Guest Atila Odesláno Únor 8, 2015 Sdílet Odesláno Únor 8, 2015 No neni to kravina.V momente kdy tam neni kompresor, tak tam neni ani chladivo a tim padem se nejedna o nebezpecny odpad a nejsou povinni to brat.Ja to odvezl na sberak k Sazce a tam berou vse.Je to primo jejich sidlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Únor 8, 2015 Sdílet Odesláno Únor 8, 2015 Mně je to fuck, vymontujte si z toho, co chcete. Mám tu starou Calex (myslím 175 R) a novější myslím Zanussi malou, vydržela jen 3 roky. Já to tu pak hodím na sídlišti do přistaveného velkoobjemového kontejneru. A jen tak mimochodem, chladivo tam není, protože vyteklo. To je taky důvod, proč jsem koupila novou lednici. Jestli to ve sběru vzít nechtějí, tak je to padlý na hlavu a nikdo se nemůže divit, že to lidi vozí do lesa. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petr07 Odesláno Únor 8, 2015 Sdílet Odesláno Únor 8, 2015 Sběrné dvory berou ledničky opravdu jenom komplet.Jenom by mě zajímalo,jak řešíte u kompresoru z lednice odlučovač oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 8, 2015 Sdílet Odesláno Únor 8, 2015 S tou přísností ve sběrných dvorech je to asi jak kde. V prosinci jsem do sběrného dvoru ve Vyškově vezl starý mražák, 2 ledničky a 2 pračky a borec mi jen řekl kam to mám dát a ani ho nezajímalo jestli jsou zařízení kompletní, takže kdybych si vzal motory a kompresory, tak se asi nic nestane :D . Jinak si stejně myslím, že tam to ekologicky likvidujou tak, že kleštěma odstřihnou trubičky od kompresoru, počkají až vysyčí chladivo a pak to dál demontují :D petr07: odlučovač oleje není potřeba řešit, jelikož pokud je kompresor v pořádku a je skladovanej v poloze v jaké má být, tak z něj olej neuniká. Při foukání z něj můžou vycházet jen lehké olejové výpary, ale to při foukání pneumatik vůbec nevadí. Já mám např. po pár letech používání mastný vnitřek hadice jen asi 10cm od výstupu z kompresoru, zbytek hadice je OK ;) . Kamarád dřív používal kompresor z ledničky na foukání bečky s pivem a nikdo si nestěžoval. Po čase mu kompresor klekl, tak si pořídil bezolejový kompresor na 230V a ten taky funguje dobře ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petr07 Odesláno Únor 8, 2015 Sdílet Odesláno Únor 8, 2015 Konny : Ne motory a kompresory,malé domácí chlazení používá hermetický motorkompresor.Jde o uzavřený okruh,kde proudí chladivo spolu s olejem.To,že kompresor po čase klekne je tím,že se prostě vyhází časem olej a kompresor se zadře.V pneumatice ten olej asi opravdu nevadí,ale v pivu bych to asi nedal.Ještě,když jsem s chlazením začínal,několik kompresorů jsem viděl rozebraných a do piva bych si to fakt nefoukl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 8, 2015 Sdílet Odesláno Únor 8, 2015 patr07: Ano, pokud je kompresor vychozenej, tak začne plivat hodně olej a po čase se zadře, ale pokud je dobrej, tak olej neplive žádný olej (odchází z něj max. olejový výpary) a v tomto případě se dá i ta bečka nafoukat :D . Je jasný, že to není ideální, ale pořád lepší, než to foukat ručně pumpou :D . Na foukání pneumatik je tento kompresor ideální, tak se nějaký olej nemusí vůbec řešit ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Únor 10, 2015 Sdílet Odesláno Únor 10, 2015 Také jsem měl z ledničky, ale nebylo to nic moc. Jediná výhoda byla, že byl tichoučkej, to bylo super. Ale s tím Woodstarem se fouká fakt pěkně, celkem je i přesný ten měřák na té pistoli, hadice dost dlouhá (když dám kompresor před auto, tak došáhnu i na zadní kola), plus ta ofukovací tryska se také hodí. Má i hák na zavěšení, tak ho mám pověšen na ponku z boku. Na také to domácí foukání super. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Únor 10, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 10, 2015 Jako ten kompresor z ledničky je sice zajímavý nápad a určitě funkční, ale chci spíše nějaké oem řešení. S tím kompresorem bych si musel vyhrát, vymyslet zapojení a určitě to nebude mít ani pořádné krytí. Takže zvažuji ten origo - za předpokladu, že nafouká o něco víc než 3 Bary, tak abych s ním mohl auto nachystat třeba na dovolenou. Jinak potom něco z těch kompresorů co tady byly zmíněny. Ještě tento mi přijde zajímavý: http://kompresory.heureka.cz/black-decker-asi-500/specifikace/#section akorát jestli spíš ta aku a display nejsou zbytečná kurvítka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
McDrapi Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 (upraveno) Já mám tento http://www.extol.cz/naradi/elektro-naradi/kompresory/418100/, zatím ok, je bezolejový, takže s ním točím i pivko, propojil jsem si ho s tlakovou nádrží od kompresoru (tu jsem dostal zadara) Upraveno Únor 11, 2015 uživatelem McDrapi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Únor 17, 2015 Sdílet Odesláno Únor 17, 2015 Já mám teď tenhle. Musel jsem ho koupit, když mi ukradli Octu i s kompresorem a já potřeboval na garáži nafoukat pneu na Felině. Zatím spokojenost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Únor 18, 2015 Sdílet Odesláno Únor 18, 2015 Ten se mi líbil, taky jsem po něm pokukovala. Jestli je dobrý, tak asi nebudu dlouho váhat :). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Únor 18, 2015 Sdílet Odesláno Únor 18, 2015 Neváhej :-) Na takový to běžný dofouknutí pneumatik, nebo třeba volejbalovýho míče, nebo vyfoukání něčeho odněkud to bohatě stačí, je lehkej a dá se vozit v kufru. Mám zkušenost, že při foukání je lepší mít nastartováno. Má dost velkou spotřebu a při nastartovaným motoru samozřejmě běží rychleji. Ale to platí pro všechny kompresorky napájené z akumulátoru auta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Únor 18, 2015 Sdílet Odesláno Únor 18, 2015 Já právě potřebuju něco, kde navolím tlak a ono se to nafoukne a vypne :). Takhle jsem zvyklá foukat na Shellce, co má digitální foukadlo. A jestli to trvá 10 sekund, nebo dvě minuty, to je mi opravdu jedno. Na dofukování jízdního kola mám nožní pumpu, takže tam to používat asi nebudu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
donlabuznik Odesláno Únor 28, 2019 Sdílet Odesláno Únor 28, 2019 Já mám v garáži na takovéto běžné dofukování pneumatiky šroubový kompresor z https://www.kompresory-vzduchotechnika.cz/ a naprosto mi to dostačuje. Občas jej používám třeba i na vyčištění interiéru, kdy se vzduch dostane i do skulin, které bych jinak neměl šanci od prachu a jiných nečistot vyčistit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.