbou něco udělat ještě letos. Dopředu chci taky hodit Gladeny a zároveň i vytlumit dveře. MDF kroužky už mám asi dva roky, ale s těma orogo chrastítkama to nejde poznat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Červenec 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2015 Tak dnes jsem kromě očisty interiéru pokračoval na věcech, který je potřeba udělat, ale už od jara je odkládám a odkládám :D Začal jsem čistit orezlý zimáky, abych je před zimou stihnul nově natřít. No a hlavně jsem konečně opravil tuhnoucí přední stěrače. Jeden čep byl OK, druhej fest zatuhlej. I když to na fotkách nevypadá nějak hrozně, dostával jsem ho z pouzdra ven asi 15 minut. Obrousil jsem ho, vyškrábal bordel z pouzdra, doplnil chybějící O kroužek a oba pořádně promazal. Teď stěrače stíraj jako zběsilý. Dál jsem vyndal řidičovu sedačku a promazal jsem všechny pružiny a spoje. Otravnýho vrzání jsem se bohužel nezbavil No a poslední drobnost, co jsem stihnul, bylo sundání nálepek construkt z bočních okének. Ten bordel na poslední fotce jsem vyškrábal zevnitř mechanismu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest martinek97 Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 Opravdu hezká Octa, myslím, že se tady inspirují. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Červenec 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 Díky Ale myslím, že tady na fóru najdeš pro inspiraci spoustu vypiplanějších kousků :D Dnes jsem využil počasí, konečně jsem auto umyl a rovnou se pokusil o nějaký ty fotečky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 je to kráska :) naleštěná, decentní úpravy a člověk by ani neřekl že to auto je designově skoro 15 let staré 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Srpen 7, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 7, 2015 (upraveno) Dnes jsme se vrátili z dovolený v západních čechách. Cestou zpět překročen nájezd 210 000 km. Kromě toho, že na mě celou cestu svítily kontrolky ABS, ASR a emise, jela Okta v pohodě :lool: Akorát mám čím dál větší nutkání pořídit něco trochu silnějšího. Když jsme byli naložený a do cesty se nám připletl nějaký delší kopec, připadal jsem si, že jedeme v naší bejvalý 105ce, jak ta mrcha nechtěla jet :D Upraveno Srpen 9, 2015 uživatelem Ladis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.