Přejít na obsah

Asistrans brno

Dibla

Doporučené příspěvky

Ahoj, chci vás upozornit na dost přemrštěný servis v pátek veřer jsem jel směr brno po dálnici 100 km před brnem (unik oleje) po telefonicke domuvě jsem nakonec těch 100 km dojel do autoservisu který byl u dálnice, konečné zjištění oprava převodovky, převodovku nedokázali sehnat jedná se o DUU po domlouvání co a jak jsem jí nakonec sehnal sám a nechal poslat z ostravy ( byla správná akorát měla trochu posunutý držák čidla nic nepředvídatelné, ze servisu převodovku poslali zpět s tím že se jim to nezdá, to už mě značně namíchlo tak jsem sehnal jiný servis kam by se dalo auto odtahnout, auto stálo v servise cca 5 dnů a jediné co se na něm udělalo bylo vyndání převodovky ( žádná oprava) konečná částka za vyndání převodovky bezoprav s tím že auto vezu jinam je 5650 kč docela by mě zajímalo kolik by chtěli za opravu když jsem si převodovku nakonec sehnal sám. Jak říkám slušný obchod, pokud se vám neco takového stane tak tam určitě nejezděte

Odkaz ke komentáři

Určitě je to za vyndání převodovky dost, to určitě, ale pokud můžeš, dej sem nějaké písemnosti co se k tomu vážou, jako nějaká smlouva o opravě, kde bude předpokládaná cena opravy, tedy i možná závada, jestli se platí za uskladnění vozidla atd., možná tam bude rozuzlení. Já se nechci zastávat origo servisů škodofky, ale zde třeba fajn, že to přebrání auta do servisu probíhá i s fotodokumetací a popsáním všeho možného a pokud by pak měla vyndat jen převodovka, tak jsou na to přímo normohodiny, které se prostě zaplatí a je to. Tak prosím hod nějaké přílohy ať i já jako jihočech vím, co je na Moravě za lidi.

Odkaz ke komentáři

Ahoj jednalo se o první servis u dálnice, do servisu jsem dojel, po tom co nesehnali převodovku jsem byl neštastný, a sehnal ji nakonec sám což se jim moc nezdálo tak to celé dopadlo že mě jeden hodný ostravák ( od kterého jsem převodovku koupil) našel kontakt na známeho v brně a auto ze servisu odtáhl vyrovnal jsem přemrštěnou částku za nic ( musel jsem nechat sundat převodovku kvuli zjištění závady) nikdo mě po dotazech kolik to bude stát atd neinformoval pouze argument že když nevyrovnám částku tak mě auto nevydají, bohužel využívají situace řidiču kteří jsou na cestě do brna bezradní ( jel jsem 80 km po dálnici s tím že jsem nevěděl jestli dojedu další km, nechci nijak hanit tenservis třeba to bude jen tím že jsem pražák :) jen pokud budete mít možnost asi ho vynechejte ... jsem dost chápavý člověk a většínou do těchto bvěcí moc nerejpu ale .. když to neudělám já může to stát peníze i vás a to bych z lidského hlediska nerad

Určitě je to za vyndání převodovky dost, to určitě, ale pokud můžeš, dej sem nějaké písemnosti co se k tomu vážou, jako nějaká smlouva o opravě, kde bude předpokládaná cena opravy, tedy i možná závada, jestli se platí za uskladnění vozidla atd., možná tam bude rozuzlení. Já se nechci zastávat origo servisů škodofky, ale zde třeba fajn, že to přebrání auta do servisu probíhá i s fotodokumetací a popsáním všeho možného a pokud by pak měla vyndat jen převodovka, tak jsou na to přímo normohodiny, které se prostě zaplatí a je to. Tak prosím hod nějaké přílohy ať i já jako jihočech vím, co je na Moravě za lidi.

Ahoj jediné co jsem dostal byl protokol o vzatí vozidla k opravě, i když jsme skoro každý den volal informaci jsem nedostal, o ceně jsem byl informován až po víkendu když jsem v pátek volal s tím že si auto odtáhnu, v pondělí tedy volám znova kolik chtějí peněz ( do telefonu jsem schválně opakoval kolik mám doplatit za vyndání převodovky) pán řekl že vše musí vypočítat a dá vědět, později odpoledne mě naučtoval částku 5850 kč s tím že zálohu jsem už v den kdy jsem auto dal do servisu složil v hodnotě 4000 kč,asi nechtěli přijít o tu krásnou zálohu co jsem tam nechal nebo nevím, každý komu jsem to říkal me utvrzoval v tom že mě nějaké peníze eště vráti i když by si počítali 5x pauzu na oběd s tím že jim všem zaplatim pivo :) už nevím jediné co mám v ruce je papír s tím že jsem dal auto do opravy chápu že je to o1 a že normohodiny můžou bejt jinak kvuli zrezlejm šroubům atd ale takové peníze dám za práci na výměně převodovky se spojkou a ložiskem pravého kola

Hned jak dostanu fakturu přiložím

post-45926-0-92068100-1437594494_thumb.jpg

post-45926-0-24281100-1437594516_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No faktem je, že při předání vozidla do servisu ti ze zákona MUSÍ dát předběžnou cenovou kalkulaci, což jsi evidentně nedostal. Na tom papíře je pouze záloha ve výši 4000 Kč, nic víc.

