nemesis2180 Odesláno Březen 30, 2015 Sdílet Odesláno Březen 30, 2015 Zdravím, ve středu v noci se mě, po zpáteční cestě z Plzně stala na LPG stanici závada, která vyústila v požár v motorovém prostoru (viz. Obrazek). Po uhašeni jsem se divil, neboť zhořelo pár kabelů a uhořel filtr box. Nebýt obsluhy a jejich zásoby hasicích přístrojů, tak by z auta moc nezbylo. Popř. kdyby se mě to stalo na dálnici. Chci využít tohoto fóra a zeptat se na názor, či něčí zkušenost, proč se tak stalo. Zprávu ze servisu budu mít asi až za pár dnů, tak mě to vrtá hlavou. Teď k stavu automobilu... Auto má pohon LPG se všemi revizemi, nové LPG vstřiky, směšovač a potrubí. Více méně celý systém LPG. Na motoru se měl teď měnit olej akorát. Před vánocemi prasklo v autě topení a měnil se celý systém topení a chlazení automobilu (potrubí i chladič). Auto má najetých necelých 250 tis. a bylo o něj dobře staráno. Poslední dva týdny, co se oteplilo, jsem při rozjezdech v autě párkrát cítil plyn. Na to mě hasiči řekli, že by to tím nemělo být. Krom toho někdy na volnoběh, třeba na světlech kolisaly chvilku otáčky. Více méně padali na 300 a pak zase zpět. Byl bych rád za nějaké zkušenosti či názory. Teď jsem se přiučil tomu, že mít hasicí přístroj v autě, muže být hodně ovlivňující faktor, jestli vám z auta něco zbyde, nebo ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Březen 30, 2015 Sdílet Odesláno Březen 30, 2015 To začalo hořet když byl v motor v chodu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Březen 30, 2015 Sdílet Odesláno Březen 30, 2015 To jsem zvědav, jaká se zjistí příčina... napadá mě jestli se neuvolnila vstřik. tryska plynu v sání, když to hořelo u filtru, nebo že by nějaký zkrat na el. instalaci a tím chytla izolace, filtrbox a další... ? :( Ještě se zeptám, co máš za systém ? vypadá to že máš stejný vstřikovače plynu. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nemesis2180 Odesláno Březen 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 30, 2015 KaJe: Jj, stál jsem a čekal až bude volno stojanu. Motor běžel na plyn. Romix95 : v autě je Elpigas. Servisovany vzdy v HTS Zábřeh nebo Brno. Zajimalo by mě jestli by začal hořet plyn. Hasiči mě tvrdili, že spíš začal tyct vstrikovač benzínu. Kapalo to asi na výfuk a od toho to chytlo. To byl jejich tip při pohledu a po požáru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Březen 30, 2015 Sdílet Odesláno Březen 30, 2015 (upraveno) Tak to máme stejný systém, firmu, motor i auto :) Je fakt že podpal od benzínu je pravděpodobnější, jsem zvědav na co se přijde, auto máš teď v servise u plynařů v HTS Zábřeh, nebo kde, jestli se můžu zeptat ? Upraveno Březen 30, 2015 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nemesis2180 Odesláno Březen 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 31, 2015 Ne ne :) v Brně, v servise kam dáváme vše. Bylo mě zatím řečeno, že se to musí vyčistit od prášku a poté se sehnaji kabely z jiné 1.6ky a filtrbox. Tak jsem též zvědav. Jinak Elpigas je v autě ze Zábřeha, kde to bylo stále, ale poté jsem dostal auto do Brna od rodiny a jezdí se do pobočky sem, což jsem rád, že člověk nemusí až do Zábřeha :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Březen 31, 2015 Sdílet Odesláno Březen 31, 2015 Tak tohle je velice zajímavý :) Spíš než uvolněný vstřik bych to typ na přesycení a zpětné šlehnutí do boxu. Kdyby jsi chtěl tak filtrbox mám doma ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Březen 31, 2015 Sdílet Odesláno Březen 31, 2015 (upraveno) Ok, já jen kdyby jsi to měl v Zábřehu v Hts že bych zajel se na to mrknout na vlastní oči :) Taky možnost, nicméně já jsem jeden vstrik volný měl a taky mi haprovali trochu otáčky, proto mě to napadlo :) naštěstí jsem na to přišel a nic se nestalo, ale tady to může být samozřejmě něco úplně jiného :) Upraveno Březen 31, 2015 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nemesis2180 Odesláno Duben 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 1, 2015 Tak at neskoncis jak ja. Ja mel taky mnoho trivialnich zavad, ale nikdy bych teda nerekl, ze by me chytlo auto :D od tehdy jedine s hasicim pristrojem. Nicmene vypada to asi na podobny problem. Jinak info stale zadne nemam, v servisu nestihaj a naschval neberou telefon :\ (Omluva za diakritiku) Tak tohle je velice zajímavý :) Spíš než uvolněný vstřik bych to typ na přesycení a zpětné šlehnutí do boxu. Kdyby jsi chtěl tak filtrbox mám doma ;) Musim se zeptat v servise a pokud by byly drazsi, urco bych se ozval. Zatim dekuji :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Duben 1, 2015 Sdílet Odesláno Duben 1, 2015 (upraveno) Já jak to trošku hapruje tak se to snažím co nejdřív vyřešit, ten vstřik jsem odhalil velmi rychle, hlavně proto, že to na benzín nedělalo, tak jsem šel hned po plynu a zatím jezdil na benzín... Jinak hasičák si chci taky pořídit :) Určitě napiš, až budeš vědět víc ;) Upraveno Duben 1, 2015 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nemesis2180 Odesláno Duben 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 2, 2015 Kdyz je rec o hasicacich, lze pouzivat hasicak, kterej ma revizi 3 roky proslou? Na firme jich mame hodne, tak se me nechce kupovat novej :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 3, 2015 Sdílet Odesláno Duben 3, 2015 Jelikoz neni hasicak v osobnim aute povinnej, tak muzes klidne vozit i ten s 3 roky proslou revizi. Pak je jen otazka, zda bude pri pozaru fungovat, ale ja si myslim ze jo.... ;) Kdyz jsi to tak nakousl, tak ja mam asi taky uz proslou revizi, ale i tak myslim, ze je v poradku, aspon tlak ukazuje porad stejnej :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Duben 23, 2015 Sdílet Odesláno Duben 23, 2015 Benzín by na výfuk téct nemohl. Trysky jsou na zadní straně motoru a výfukové potrubí je na přední straně motoru. Podle mě zpětný zášleh plynu do sání... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nemesis2180 Odesláno Duben 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Tak auto je uz skoro hotove. Verdikt je takovy, ze v te spleti kabelu, jeden mezi nimi zkratoval (posledni dobou me na volnobeh cukal motor) a od toho se prepalila mala hadicka do zarizeni, ktere je primontovane na karoserii pod oknem. Je to neco s plynem, ale neni to hlavni hadice. A od toho se to rozjelo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 1, 2015 Sdílet Odesláno Květen 1, 2015 takže zfušovaná instalace LPG 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Květen 2, 2015 Sdílet Odesláno Květen 2, 2015 (upraveno) No vypadá to tak.. naštěstí to stihl uhasit.. Už jsi to řešil s Hts? Zajímalo by mě jak se k tomu staví. Každopádně znám už dost lidí co od nich LPG mají a nemají s jejich instalací problémy ani po několika letech provozu a auta s jejich LPG tady v okolí jezdí nejvíc, ale člověk hold nikdy neví, kdo a jak to namontoval... Upraveno Květen 2, 2015 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.