Jocker Odesláno Duben 25, 2015 Sdílet Odesláno Duben 25, 2015 Chlapi Minulý týden pri cestě na lyže do Itálie se nékde kolem Innsbrucku rozsvítila kontrolka systému řízení emisí. Auto nepadlo do nouzového režimu, jelo stejně s normální spotřebou. Po několika přestavkách a znovunastartování kontrolka zhasla po cca 400 km. A znovu se rozsvítila někde na zpáteční cestě po dalších 600 km. Dneska v servisu na diagnostice se ukázala chyba popisující nízkou hodnotu prútoku zpětné recirkulace výfukových plynů. Názor servisu- r.v. 2013 měl instalovaný "starší" typ EGR ventilu bez krytu ovládacího pístu. Chyba je způsobena zadrháváním tohoto pístu. Řešení je prý výměna za nový novější typ, kvůli výměně je potřeba sundat nápravu, u 4x4 i kardan.... Cena včetně práce 16000,- Máte někdo s tímto problémem zkušenosti? Nějaké alternativní řešení? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Duben 25, 2015 Sdílet Odesláno Duben 25, 2015 A to se na to jako nevztahuje záruka? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iphonik4 Odesláno Duben 27, 2015 Sdílet Odesláno Duben 27, 2015 Zrejme ji v zaruce nema. Protoze pokud jo, tak at na nejakych 16 tacu zapomenou. Strasne toto... Pokud ji nema v zaruce, tak maximalne 5 mesicu (protoze r.v. 2013)... Neni trosku divne, ze chvili po zaruce odejde? Prijde mi to trosku, jako kurvitko. Omlovam se za OT kolik mas najeto? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jocker Odesláno Duben 27, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 27, 2015 Najeto 85, se zárukou jde spíš o to kam auto jezdilo na "servisní prohlídky"... Teď auto jezdí normálně bez kontrolky, a jak se rozsvítí tak ať si kapitalistický vykořisťovatel záruku vyřeší tam kde auto kupoval a servisuje.... Mně ani tak nejde o to kdo to zaplatí, ale jestli se opravdu musí rozebrat půl auta.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iphonik4 Odesláno Duben 27, 2015 Sdílet Odesláno Duben 27, 2015 Aha. Tak pak je ta cena asi jedno. Ikdyž s tím kapitalistickým vykořisťovatelem jde snad jen o vtip :P Co se týče rozebrání auta, tak vzhledem k umístění EGR bych tomu bohužel věřil :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jocker Odesláno Duben 27, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 27, 2015 Proč vtip? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iphonik4 Odesláno Duben 27, 2015 Sdílet Odesláno Duben 27, 2015 (upraveno) OT: nechci se raději vrhnout do politické debaty ;) za minulého režimu by služební auto takové úrovně (to byl ŠA už zřejmě neexistovala) ani dovolená v Itálii nebyla... Ale to tady teď nechci řešit:) Každopádne přeji úspěšné vyřešení problémů. Připadne mi zvláštní už vyjádření, že u r.v. 2013 se pístky v EGR zasekavály.... Tak sakra když o tom ŠA ví, tak to má měnit zdarma i po záruce!!! Prostě pořád to na mě hází dojem kurvítka :( Upraveno Duben 27, 2015 uživatelem iphonik4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jocker Odesláno Květen 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 15, 2015 (OT: nechci se raději vrhnout do politické debaty ;) za minulého režimu by služební auto takové úrovně (to byl ŠA už zřejmě neexistovala) ani dovolená v Itálii nebyla... Ale to tady teď nechci řešit:) - zkus mi osvětlit tuto hlubokou myšlenku...klidně sz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 15, 2015 Sdílet Odesláno Květen 15, 2015 Tak sakra když o tom ŠA ví, tak to má měnit zdarma i po záruce!!! Prostě pořád to na mě hází dojem kurvítka :( Já bych v tom neviděl cílený kurvítko, ale spíš finanční úspory. Někdo chtěl při návrhu ušetřit desetník a takhle to dopadlo. A že VW (škodovka) nikdy nebyla dvakrát vstřícná u řešení známých problémů, o tom si asi nemusíme nic nalhávat. Servis to vždycky hraje stylem "problém neexistuje, může za to váš styl jízdy". Teprve když se člověk ozve, tak se třeba nějaká kulance najde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jocker Odesláno Červenec 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 24, 2015 Tak vyměněn EGR ventil. A jako zajimavost uvedu, že auto je živější - jezdím s ním denně takže si troufnu tohle posoudit a co je hlavní spotřeba klesla!!!! Na konci měsíce uvidíme jak moc, ale první dvě nádrže podle palubáku o 0,4 -0,6 l/100km. Např. v pondělí Ol-K.Vary a zpět za 5.2 ( 4 dospelí a v kufru krabice s papírama) jízda po dalnici a klima zapla. Co jezdím denně stejnou trasu do práce tak bez většího kontrolování se není problém 4,6 4,8- pred výměnou na klobouka 5. Na autě se nic kromě egr neměnilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JendaV Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 Při 45 tis mi také zasvítila kontrolka --> přehráli software a OK. Při 47 tis opět svítí kontrolka --> výměna EGR ventilu v záruce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Devil... Odesláno Leden 18, 2018 Sdílet Odesláno Leden 18, 2018 Rád bych oživil toto téma. V pravidelných intervalech se mi i po smazání chyby rozsvítí kontrolka motoru, VAG píše následující: 19206 - system zpetneho vedeni vyfuk.plynu - prutok prilis maly P0401 00 [232] - - Kontrolka závad ZAP - Sporadická - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 4 Kilometry: 182959 km Datum: 2018.01.10 Čas: 15:35:00 Otáčky motoru: 1728.00 /min Normovaná hodnota zátěže: 61.6 % Rychlost vozidla: 67 km/h Teplota chladicí kapaliny: 60 °C Teplota nasávaného vzduchu: 47 °C Okolní tlak vzduchu: 990 mbar Napětí svorky 30: 14.640 V Čítač zapomenutí po OBD: 40 Ventil zp. vedení výf. plynů 1: řada 1: pož.hod. hmotn. proudu: 0.0 kg/h Ventil zp. vedení výf.plynů 1: řada 1: zp.množství - skut.hodn.: 0.00 % Ventil zp. vedení výf. plynů 2: řada 1: pož.hod. hmotn. proudu: 55.0 kg/h Ventil zp. vedení výf.plynů 2: řada 1: zp.množství - skut.hodn.: 64.06 % Ovladač klapky spalin 1: řada 1: zpětné množství - skut.hodnota: 87.11 % Množství vzduchu na měřiči hmotnostního množství vzduchu 1: 88.2 kg/h Sonda lambda 1 řady 1 před oxidačním katalyzátorem: hr. hodnota: 2.2590 U dvojkové Octávky s PD stačilo buď vyčistit EGR nebo vyměnit. Chci se zeptat zkušenějších jestli se zde jedná o stejný problém a pokud ano, tak kde bych EGR našel. Pročítal jsem dílenskou příručku a buď špatně čtu a nebo jsem ho tam prostě nenašel. Taky někde uvádí buď EGR nebo AGR. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.