A i kdyby brali zálohu jako předpokládanou cenu opravy (což je samozřejmě nesmysl), tak ta může být bez konzultace a odsouhlasení klienta navýšena jen o nějakých 10%. Takže pokud jsi až do okamžiku placení nevěděl, kolik to vlastně může stát, mají problém.

Tohle ČOIka velice ráda kontroluje a nedodržení postihuje ;)

Odkaz ke komentáři

Jinak koukám na ty smluvní podmínky na zadní straně a je tam uvedeno, že cena za zjištění závady je 3500 Kč bez DPH (pokud to čtu správně, je to dost mázlý) a následně bude zákazníkovi sdělena cena další opravy k odsouhlasení. Takže pokud provedli demontáž převodovky za účelem zjištění závady, tak není důvod platit víc.

Dále je tam uvedeno, že "Zákazník svým podpisem potvrzuje, že byl s ceníkem poskytovatele seznámen". Což je bohužel tvůj problém, pokud jsi to podepsal a seznámen nebyl. Ale pořád platí ta cena za zjištění závady, viz výše.

No a nakonec to nejlepší - sice tam uvádí něco o zadržovacím právu do zaplacení ceny za opravu, ale odvolávají se na občanský zákoník 40/1964, který už rok a půl neplatí. Takže nemusím být právník, abych celý ty jejich obchodní podmínky dokázal zpochybnit a jsou tak v podstatě irelevantní.

Takže v lepším případě by měli právo na 3500 Kč bez DPH za diagnostiku závady, v horším leda tak hodinovou sazbu dle ceníku x počet normohodin na demontáž převodovky. Pokud se jim to nelíbí, nebál bych se pohrozit předáním věci ČOI. Pokud nejsou hloupí, tak radši ustoupí a peníze vrátí. Případná pokuta by totiž byla daleko citelnější ;)

Odkaz ke komentáři

Jinak koukám na ty smluvní podmínky na zadní straně a je tam uvedeno, že cena za zjištění závady je 3500 Kč bez DPH (pokud to čtu správně, je to dost mázlý) a následně bude zákazníkovi sdělena cena další opravy k odsouhlasení. Takže pokud provedli demontáž převodovky za účelem zjištění závady, tak není důvod platit víc.

Dále je tam uvedeno, že "Zákazník svým podpisem potvrzuje, že byl s ceníkem poskytovatele seznámen". Což je bohužel tvůj problém, pokud jsi to podepsal a seznámen nebyl. Ale pořád platí ta cena za zjištění závady, viz výše.

No a nakonec to nejlepší - sice tam uvádí něco o zadržovacím právu do zaplacení ceny za opravu, ale odvolávají se na občanský zákoník 40/1964, který už rok a půl neplatí. Takže nemusím být právník, abych celý ty jejich obchodní podmínky dokázal zpochybnit a jsou tak v podstatě irelevantní.

Takže v lepším případě by měli právo na 3500 Kč bez DPH za diagnostiku závady, v horším leda tak hodinovou sazbu dle ceníku x počet normohodin na demontáž převodovky. Pokud se jim to nelíbí, nebál bych se pohrozit předáním věci ČOI. Pokud nejsou hloupí, tak radši ustoupí a peníze vrátí. Případná pokuta by totiž byla daleko citelnější ;)

Ahoj díky za rady, až do dne kdy jsem auto chtěl ze servisu odvést mě nikdo nebyl schopen říct částku kterou jim budu muset zaplatit. Po dotazech kolik to bude stát vždy následovala věta že nevědí že musí vše spočítat, upřímně když sundávám převodovku tak zhruba vím jak dlouho to bude trvat a kolik to zhruba bude stát, bohužel žadné info jsem nedostal a tím pádem nevěděl ani jak to bude drahé, jediné co mě mrzí že jsem docela věřil v šikovné neautorizované servisy ale stále víc se přikláním k autorizovaným kde jsou již ceny velice podobné.

Odkaz ke komentáři

Jo, ono se pořád tak nějak traduje, že autorizáky jsou drahý, jenže neorigo servisy jsou na tom kolikrát ještě hůř. Hlavně ty "řetězce" a různý větší servisy si nebojí naúčtovat kde co. A kvalita / odbornost taky není kdovíjaká.

Pokud chce mít člověk jistotu, tak musí mít svůj prověřený servis nebo spíš nějakýho menšího opraváře na kterýho se může spolehnout. Jenže to samozřejmě neřeší situaci, kdy člověku klekne auto na druhým konci republiky a potřebuje to nějak řešit. A tam je pak možná ten autorizák jakás takás jistota, že to bude mít nějakou štábní kulturu (doklady o převzetí vozidla, předběžná cena opravy, kvalitní díly, záruka atd).

Odkaz ke komentáři

tak auto nakonec opraveno v jinem servise platil jsem odtah do jineho servisu, ložisko kola výměnu převodovky (kterou už jsem měl zakoupenou) a zjištění kolísání otáček plus doplatek 1800 v servise asistrans nad mou zalohu 4000, dnes mě volá servis mohu doporučit :) Jarda Toušek Brno že je hotovo a cena 8000 vše dohromady i odtah a doplatek v asistrans jsem víc než štástný

Upraveno uživatelem Dibla
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...