Přejít na obsah

Piskani turba

Doporučené příspěvky

Mám cca 2 roky repasované turbo a taky píská. Najel jsem na něm cca 40 000km a nějak to neřeším.

Mechanikem mi bylo vysvětleno, že vrtulka v turbu po repasi nemá takovou povrchovou úpravu

jako originál z výroby a když se roztočí tak se to projeví vyšší hlučností. Mám to (pískání) ale v rozumné míře si myslím. Stejně jako ketys to neřeším

Upraveno uživatelem drura
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Čau. Prosím o radu. Posledních 500km jsem zaznamenal divný zvuk na své octavii 1.9 tdi, 81kw, ASV. Že by turbo KO? mám najeto 248.000km, před 40 tis. jsem měl zatuhlé lopatky - proběhlo vyčištění a do teď v pořádku. Táhne jak má, neháže nouzový režim, plynulý chod i spotřeba....jen ten zvuk. Taky se mě to občas chvěje v určitých otáčkách (pravděpodobně setrvačník) a při vypnutí motoru se to zachvěje a má to nekultivované chcípnutí (dělá jen někdy, hlavně za studena a za studeného počasí), spojka i turbo pravděpodobně původní (auto jsem koupil před cca 60 tis. km).

https://www.youtube.com/watch?v=dnKa259IDxI&feature=youtu.be

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Já sem dával v neděli nové turbo (ne repas) od garrettu a je pěkně slyšet pískání, hlavně na dvojku když to přišlápnu, tak od těch 2 tisíc ot, ale do 2,5 tis ot. Jinak táhne jak bejk :-D. Mám si s tým dělat starosti nebo je to nermální jev turba, když točí tolik?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...