Adam Krůžela Odesláno Leden 22, 2015 Sdílet Odesláno Leden 22, 2015 Dobrý večer všem, Chtěl jsem se zeptat, jestli je prakticky proveditelná výměna Maxidotu z Octavie 3 do Octavie 2. Mám Octavii II L&K, a nový Maxidot v trojkové příp. i Columbus se mi líbí daleko víc, než starší elektronika. Děkuji mnohokrát :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Leden 23, 2015 Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 nový Maxidot v trojkové příp. i Columbus se mi líbí daleko víc, než starší elektronika. Hm, to je vcelku normální stav. Chtít mutovat starou techniku s novou o takový skok, jak HW tak SW, bych řekl že stojí za zamyšlení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam Krůžela Odesláno Leden 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 Já jsem si říkal, že když jsem viděl variantu do O1 dostat Columbuse a Maxidot z O2, tak by to teoreticky mohlo jít i z O3. Pokud se nepletu, tak to všechno komunikuje po CAN sběrnici, ale do aut technicky nevidím dostatečně podrobně abych věděl jaké jednotky tam jsou a co přesně se tam děje, a jestli Maxidot má svůj firmware a tahá si data ze sběrnice - nebo mu na displej posílá něco vzdálenějšího. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 23, 2015 Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 (upraveno) Pokud das Columbovi a Budikum spravny CAN-box, tak timstaci uz jen 12V a signaly cidel, ale to uz je takovy kockopes, ze ani nevim. Plne to pouzivat nepujde, jak chces ovladat maxidot, kdyz nemas signal canu z auta? Zase nejakym bastlem z toho CAN-box... Co by bylo mooozna zajimavy, tak barevny displaj z golfa 6... Upraveno Leden 23, 2015 uživatelem ka_r_los 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Leden 23, 2015 Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 Tak tam jde jen o to jak střeva z barevných budíků(doporučuju Tiguan 2014 - má grafiku z Golfa7) napasovat do budíků pro O2, ale jiný problém není. http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/2035221311_2/OEM-5ND920883-VW-Tiguan-3D-Stereo-instrument-color-instrument-cluster-with-240-km-h-red-needles.jpg http://88.img.avito.st/640x480/1163408788.jpg https://www.avito.ru/sankt-peterburg/zapchasti_i_aksessuary/novaya_panel_priborov_vw_tiguan_3d_tsvetnaya_487844498 Stále o nich uvažuju jak je dát do Yetiho. Benzín: 5N0 920 883 D a nafta: 5N0 920 883 E U budíků u O3 narazíš po vyřešení problému s imobilizérem na problém s ochranou komponent. Tj. musely by se deaktivovat obě funkce a vypnout imobilizér v motoru. Pokud Ti nevadí jiné rozměry. Ovládání přes mf volant nebude možné, protože volant z O3 neovládá audio zařízení v O2, ale ovládá budíky v O3. Neexistuje kombinace příkazů v mf volantu pro audio z O2 a budíky z O3. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam Krůžela Odesláno Leden 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 To je hodně pěkný :). Já se v tom opravdu nevyznám, vůbec nevím jak ta elektronika v autě funguje. Ale vždycky jsem si myslel, že ta řídící jednotka to do budíků posílá v nějakém univerzálním formátu po CANu obousměrně, a ty budíky s tím nějak standardně komunikují. // Ten problém s ovládáním by neřešila výměna Columbuse za trojkového? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Leden 23, 2015 Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 Bohužel MQB platforma si vymyslela nový CANový standard. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam Krůžela Odesláno Leden 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 Aha. Tak děkuji za vysvětlení, to je docela škoda :/. Jedinně pak napsat firmware a udělat si převodník těch funkcí obousměrně, ale to už by asi bylo hodně nervů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 23, 2015 Sdílet Odesláno Leden 23, 2015 (upraveno) Timhle je asi vyreseno, O3 budiky bez znalosti zabezpeceni se to nepovede ani zapnout. Sezen si posledni fl budiky a budes mit funkci az az. Upraveno Leden 24, 2015 uživatelem ka_r_los 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam Krůžela Odesláno Leden 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 Momentálně mám tyto budíky http://i.ytimg.com/vi/m_VkG89KygE/maxresdefault.jpg. Ony existují nějaké novější? Já to auto upřímně nemám moc dlouho, ale mělo by mi vydržet poměrně dlouho. Tak se snažím zatím pokukovat jak bych si ho mohl vylepšit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 to jsou FL budíky, takže nic novějšího do OII již dát nelze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adam Krůžela Odesláno Leden 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Dobře, tak děkuji všem za vstřícnou odpověď :). Škoda že změnili protokol, snad se někdy v budoucnu podaří udělat převodník. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub Ĺ ĹĄastnĂ˝ Odesláno Únor 4, 2015 Sdílet Odesláno Únor 4, 2015 Zdravím pánové, mám takový dotaz, mám O1 budíky před fl tudíž nemám prostřední display kde jsou kontrolky dveří, počítač atd.. Jde to předělat za budíky z O1 či O2 kde už to je?aby to bylo aspoň z části funkční nebo komplet funkční? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Únor 4, 2015 Sdílet Odesláno Únor 4, 2015 Dalsi kockopes? Koukni se v sekci pro octavii jedna na maxidot, nic jineho ti nezbyva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vaha Odesláno Duben 26, 2015 Sdílet Odesláno Duben 26, 2015 jak psal ferda jedině barevný tiguan a naklonovat to nějak do plastu z OII nebo rpoříznout palubku :jelen: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 26, 2015 Sdílet Odesláno Duben 26, 2015 ale nebude to stejně 100% fungovat, Ferda už si na tom vylámal zuby 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Duben 26, 2015 Sdílet Odesláno Duben 26, 2015 Spíš nedořešil multifunkční volant. Zbytek ano pro Yetiho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.