Přejít na obsah

automaticka prevodovka

Doporučené příspěvky

Zdravim vas mam problem a potrebuji radu mam octavku 1.9 TDI 66KW A odesla me prevodovka respektive uz nejde ani motor natocit a kdyz nahodou chytne tak v tom mlati neskutecne ale.. na internetu jsem psal na inzerat ze pan prodava sice z roku 2003 ale stejne kw a obsah ale bohuzel ji uz nema ale pry ma automat z 2.0 benzinu ktery pry by mel jit i do me 1.9 je to mozne ze by to bylo stejne ? mam ztrach treba z krouticiho momentu atd abych nahodou neco dalsiho neodpravil .. ma octavka je RV. 15.12.2005 . Podotykam ze se jedna o combi a jednickovy model dekuji za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Mali by byť rovnaké,jesli máš prevodovku AG4

Mal som ju kedysi dávno v passate 2,0 85 kw benzín a mám ju aj teraz v octavii 1.9 tdi ALH rok 2004

Tak si snáď dovolím tvrdiť že je to ta samá

Prevodovka nie je nijak komplikovaná,sám som pred nedávnom menil filter a olej,bolo to čisté a bez usadenín

Filter Vaico a prev.olej Fuchs

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Mám menší ( nebo spíš větší ) problém na své Octavii 1. gen s TDi 66kw ALH s automatickou převodovkou. Do včerejška auto jezdilo v pohodě, ale dnes po cca 150km začly lítat otáčky, auto přestalo téměř řadit. Rozjezd na "D" úplně normální, zařadí dvojku a začínají otáčky lítat nahoru dolů. Odjel jsem takto pár km, abych s tím dohrkal domů a odstavil. Natočil jsem i video: https://uloz.to/live/!OdhLuVR0LEDn/automat-avi

Budu rád za každou pomoc nebo radu, která by někoho napadla, i když vím, že je to těžké na dálku, tak snad někoho napadne něco kloudného a trochu mě navede nebo připraví na případné investice

Ještě doplním, že olej a filtr v převodovce byl měněn loni v dubnu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Pánové dotaz: Při zařazení "D" se 5s nic neděje, pak se začne auto pomalu rozjíždět. Dělá to za studena i za tepla. Při jízdě automat řadí relativně normálně. Když po těch 5s se auto rozjede, tak když zastavím, tak opět jede ihned. Když vyřadím třeba na "P" a pak zase na "D", tak je tu opět cca 5s do rozjezdu. Mám podezření na měnič, co vy?

Octavia TDi 66kw, převodovka FDB.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Olej a filtr čerstvě vyměněn svépomoci, ale ještě chvíli předtím mi auto jednou jezdilo normálně ( s 5s opožděným rozjížděním ) a jindy zase při rozjezdu reaguje hned, ale zase nechce řadit. Až kolem 3000+ ot s cuknutím přeřadí. Předpokládal jsem, že výměnou oleje se to zlepší, ale je to stejný. Není rozdíl, jestli je olej v převodovce teplý nebo studený. Dělá to jak se tomu zachce. Vážně nevím po čem jít, protože nechápu proč to jede jednou tak a jednou onak.

Napadá někoho něco v čem by mohl být problém? Ukázal by VAG nějakou chybu v převodovce?

Pokud na něco nepříjdu v brzké době, půjde auto třeba do šrotu, protože už na to nemám nervy...

Odkaz ke komentáři
  • o 5 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...