Přejít na obsah

Spotřeba


Doporučené příspěvky

  • o měsíc později...

Mám 14 dní. Spotřeba na dálnici při 130 km/hod = 6,1. Při rychlosti 130 km/hod na šestku točí cca 2700 otáček! Při normálním provozu bez dálnice 5,7. Motor je v záběhu, točím max. 4000 ot. Najeto cca 1500 km. Výkon motoru mě přijde srovnatelný s 1.9 TDI 77 kW, se kterou jezdím v práci.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravim, takze konecne jsem dostal Octavku 1.2 TSi a musim rict, ze jsem z tohoto motoru nadseny :lool: .. Prvne byli smisene pocity jestli to utahne apod. ale dneska jsem rad ze jsem si vybral tenhle motor ;) Opravdu max spokojen :lol: Na nase cesty to uplne staci, a ten, kdo si stale mysli, ze je to slabe, tak jenom lehce seslapnete plyn a od 2 000 ot. se me zacne zapinat turbo. Akorat nevim jak to je u Vas, kdo ma tenhle motor. Slysite to turbo ?

Jeste k motoru: opravdu tichy, kdybych se nepodival na otackomer, tak ani nevim ze je nastartovany :-D. U me ma 10 hvezdicek z 5 :-D. Povedl se

Odkaz ke komentáři

Ja tomu verim, ze to pojede hezky... Je to na klidne cestovani, na mesto a to se asi taky nesmi jako u silnejsi sestry 1,4 moc slapat na krk a snazit se jezdit spise dolu, nez nahoru na dosazeni papirove spotreby, na velke zavodeni vsak ne, stejne jako 1,4TSI. O "motoru" se da mluvit az 1.8TSI ;) :o

Mnoho stastnych km ve zdravi!!!

Odkaz ke komentáři
O "motoru" se da mluvit az 1.8TSI :rolleyes::huh:

 

To urcite, a mit i vice financi tak bych klidne i do nej sel, ale ruku na srdce. Myslite, ze vyuzijete plny vykon motoru na ty nase cesty ? Bud musite brzdit, aby jste nestrihli auto pred Vami, nebo aby jste nenechal obtisk pneumatiky (v lepsim pripade) v tom nasem tankodromu :-D

Odkaz ke komentáři
Zdravim, takze konecne jsem dostal Octavku 1.2 TSi a musim rict, ze jsem z tohoto motoru nadseny ;) .. Prvne byli smisene pocity jestli to utahne apod. ale dneska jsem rad ze jsem si vybral tenhle motor :rolleyes: Opravdu max spokojen :smich: Na nase cesty to uplne staci, a ten, kdo si stale mysli, ze je to slabe, tak jenom lehce seslapnete plyn a od 2 000 ot. se me zacne zapinat turbo. Akorat nevim jak to je u Vas, kdo ma tenhle motor. Slysite to turbo ?

Jeste k motoru: opravdu tichy, kdybych se nepodival na otackomer, tak ani nevim ze je nastartovany :-D. U me ma 10 hvezdicek z 5 :-D. Povedl se

Zdravím. Turbo jde slyšet u mého motoru až při vysokých otáčkách. Jak se tvůj motor chová při startu, když je studený? U mě je trochu nepravidelný chod (jakési škubání), po přidání plynu se srovná, teplý motor je v pohodě. A co spotřeba? Já se pořád (mám najeto již cca 4 tisíce) držím mimo město kolem 5,8 litrů.

Odkaz ke komentáři
Zdravím. Turbo jde slyšet u mého motoru až při vysokých otáčkách. Jak se tvůj motor chová při startu, když je studený? U mě je trochu nepravidelný chod (jakési škubání), po přidání plynu se srovná, teplý motor je v pohodě. A co spotřeba? Já se pořád (mám najeto již cca 4 tisíce) držím mimo město kolem 5,8 litrů.

 

Pri studenem motoru (teplota venku zhruba kolem 5-10 C), zcela normalne, zadne skubani nic, vse v naprostem poradku. Co se tyce spotreby tak to ti zatim rict nedokazu, auto mam cca 10 dnu a stacil jsem zatim najet 500 km (jedno tankovani v hodnote 1 200 kc a nadrz nebyla zcela plna) a palubni pocitac nemam, ale snad se domluvim tady na foru s nekym na montazi :). Uz jsem par lidem napsal ...

Co se tyce zvuku Turba, tak auto nechci hned ze zacatku honit do otacek, necham ho jeste nejaky ten patek zajet a pak samozrejme zkusim vic co dokaze :P. Staci me, ze od 2 000 otacek je zatah (alespon teda pro me ano, kdyz jsem minule jezdil s Fabii 1.4 MPi 44 kW :D )

Odkaz ke komentáři
Zkus obcas trosku slapat na plyn :) S touto spotrebou si asi zvuku turba moc neuzijes co? :P (neber to osobne) :D

Osobně si to opravdu neberu :) - z toho už jsem před hodně rokama vyrostl. Nemám potřebu vytáčet pořád ještě nový motor nad 4 tisíce otáček. Jak píše MaroCz je to pro mě dostatečný (předtím jsem jezdil s fábií 1,4 50kW). Když čtu ale nářeky majitelů 1,4 Tsi nad spotřebou, pak musím říct, že jsem nadmíru spokojen. :palec:

Odkaz ke komentáři
Osobně si to opravdu neberu :lol: - z toho už jsem před hodně rokama vyrostl. Nemám potřebu vytáčet pořád ještě nový motor nad 4 tisíce otáček. Jak píše MaroCz je to pro mě dostatečný (předtím jsem jezdil s fábií 1,4 50kW). Když čtu ale nářeky majitelů 1,4 Tsi nad spotřebou, pak musím říct, že jsem nadmíru spokojen. ;)

Je to nejhorsi motor co byl kdy vyroben! Samozrejme, ta 1,4! Proto se take stal motorem roku :lol:

Ja nenarikam, pri mem 1000km mesicne me nejaky litrik navic fakt nerozhazi. Ono taky jde jakym stylem kdo jezdi, ja treba nad 4000 otacek tocim casto, benzinovy motor si o to tak trosku rika... Takze jezdit stylem "na usporu" coz zde prezentujes (5,8) atd. tak jedim treba o litranek vice, ale ja nechci, proto jezdim za 11! ;) Ono me auto je tak trosku i tezsi a to se asi urcite tez projevi na spotrebe!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

takze prumerna spotreba cinila 6 l/100 km ... papirove je ve skodovce napsano cca 5,7 l/100 km ... myslim si, ze to neni problem dosahnout, jezdil jsem sice trosku rychleji nez normalne, ale kdybych se drzel "pravidel silniciho provozu" tak bych klidne dosahnul i min nez je udavano vyrobcem ...

Odkaz ke komentáři
Tak to mas pekny ;), to mas jeste mensi spotrebu nez ja u sluzebniho auta (skoda fabia 1.9 TDI 74 kW), tam jsem mel pri 130 km/h spotrebu 6,3 l/100 km a to je prosim diesel.

 

Sluzebnim superbem 1,9 TDI 77 KW jsem jel z hanoveru do prahy za 5,5/100. Ale to foukal vitr do zad :(

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tvl, já jsem teď poslední dva nasranej permanentně, ale tohle najít na autě by mě asi rozbrečelo.
    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
×
×
  • Vytvořit...