Přejít na obsah

Kolísající otáčky

Doporučené příspěvky

Tak podle te chyby jak mi napsal squirrelcze je to chyba škrtící klapky... takže po ní taky půjdu.... takze přes příští týden na praxi vemem auto na dílnu a zkusíme to komplet pročistit a nastavit... tak uvidime. Mezizím klidně seženu ještě dalši klapku do zásoby :D mezitím budu jezdit Chryslerem Grand Voyagerem III 2.5TD .... sice je ram prostoru jak v 1+1 bytě ale ta spotřeba je astronomická :D

Odkaz ke komentáři

Tak to ti nezávidím :-D

U mě ta klapka sice pomohla ale objevil se starý problém který jsem měl než mi klapka odešla a to ten že když je studená tak po startu vylítnou otáčky na cca 1800ot/min a pak si ještě přidá na cca 2100ot/min. Když se zahřeje tak po startu jen vylítnou na 1800ot/min a během vteřiny spadnou a drží se na cca 1000ot/min.

Mám vysypanej katík a je to v plynu. Nevíte někdo čím by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři

Předpokládám, že bylo provedeno na teplém motoru základní nastavení klapky... Pak mě napadá, co teplotní čidlo chlad. kapaliny, to posílá do ŘJ motoru správný signál? Když otáčky vylítno a spadnou, tak po přidání plynu otáčky padají normálně nebo pomaleji? To by mohlo znamenat netěsnost někde na sání, takže by si to přisávalo falešný vzduch, takže zkontrolovat tu vroubkovanou trubku mezi klapkou a filtrboxem a celkově sání...

Odkaz ke komentáři

Ano ZK je udělaný na zahřátým motoru, čidlo teploty je nové (kupoval jsem ho když se začala srát klapka a nevědělo se čím to je). Otáčky při studeným M padají pomaleji, jakmile se ohřeje tak klesají tak nějak normálně a sání je nově přetěsněný při GO loni v létě(mám filtrbox přímo na klapce). A když by si někde přisávala tak by to takhle zvedalo ot po startu? Ještě jsem si vzpomněl, že když stojím na místě se zahřátým motorem a šlapu přerušovaně na brzdu tak jdou otáčky nahoru a zaseknou se na cca 1500 může to nějak souviset?

Tady je video startu teplého motoru https://www.youtube.com/watch?v=vA2ytE4HuMs&feature=youtu.be

Odkaz ke komentáři

Že je čidlo teploty nové neznamená, že je v pořádku. Loni jsem koupil nové origo teplotní čidlo, které bylo hned nové špatné. Po čase jsem ho reklamoval a reklamaci mi uznali a dostal jsem nové opět origo čidlo. To mám teď v autě a vypadá to, že po ujetých 400km čidlo zase blbne a už mě to fakt nebaví řešit... :( Napíchni auto na VAG a zkontroluj zda je stejná teplota vody na budíkách a v ŘJ motoru. Dále jak jsem ti napsal v druhém téma, zkus nastříkat nějaký hořlavý sprej kolem sání, aby jsi věděl, jestli ti to tam nepřisává falešný vzduch.

Jinak s tím filtrboxem jsem si to neuvědomil, že 55kw ho má přímo na klapce... :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Promiň.. nejak jsem to tu chvilku nesledoval... jakmile se dostanu k autu tak ti to třeba natočim.. ale když jsem ho předevčírem testoval kolem baráku protože jsem testoval nějaký věci tak jakmile jsem nebyl na plynu otáčky spadly okamžitě a nic je nestihlo vyrovnat... bylo to i rychlejší nez kdyz normalne sundas nohu z plynu... ja patram po klapce... ale v usteckym kraji jsem ji zatim nenasel... spis po jinym mototru

Odkaz ke komentáři
Guest milan01

hoj myslím že je to předstih...zkus si ho seřídit...vag=,zakladní nastaveni,zmazat adaptaci,nastavit stroboskopema vagem a nastavit znova klapku.

za studena to jede na sytič.,a pak nemůže odhadnout správnou směs

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak ta má mrcha se aktuálně chová úplně stejně :( začlo to tím že když bylo něco zapnutý (světla, topení cokoliv co mělo odběr) tak kolísala ale stačilo to vypnout a klid krásně držela těch 900 a pohodička. Dnes už neudržela volnoběh ani když nebylo nic zapnutý.

Jak dlouho vám trvá než se klapka nastaví před startem? Mě to občas přijde že se té polohy nemůže dohrabat :(

Jinak klapka je nová origo kus a je cca 2 měsíce stará. Nastavení předstihu a klapky provedeno v Havexu v MB kde měli problém se ke klapce dostat s neorigo diagnostikou. A i s origo to byl prý oříšek :)

Nějaké rady a tipy?

Co ty Drobku už jsi to vyřešil?

Odkaz ke komentáři

Tak ta má mrcha se aktuálně chová úplně stejně :( začlo to tím že když bylo něco zapnutý (světla, topení cokoliv co mělo odběr) tak kolísala ale stačilo to vypnout a klid krásně držela těch 900 a pohodička. Dnes už neudržela volnoběh ani když nebylo nic zapnutý.

Jak dlouho vám trvá než se klapka nastaví před startem? Mě to občas přijde že se té polohy nemůže dohrabat :(

Jinak klapka je nová origo kus a je cca 2 měsíce stará. Nastavení předstihu a klapky provedeno v Havexu v MB kde měli problém se ke klapce dostat s neorigo diagnostikou. A i s origo to byl prý oříšek :)

Nějaké rady a tipy?

Co ty Drobku už jsi to vyřešil?

Nevyřešil... Nebyly zatím peníze investovat do klapky, takže jsem si mezitím pořídil Felicii... :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Čaute, v mém případě mi moje octavia dělala to samé sundal jsem celou klapku rozebral zadni plastovej kryt vyfoukal kompresorem protože tam z neznámého duvodu byly hliníkové špony tak jsem ji vyfoukal zadělal jelikoz když se naplno otevřela tak tam byla vůle lak jsem dotáhl torx. Na zavřené klapce a pořádně vyčistil dal z5 na sánì a od té doby v pořádku.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Dobrý den, dnes jsem se zaregistrovala a bohužel nevím kde napsat svůj dotaz. Děkuji za pochopení.

Mám škoda octavia 1.6 55kW v benzínu s lpg ( lpg systém je nově montovaný). Problém je takový, že při prvním startování jede vše v pohodě i otačky, ale problém nastavá cca po půl hodinové až hodinové jízde. Kdy zaparkuju a chci cca do hodiny znovu nastarovat tak to dlouho startuje a když to chytne vyletí otačky okamžitě na 2000 a sem tam se zvedají až k 2500 na volnoběhu. Tak bych se chtěla zeptat v čem může být chyba. Mechanik tipuje škrtící klapku nebo slabou autobaterii. Máte někdo podobnou zkušenost.

Předem děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...